هفته قرآن و عترت سبب رونق فرهنگ و تعالیم قرآن می‌شود

اصفهان- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: امیدواریم فرصت‌هایی مانند هفته قرآن و عترت که به برکت نظام جمهوری فراوان ایجاد شده باعث شود تا فرهنگ، تعالیم و مفاهیم قرآن در کشور رونق یابد.

حجت الاسلام محمدعلی انصاری روز چهارشنبه در سومین جلسه ستاد برگزاری هفته قرآن و عترت اصفهان در سالن جلسات این اداره‌کل افزود: راه نجات کشور و بشریت نام بردن از قرآن و عترت است به طور قطع کار قرآن در یک هفته خلاصه نمی‌شود اما قرار است در این یک هفته اهداف قرآن و عترت مورد بررسی و برنامه‌ریزی قرار بگیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان اضافه کرد: امیدواریم کار جمعی در حوزه قرآن و عترت به صورت تعاملی و هم‌افزایی با کنار گذاشتن تعصبات سلیقه‌ای موفق واقع شود.

وی اظهارداشت: دستورالعمل برگزاری هفته قرآن و عترت را معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اعلام کرد اما در ذیل آن مصوبه شورای فرهنگ عمومی استان آمده و شورای که سیاستگذاری هفته قرآن و عترت در ذیل این شورا قرار دارد همچنین اداره کل ارشاد به عنوان ستاد برگزاری ذکر شده است.

انصاری خاطرنشان کرد: اگر در فضای تعاملی، همکاری و هم افزایی و با این نگاه که کار قرآن ارزشمند است نمونه‌ای از تحول و گسترش کار قرآنی صورت خواهد گرفت.

وی ادامه داد: قرار است از همه ظرفیت‌های دستگاه‌ها، نهادها، سازمان‌های دولتی و انقلابی و بخش خصوصی برای برگزاری هفته قرآن و عترت به نحو شایسته استفاده شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان تاکید کرد: جلسات تخصصی در این راستا برگزار شود تا مسایل به صورت کلی مورد بررسی قرار بگیرد.

وی گفت: باید هر حوزه برای برگزاری این هفته با برنامه ریزی منسجم‌تر و دقیق‌تر مورد توجه قرار بگیرد و کارها را تقسیم کنند.

تولید شب قصه‌های قرآنی مورد توجه قرار بگیرد

رییس دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان اظهارداشت: مدرسه محیطی قرآن از برنامه‌های ماست و ۴۰ اثر تولید و قابل استفاده در کتیبه نگاری و قالب‌های شهری است.

حجت الاسلام محمد قطبی گفت: تفصیل قرآن کریم به صورت کامل به زبان انگلیسی برای اولین بار در اصفهان در طول بیست سال زیرنظر آیت الله فقیه ایمانی اجرا شده است.

وی ادامه داد: سبد قرآنی کار ملی است که به صورت پلتفرم برای کشور به سفارش کمیسیون ترویج قران کریم اجرا شد و نسخه تحت وب سامانه آن در دسترس قرار خواهد گرفت.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه در موضوع شعر قرآنی اقدامات خوبی صورت گرفت، تصریح کرد: در این راستا چهار هزار شاعر که درباره قرآن شعر دارند شناسایی شده است.

وی با اشاره به اینکه بر روی شب قصه‌های قرآنی اقداماتی صورت نگرفت، اظهارداشت: خط تولید شب قصه‌های قرآنی آغاز و تاکنون ۱۰۰ شب قصه تولید شده است.

قطبی افزود: در جامعه، محافل قرآنی خانگی فراوانی وجود دارد از این رو مستندی از این محافل تهیه کردیم و به ثبت ارشاد رسیده که می‌توان از آن در هفته قرآن و عترت رونمایی کرد. 

معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان ادامه داد: در سال جاری براساس تصمیم معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه‌هایی در استان اصفهان با استفاده از ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی و اساتید و نخبگان اجرا شده تا شاهد هرچه بهتر برگزار شدن هفته قرآن و عترت باشیم.

حجت الاسلام ابوالفضل یعقوبی گفت: رییس ستاد سیاست‌گذاری هفته قرآن و عترت در استان مدیرکل فرهنگ و ارشاد است و باتوجه به اینکه در نظر داشتیم از ظرفیت مردمی استفاده کنیم مشارکت‌های خوبی از طرف دستگاه‌ها ایجاد شده است.

باید بستر تبلیغ و ترویج قرآن و عترت فراهم شود دبیر اجرایی برگزاری هفته قرآن و عترت اصفهان گفت: جایگاه هفته قرآن و عترت والا است و باید همگان با عشق و علاقه قلبی برنامه‌های هفته قرآن را پیاده سازی کنند.

سید محمد قلمکاریان ادامه داد: در هفته قرآن و عترت قالب‌های متفاوت ارایه شده که امیدواریم با مشارکت همگان شاهد برداشتن گام‌هایی در راستای قرآن و عترت باشیم.

دبیر اجرایی هفته قرآن و عترت اصفهان گفت: براساس دستور معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه برگزاری هفته قرآن و عترت جلسات ایده پردازی و هم اندیشی جلسات مختلفی برگزار شده است.

وی بیان کرد: ۱۵ بخش اصلی از جمله بخش مقالات، شعر و مشاعره، داستان کوتاه، صنایع دستی، هنرهای تجسمی(گرافیک و خوشنویسی)، هنرهای نمایشی، هنرهای سینمایی، تلاوت(مسابقات حفظ و قرائت قرآن)، خرید آثار هنری مرتبط، نشست‌های تخصصی در زمینه گام دوم انقلاب داریم. 

قلمکاریان تصریح کرد: دعوت از مبلغان دینی، برگزاری جشن‌های دهه فجر با موضوعیت قرآن و عترت، مراسم انس با قرآن در اماکن عمومی، مشارکت حداکثری فرهنگسراها از جمله برنامه‌های پیشنهادی هفته قرآن و عترت در اصفهان است.

وی با بیان اینکه باید بستری برای تبلیغ و ترویج هفته قرآن و عترت فراهم شود، اظهار داشت: ۱۹ تا ۲۵ بهمن ماه به عنوان هفته قرآن و عترت نامگذاری شده است از این رو علاقمندان می‌توانند در حوزه‌های اعلام شده تا پنجم بهمن ماه آثار خود را ارسال کنند.

از پوستر هفته قرآن و عترت در استان اصفهان در این نشست باحضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان رونمایی شد.

اصفهان دارای ۳۲۴ موسسه قرآنی است که تحت نظر سازمان‌های فرهنگی و قرآنی استان فعالیت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha