رسانه های پاکستان روز سه شنبه اعم از روزنامه ها و شبکه های خبری این کشور گزارش دادند: سفر ترامپ به هند در حالی انجام می شود که اعتراض های شدید مردم به اصلاحات قانون شهروندی، طرح ثبت نام شهروندان و طرح آمارگیری ادامه داشته و حتی در شهر دهلی نو جایی که ترامپ و همسرش در آنجا بسر می بردند، دست کم هفت نفر کشته شدند.
در این گزارش ها به سخنرانی رئیس جمهوری آمریکا در حضور نارندرا مودی نخست وزیر هگند در استادیوم "موتارا" در شهر احمد آباد اشاره شد و آمده است: ترامپ از تلاش های پاکستان در مبارزه با تروریسم تمجید کرد اما این سخنان به مذاق هندی ها خوش نیامد.
روزنامه پاکستانی «نوای وقت» در این خصوص نوشت: ترامپ در مقابل نخست وزیر هند، روابط آمریکا با پاکستان را بسیار خوب توصیف کرد در حالی که هزاران نفر از حاضران در استادیوم برای لحظاتی سکوت کردند.
در این گزارش افزوده شد: برخی از حاضرین به دلیل عدم اشاره رئیس جمهوری آمریکا به ماجرای کشمیر و جنجال اصلاحات قانون شهروندی هند، به نشانه اعتراض مراسم را ترک کردند.
روزنامه داون پاکستان نوشت: ترامپ در سخنرانی خود در احمد آباد از پیشرفت در مناسبات واشنگتن و اسلام آباد سخن گفت که برای توسعه و رفاه کشورهای جنوب آسیا به کاهش تنش ها در این منطقه امیدوار است.
سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان روزهای اخیر با اشاره به ادعای رییس جمهوری آمریکا برای میانجیگری در ماجرای کشمیر، گفت: زمان آن رسیده که پیشنهاد «دونالد ترامپ» وارد مرحله عملی شود و ما از طرف آمریکایی می خواهیم که در سفر آتی خود به هند موضوع کشمیر را مطرح و مورد بررسی قرار دهد.
این سفر در حالی انجام میشود که اسلامآباد همواره از آنچه که دوگانگی در روابط آمریکا با هند و پاکستان میداند، انتقاد کرده و انتظار دارد تا واشنگتن رفتار بیطرفانه درخصوص تحولات شبهقاره از خود نشان دهد.
دولت پاکستان اواخر بهمنماه امسال و در آستانه سفر «دونالد ترامپ» به هند، گفت: معاملههای تسلیحاتی آمریکا در سطح منطقه نه تنها مزاحم و مانع وضعیت صلح و ثبات، بلکه پیامدهای امنیتی منفی برای پاکستان به دنبال خواهد داشت.
سفر جاری ترامپ به هند به عنوان کشور همسایه و درعین حال رقیب دیرینه پاکستان، به دقت زیر ذره بین دولتمردان اسلام آباد و مطبوعات پاکستان، و اظهارات رئیس جمهوری آمریکا و مقامات هندی را در این روزها رصد و تحلیل می کنند.
مقامات رسمی پاکستان مانند گذشته و در ظاهر سفر رئیس جمهوری آمریکا به هند را یک موضوع دوجانبه و مربوط به روابط دهلی و واشنگتن می دانند، اما دنبال کردن حساسیت و اهمیت این سفر توسط رهبران سیاسی و نظامی پاکستان امری غیرقابل انکار است.
شبکه های خبری پاکستان در برنامه های تحلیلی خود می گویند: اسلام آباد از ترامپ انتظار دارد تا در جریان سفر به هند، ضمن برداشتن گام های عملی درخصوص ادعای میانجیگری برای حل مناقشه کشمیر، دهلی نو را به از سرگیری گفت وگوها با اسلام آباد برای حل و فصل تنش های مرزی و پذیرفتن قطعنامه های فرسوده سازمان ملل در خصوص منطقه مورد مناقشه کشمیر، متقاعد کند.
رسانه های پاکستانی همچنین به نقل از منابع آگاه در واشنگتن نوشته اند که به احتمال زیاد، رییس جمهوری آمریکا از دهلی نو خواهد خواهد خواست تا مذاکرات با پاکستان را ازسر گرفته و از دو کشور برای اجتناب از تشدید تنش ها دعوت کند.