به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، در این شیوه جدید، سلولهای موجود در تومورهایی که در محیط آزمایشگاه و با استفاده از ارگانوییدها کشت شدهاند، با سرعت زیاد و به صورت مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند تا مولکولهای سیگنال دهنده درون آنها شناسایی شوند. این سیگنالها در واقع پیامهایی هستند که توسط یک سلول برای سلولهای مجاور ارسال شده و نحوه رفتار آنها را هماهنگ میکند.
ارگانوییدها نمونههای ساده شده از اندامهای واقعی هستند که در آزمایشگاه تولید شده و برای انجام آزمایشات مختلف مورد استفاه قرار میگیرند. ارگانوییدهای مورد استفاده در این تحقیقات با استفاده از سلولهای سرطانی و سایر انواع سلولها مانند سلولهای سیستم ایمنی و بافت پیوندی و به شکل ساختارهای سهبعدی خودسامان ساخته شدند و رفتار سلولهای سرطانی را درون بدن انسان با دقت بالایی شبیهسازی میکنند.
این اولین بار است که محققان توانستند مجموعهای از مولکولهای سیگنالدهنده مختلف را درون سلولهای مستقل در محیطی مشابه بدن بیمار مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.
درک نحوه برقراری ارتباط بین سلولهای سرطانی امکان شناسایی روشهای اجتناب این سلولها از سیستم ایمنی بدن و مقاومت در برابر داروها را فراهم میکند و اطلاعات لازم برای تولید داروهای موثرتر را برای درمان تومورهای سرطانی در اختیار میگذارد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Methods منتشر شده است.