بیروت – ایرنا - «ایلی بشاره حداد» رهبر کلیسای روم کاتولیک در منطقه صیدا و دیرالقمر در جنوب لبنان امروز (چهارشنبه) با محکوم کردن طرح معامله قرن، آن را نژادپرستانه خواند.

وی در نشست فکری با عنون « آیا معامله قرن به وحدت دیدگاه مسلمانان و مسیحیان در رویارویی با اشغالگری اسراییل منجر می شود»، گفت: برخلاف نظر دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا که طرح معامله قرن را راه حل عادلانه مساله فلسطین می داند مطالعه ی بندهای آن نشان می دهد که این طرح نژادپرستانه و اعلان جنگ است نه اعلان صلح و همزیستی در فلسطین.

در این نشست که با همکاری حزب الله و کلیسای مسیحیان روم کاتولیک در شهر بندری صیدا برگزار شد شماری از مردم و شخصیت های مذهبی و فرهنگی، حزبی و سیاسی، شهرداریهای مناطق اطراف و فعالان مدنی شرکت کردند.

  ایلی بشاره حداد تاکید کرد: هر طرح و معامله ای که مطابق با واقعیت و منطق نباشد و حقوق عادلانه برای ملت فلسطین در نظر نگیرد، کوشش های بی ثمر خواهد بود.

وی اضافه کرد: هدف و برنامه ی تندروهای متعصب آمریکایی و اسراییلی در قبال قضیه فلسطین و مسایل خاورمیانه، سیاسی و اقتصادی است. آنان باور و عقیده برای حل عادلانه این مساله ندارند.

رهبر کلیسای روم کاتولیک در منطقه صیدا و دیرالقمر در جنوب لبنان اظهار داشت: هیچ همراهی و وجه مشترکی میان دیدگاه ها و عقاید مسیحی با اهداف و باورهای صهیونیستی در موضوع فلسطین وجود ندارد و روز به روز این دو دیدگاه از هم دورتر می شوند.

حداد خاطرنشان کرد: فلسطین که کلیسای قیامت مسیحیان و مسجدالاقصای مسلمانان در آن واقع است تسلیم اهداف و برنامه های حاکمان این عصر و زمانه نمی شود و هویت عربی - اسلامی - مسیحی آن و نیز مقاومت این سرزمین در رویارویی با رژیم صهیونیستی، ماندگار خواهد بود.


صادق نابلسی مدیر حوزه امام صادق صیدا در این نشست گفت: آن چه موجب همگرایی مسلمانان و مسیحیان در قبال طرح معامله قرن شده ارزش های دینی است که ستم، بردگی، ترور و اخراج ساکنان فلسطین از سرزمینشان را رد می کند.

وی نسبت به خطر بی اعتنایی وجدان و جامعه جهانی در قبال موضوع فلسطین و ظلم آمریکایی ها و صهیونیست ها به فلسطینیان در چارچوب طرح معامله قرن هشدار داد و  افزود: هدف این طرح نابودی مردم فلسطین و مصادره زمین های آنان و تسلط کامل صهیونیست ها بر این سرزمین است.  

معامله قرن که هشتم بهمن ماه در واشنگتن رونمایی شد، منطق قطعنامه ها و قوانین جهانی، سازمان ملل متحد، طرح "دو دولت"، اعلان قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین، عقب نشینی رژیم اسراییل تا مرزهای ۱۹۶۷ میلادی و الزام این رژیم به از بین بردن شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری رود اردن را زیر پا گذاشت.

کشورهایی که به طور مستقیم از طرح معامله قرن زیان می بینند فلسطین، سوریه، اردن و لبنان هستند. این طرح، قدس و بخشی از منطقه کرانه باختری در فلسطین، منطقه جولان در سوریه، منطقه غور در اردن و منطقه مزارع شبعا درجنوب لبنان را در اختیار رژیم اسراییل قرار داده است.

هم چنین پناهندگان فلسطینی حق بازگشت به سرزمین خود را ندارند و باید در کشورهای میزبان، اسکان دایم بگیرند. معامله قرن می خواهد که این پناهندگان را به شهروندان سوری، اردنی و لبنانی تبدیل کند.

مدیر حوزه امام صادق صیدا بر لزوم تکیه بر عنصر مقاومت تاکید و خاطرنشان کرد: اگر نگاه تاریخی داشته باشیم معامله قرن در واقع همان قرارداد سایکس - پیکو  است که در پی تجزیه کشورهای عربی و اسلامی است.

یک صد و پنج سال پیش و در بحبوحه جنگ اول جهانی وزیران امور خارجه انگلیس و فرانسه توافق نامه امضا کردند که پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی کشورهای عربی و اسلامی مانند عراق، اردن، سوریه، لبنان و فلسطین را که جزو آن امپراتوری بودند میان خود تقسیم کنند.

این توافق‌نامه، نامش را از مارک سایکس وزیر امور خارجه انگلیس و فرانسوا ژرژ پیکو وزیرامور خارجه فرانسه گرفته ‌است. مذاکرات سری و اولیه آن ها از نوامبر ۱۹۱۵ تا  ژانویه ۱۹۱۶ میلادی انجام شد و پس از شکست امپراتوری عثمانی، کشورهای یاد شده تجزیه و تقسیم شدند.