تهران – ایرنا – به دلیل افزایش چاقی و زندگی کم‌تحرک، تعداد افرادی که در سراسر جهان از فشار خون بالا رنج می‌برند رو به افزایش است و به تبع آن، تعداد مرگ و میر ناشی از این عارضه نیز افزایش یافته است. نوع تغذیه مهمترین عامل در کنترل فشار خون است. 

مطالعات گسترده‌ای در سراسر جهان در رابطه با فشار خون صورت گرفته است. تحلیل وضعیت سلامت حدود ۹ میلیون نفر در سراسر جهان نشان می‌دهد بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نرخ ابتلا به بیماری فشار خون افزایش یافته است. برای این منظور مجموعا ۸۴۴ تحقیق علمی را که در بازه زمانی مذکور در ۱۵۴ کشور انجام شده است. بر اساس این تحقیقات یکی از عوامل موثر بر افزایش فشار خون، رژیم غذایی ناسالم است.
در ادامه به برخی از غذاهایی که افراد مبتلا به فشار خون بالا باید از مصرف آن پرهیز کنند، اشاره شده است:
غذهای سرخ‌شده 
غذاهای سرخ‌شده حاوی مقادیر بالای نمک و چربی‌های ترانس هستند. در صورتی‌که به فشار خون بالا مبتلا هستید، هرگز از غذاهای سرخ‌شده استفاده نکنید.
شکر 
مصرف غذا و نوشیدنی‌های شیرین علاوه بر اینکه باعث چاقی و اضافه وزن می‌شوند، فشار خون را نیز افزایش می‌دهند، این موضوع در مورد نوشیدنی‌های شیرین بیشتر صدق می‌کند.
نمک 
مهمترین روش برای کاهش فشار خون، کاهش مصرف نمک (سدیم) است. میزان نمک مصرفی در روز نباید از ۱۵۰۰ میلی گرم تجاوز کند. از خوردن غذاهای آماده، سس های آماده، سیب زمینی سرخ شده، غذای کنسرو شده، چیپس و پفک و سوسیس و کالباس اجتناب کنید؛ زیرا این غذاها سرشار از نمک هستند. سعی کنید در غذاهای خود به جای نمک از طعم دهنده های گیاهی و انواع ادویه استفاده کنید.
گوشت قرمز 
گوشت قرمز حاوی مقادیر بالای چربی‌های اشباع و غیر اشباع است و منجر به افزایش فشار خون می‌شود.
کافئین 
نوشیدنی‌های حاوی کافئین و به ویژه قهوه منجر به افزایش فشار خون می‌شوند.
پیراشکی و دونات 
این شیرینی‌های خوشمزه در یک سایز کوچک حاوی بیش از ۳۰۰ کالری انرژی هستند که ۵۴ درصد آن را کربوهیدرات تشکیل می‌دهد، از طرفی برای طبخ آن از روغن استفاده می‌شود که عامل مهمی در افزایش فشار خون است.
غذاهای کنسروی 
غذاهای کنسروی حاوی مقادیر بالای نمک هستند. جالب است بدانید نمک موجود در یک کنسرو کوچک خوراک، ۷۰۰ میلی‌گرم فراتر از مقدار نمک مجاز روزانه است.
گوشت‌های فرآوری شده 
این مواد غذایی حاوی مقادیر بالایی نمک و افزودنی هستند و فشار خون را افزایش می‌دهند.
نودل 
یک بسته کوچک نودل حاوی ۱۵۸۰ میلی‌گرم نمک است، اگر فشار خون دارید سراخ این غذا نروید.
پوست مرغ 
پوست مرغ سرخ‌شده یا بریانی بسیار لذیذ است، ولی باید بدانید این ماده غذایی مملو از چربی‌های اشباع است و به دلیل اینکه تعادل چربی بدن را برهم میزند، افراد را به بیماری‌های عروق کرونر مبتلا می‌کند.
شکلات 
این ماده غذایی نیز مانند قهوه در افزایش فشار خون نقش دارد.
پیتزای آماده
در فروشگاه‌ها انواع مختلفی از پیتزاهای یخی و آماده وجود دارد که بلافاصله پس از قرار دادن در فر آماده می‌شود. این ماده غذایی حاوی بر مواد نگهدارنده‌ای است که منجر به افزایش فشار خون می‌شود.
هات داگ 
این ماده غذایی فرآوری‌شده حاوی مقادیر بالای نگهدارنده و نمک است.
الکل 
الکل یکی از مواردی است که فشار خون را به سرعت افزایش می‌دهد.
ترشی و شور
ترشی و به خصوص شور حاوی مقادیر بالای نمک هستند و در صورت ابتلا به فشار خون نباید مصرف شوند.
سیب زمینی شرخ شده 
این ماده غذایی حاوی مقادیر بالای چربی‌های اشباع  و نمک است.

فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می‌شود تا خون در سراسر رگ‌ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می‌شود.
به طور متوسط از بین هر سه فرد میانسال، یک نفر به این عارضه مبتلا است؛ فشار خون بالا عامل اصلی بیماری های قلبی عروقی، کلیوی، سکته مغزی و اختلالات چشمی محسوب می‌شود. بر اساس آمار، حدود ۱.۸ میلیارد نفر در سراسر جهان از فشار خون بالا رنج می‌برند و نکته حائز اهمیت این است که حدود ۵۰ درصد این افراد، از شرایط خود بی اطلاع هستند و به هیچ اقدامی برای کاهش فشار خون دست نمی‌زنند. در ادامه به چند راهکار ساده برای کاهش فشار خون اشاره شده است:
-وزن خود را کاهش دهید.
- به طور مرتب ورزش کنید. 
- از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم بیشتر استفاده کنید.
-از مصرف دخانیات اجتناب کنید. 
-در معرض دود سیگار قرار نگیرید. 
-از استرس و تنش دوری کنید. 
-روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید. 
-فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی کنید. 
-از غذاهای گیاهی استفاده کنید. 
-خواب کافی داشته باشد. 
همچنین مطالعات محققان دانشگاه پزشکی Jichi ژاپن نشان می‌دهد، بهترین زمان اندازه‌گیری فشار خون در افرادی که فشار خون بالا دارند، صبح است؛ چرا که فشار خون بالا در صبح، با افزایش احتمال سکته مغزی مرتبط است.