تهران - ایرنا- شبکه خبری "الخلیج آنلاین" در گزارشی با اشاره به ناکامی پدافند هوایی عربستان سعودی در مهار موشک های جنبش انصار الله یمن تاکید کرد که مجموعه ای از عوامل از جمله خطای انسانی، مسایل فنی و میزان کارآمدی این موشک ها در شکست عربستان برای مقابله با حملات این جنبش تأثیرگذار است.

در این گزارش که به قلم "محمد ابو رزق" تاکید شده است : قرارداد جدید پدافند هوایی عربستان با یونان برای حفاظت از شهرها و تأسیسات حیاتی این کشور در مقابل موشک های بالستیک جنبش انصار الله هم کارساز نبود و این یک شکست برای “محمد بن سلمان” ولیعهد سعودی به شمار می آید.
 چند روز پس از آن که ریاض برای استقرار موشک های ضد هوایی پاتریوت دست به دامن آتن شد، انصار الله تأسیسات آرامکو را در شهر "ینبع" هدف موشک ها و پدافند های خود قرار داد.
هدف از قرارداد عربستان با یونان حفاظت از تأسیسات زیرساختی بود اما در اولین اقدام نیز آزمایش خود شکست خورد و نتایجی فضاحت بار به دنبال داشت.
ریاض همچنان ده ها و چه بسا میلیاردها دلار صرف خرید اسلحه می کند اما در شهریور ماه سال گذشته میلادی پدافندهای هوایی آمریکایی نیز نتوانست حمله انصار الله به تأسیسات نفتی آرامکو را مهار کند و بمباران تأسیسات نفتی آرامکو با ۱۰ پهپاد یمن، ناتوانی ریاض را در مهار حملات انصار الله آشکار کرد.
در همین راستا روزنامه "وال استریت ژورنال" آمریکا سال گذشته میلادی در گزارشی نوشت: حملات پهپادی انصار الله نقاط ضعف سامانه دفاع هوایی عربستان را آشکار کرد که وابسته به پدافند هوایی پاتریوت است.
در سپتامبر گذشته مرکز پژوهش های کنگره آمریکا در گزارشی تاکید کرد که از زمان سفر "دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا به ریاض در سال ۲۰۱۷، قراردادهای فروش اسلحه بسیاری به امضا رسیده است که از مهم ترین آن ها ۷ سامانه پدافند هوایی از نوع تاد به ارزش ۱۳. ۵ میلیارد دلار، ۱۰۴ موشک هوا به زمین به ارزش ۴.۴۶ میلیارد دلار و پشتیبانی پی در پی سامانه های پاتریوت به ارزش ۶.۶۵ میلیارد دلار، ۲۳ هواپیمای حمل و نقل نظامی از نوع C-130J، برنامه های پشتیبانی و همچنین ۸ هواپیما از نوع  F-15 به ارزش ۶.۳۶ میلیار دلار است.


دلیل ناکارآمدی پاتریوت چه بود
"هشام خریسات" تحلیل گر نظامی بر این باور است که دلیل شکست سامانه موشکی عربستان آن است که این کشور به شدت به موشک های پاتریوت "باک- ۲" که یک سامانه پیشرفته در اواخر دهه ۸۰ بوده است، وابسته است.
وی با اشاره به این که پدافند پاتریوت بر اساس سیستمی موسوم به قطعه قطعه شدن انفجار کار می کند، توضیح داد : موشک های انصار الله هیچ ویژگی ای برای در خطر بودن از پدافند پاتریوت ندارند همچنین موشک برکان دارای کلاهک هایی جداشدنی از بدنه موشک هستند که این موضوع رهگیری آن را سخت تر می کند.
خریسات در گفت و گو با الخلیج آنلاین ادامه داد: پاتریوت از دهه ۹۰ برای هدف قرار دادن موشک های بالستیک کوتاه برد در انبارهای عربستان وجود دارد اما موشک های انصار الله بردی هزار کیلومتری دارند و به نظر می رسد هیچ قدرتی توان مقابله با چنین موشکی را ندارد.
وی خاطرنشان کرد : پهپادها نیز چالشی بزرگ برای عربستان به شمار می آیدند چرا که در ارتفاع پایین تر از رادار پرواز می کنند این در حالی است که  بیشتر سیستم های پدافندی عربستان برای ارتفاعات بالا طراحی شده اند.
 از سویی دیگر "فایز الدویری" کارشناس نظامی مجموعه ای از موضوعات را دلیل ناکارآمدی پدافند عربستان می داند.
 وی در گفت و گو با الخلیج آنلاین با طرح این سوالات که آیا نیروهای انسانی برای کار با این سامانه در بالاترین سطح توانایی قرار دارند؟ آیا خطای انسانی منجر به شکست نمی شود؟ تعداد موشک ها چقدر است؟ زوایه و ارتفاع چگونه است؟ تاکید می کند که نمی توان به امنیت مطلق رسید.
وی با ارائه مثالی توضیح می دهد که رژیم صهیونیستی در ۳ سطح سامانه پدافند هوایی دارد اما با این وجود جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تل آویو و فرودگاه "لاد" را هدف قرار داد چرا که سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی تنها می تواند ۷ هدف را به طور همزمان هدف قرار دهد بنابر این خطای انسانی، مسایل فنی و میزان کارآمدی این موشک ها تأثیرگذار است.