به گزارش خبرگزاری ملی لبنان، افزون بر حضور «حسان دیاب» نخست وزیر و اعضای کابینه او، ۶۷ نماینده از ۱۲۸ نماینده مجلس در جلسه علنی شرکت و بحث و بررسی بیانیه رسمی دولت جدید (نقشه راه) را آغاز کردند.
برپایه این گزارش، پیش از آغاز جلسه، رییس مجلس و نخست وزیر با هم دیدار و در باره محتوای بیانیه رسمی گفت وگو کردند.
نیروهای نظامی و انتظامی لبنان از بامداد امروز و چند ساعت پیش از آغاز جلسه علنی مجلس ملی، تدابیر امنیتی را در مرکز بیروت تشدید و اعلام کردند که همه ی راه های اصلی و فرعی منتهی به میدان النجمه و ساختمان مجلس را با بلوک های سیمانی و موانع فلزی، بسته اند.
ارتش لبنان با صدور بیانیه، از تجمع و تظاهرات مسالمت آمیز معترضان دفاع اما تاکید کرده است مطابق قانون اجازه راه بندان نمی دهد و هم چنین نخواهد گذاشت عده ای معترض به اموال و دارایی های خصوصی و عمومی و نهادهای دولتی و رسمی آسیب وارد شود.
در واکنش به تصمیم و برنامه مجلس لبنان برای دادن رای اعتماد به دولت جدید، شماری از معترضان از صبح امروز در میدان های الشهدا و ریاض الصلح در مرکز بیروت و نزدیک ساختمان مجلس تجمع و تظاهرات کردند.
معترضان خواستار عدم رای اعتماد مجلس به دولت و هم چنین برگزاری انتخابات زودهنگام شدند، به این دلیل که پس از آغاز جنبش اعتراضی مردم در ۲۵ مهر ماه ۹۸ و سقوط دولت پیشین به ریاست سعد حریری، مجلس نیز مشروعیت خود را از دست داده است.
عده ای از آنان ادعا کردند که دولت جدید نیز مستقل، فن سالار (تکنوکرات) و غیرحزبی نبوده و پاسخگوی خواسته های (مطالبات) مردم لبنان نیست. اما شمار دیگری از جوانان در حمایت از دولت جدید لبنان شعار دادند و خواستار دادن فرصت به حسان دیاب رییس این دولت شدند.
شماری از معترضان با سنگ پرانی به سوی نیروهای نظامی و انتظامی کوشیدند با برداشتن موانع فلزی و میله های آهنی اطراف ساختمان روزنامه النهار و هتل لوگدای در مرکز بیروت وارد خیابان منتهی به محیط بیرونی مجلس لبنان در میدان النجمه شوند که پلیس با پرتاب گاز اشک آور، مانع اقدام آنان شد.
جوانان معترض هم چنین به طرف خودرود «دمیانوس قطار» وزیر محیط زیست و توسعه امور اداری سنگ و تخم مرغ پرتاب کردند و با نیروهای پلیس درگیر شدند.
سازمان صلیب سرخ لبنان اعلام کرد در اثر استنشاق گاز اشک آور تاکنون ۱۸ معترض زخمی و به بیمارستان منتقل و ۱۴۰ نفر سر پایی درمان شدند.
هزاران کارگر، کارمند، جوانان حزبی و فعالان مدنی، دانشجویان و معلمان دانشگاه ها و مدارس خصوصی و دولتی با تظاهرات و تجمع و تحصن درقالب جنبش اعتراضی از ۲۵ مهر ماه تاکنون در شهرهای مختلف لبنان خواستار اصلاح ساختار سیاسی، کاهش مالیات ها، پایان دادن به سوء مدیریت و فساد مقام ها، رفع بیکاری، گرانی و تورم، کمبود بنزین، برق و گاز، جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی (لیره) و افزایش حقوق و مزایا، هستند.