در بخش چارسوی هنر دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که با هدف رونق بازار هنر از سال گذشته آغاز به کار کرده است، بیشتر آثار برای فروش ارائه میشوند اما تعدادی از گالریها نیز تنها به نمایش آثار هنرمندان خود پرداختهاند. مدیران گالری حاضر در بخش چهارسو دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از استقبال مخاطبان ابراز رضایت کردند.
وارد سالن که می شویم، دومین غرفه از سمت راست مربوط به گالری جاوید است. اتاقکی که نقاشی های رئال مهرداد جمشیدی، علیرضا اکبری جاوید و یحیی میرزا دولتشاهی روی دیوارهای آن برای بازدید کننده خودنمایی و او را به تماشا وادار می کند.
فضا به قدری آرامش بخش، رنگارنگ و دلنشین است که هر فرد را به حضور بیشتر تشویق می کند.
کمی جلوتر چیدمان منظم در غرفه گالری شلمان نظر را جلب می کند. نام امیرعلی الهی، مراد فتاحی، علی خیابانیان و خلیل کویکی به عنوان هنرمندان بخش (نقاشیخط)، روناک منصوری و رضا براتی در رشته (مجسمه)، سعید امدادیان، رضا شاهحسینی، پرویز معزز، نوشین دلاوری، حمیدرضا صادق زاده، قدرت ناصر، عاطفه حیدری، پروین فتاحیزاده و منیر عرب هم با تابلوهای نقاشی خود در فضای این گالری به چشم می خورد.
موزه رضا مافی در جشنواره تجسمی فجر برپا شد
گالری ترانه باران در جشنواره تجسمی فجر دو غرفه را به خود اختصاص داده است که در یکی از آنها آثار و لوازم شخصی رضا مافی به نمایش درآمده است. در این بخش آثار خوشنویسی کلاسیک و همچنین نمونههایی از آثار نقاشیخط که در دهه ۴۰ و ۵۰ توسط مافی خلق شدهاند در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است. علاوه بر آثار خوشنویسی و نقاشیخط، تعدادی از نقاشیهای رضا مافی هم در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است. مافی علاقه خود به مناظر طبیعی را در آثارش نشان داده و به شکلهای مختلف مناظر طبیعی را به تصویر کشیده است.
در این غرفه علاوه بر آثار هنری مافی، لوازم و اسناد مربوط به او نیز دیده میشود. قلم، قلمتراش، مرکب دان و... در کنار بریده روزنامهها و مجلات قدیمی که در آنها مصاحبههایی از رضا مافی یا نقدهایی درباره نمایشگاههای او وجود دارد، به چشم میآید.
دومین غرفه گالری ترانهباران به نمایش آثار خوشنویسان معاصر اختصاص دارد و مجموعهای از آثار خوشنویسی کلاسیک اساتید شناخته شده معاصر در آن به نمایش درآمده است. سید حسین میرخانی، علیاشرف صندوق آبادی، محمد سلحشور، یدالله کابلی، غلامحسین امیرخانی، سید محمد احصایی و... از جمله خوشنویسانی هستند که قطعاتی به خط نستعلیق و شکسته نستعلیق از آنها در این غرفه به نمایش درآمده است.
وقتی وارد فضایی که به گالری ایده اختصاص داده شده است می شویم، تابلویی با پس زمینه مشکی که جهت مشخص ندارد و انسان ها را به صورت وارونه ترسیم کرده است جلب توجه می کند.
عنوان این اثر «پرده واژگون» و متعلق به استاد خسرو خسروی است. استاد هدف از خلق این مجموعه را تامل در بالا و پایین های دنیا میداند، اینکه یادمان باشد در گذر زمان همه چیز وارونه می شود و ممکن است در یک نظر جای هر نفر با دیگری عوض شود. اما دست گالری ایده پرتر از این حرف هاست، زیرا اثر استاد پیلارام هم در فضای نمایشگاهی آن دیده می شود.
کاظم خراسانی، جلال متولی، رضا هدایت، زهرا عیشی، امیرعلی مومن، داود شیرمحمدی، حدیث علیپور، مریم ناظری، محبوبه مغربی، محسن دایب نبی، سارا حسنی و پیام یاسینی دیگران هنرمندانی هستند که آثارشان به دعوت گالری در دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر به نمایش گذاشته شده است.
یکی از چیدمان های بسیار منسجم و چشم نواز با تابلوهای بزرگ بخش چهارسو، متعلق به گالری گویاست.
فضای نمایشگاهی این گالری با آثار مرجان نعمتی، رضا هدایت، شادی طلایی، صفا بنایی، اهورا محمدی، هدیه توتونچیان، سیروس کنعانی، محمدرضا باقری لری، سیده مریم نیک تبار، سعید نقاشیان، حمیدرضا قلیچ خانی، الهیار خوشبختی، لیلی منتظری، حسن صالح ریاحی و عظیم فلاح مملو از انرژی است.
از بین تابلوهای نقاشی خطی که تعداد آنها بیش از تابلوهای نقاشی در این غرفه است، تابلو هو اثر حمیدرضا قلیچ خانی در وهله اول چشم مخاطب را به خود می گیرد. فضای گالری گویا به سبب حضور آثار کیفی یکی از پربازدیدترین فضاهای بخش چهارسوی هنر است.
دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از ۲۹ بهمن کار خود را آغاز کرده است و تا ۵ اسفند در موسسه فرهنگی هنری صبا واقع در خیابان طالقانی، ابتدای خیابان برادران مظفر برگزار می شود.