نشریه "تایمز او ایندیا" روز جمعه نوشت: این قرارداد صلح شرایط را برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان فراهم خواهد کرد. بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ سرباز آمریکایی از سال ۲۰۰۱ تاکنون در افغانستان کشته شده اند.
مقامات هندی افزودند: دولت قطر از هند برای شرکت در این مراسم دعوت کرده است و " پی کوماران" سفیر هند به نمایندگی این کشور در مراسم امضای توافقنامه صلح شرکت خواهد کرد.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در هفته جاری در یک کنفرانس مطبوعاتی در دهلی نو اعلام کرد: هند از توافق صلح طالبان خوشحال است و می خواهد این توافق انجام شود.
این اولین بار است که هند به صورت رسمی در مراسمی با حضور گروه طالبان شرکت می کند.
در سال ۲۰۱۸ هند به صورت غیر رسمی دو دیپلمات اسبق خود را به اجلاس صلح طالبان در مسکو فرستاد. در این اجلاس مقامات بلند پایه طالبان، افغانستان، آمریکا، پاکستان و چین حضور داشتند.
کشور های قدرتمند مانند آمریکا، روسیه و ایران برای تحقق توافق صلح افغانستان تلاش کرده و با طالبان مذاکره داشته اند.
هند پیش از این اعلام کرده بود که این کشور به دنبال تحقق یک روند صلح با رهبری مردم و دولت افغانستان است و هرگونه توافق صلح نباید به ایجاد فضاهای خارج از کنترل که در آنها گروه های تروریستی رشد کنند منجر شود.
بر اساس گزارش های منتشر شده، مقامهای آمریکا و طالبان، توافقنامه صلح را روز شنبه ۲۹ فوریه (۱۰ اسفند) با حضور نمایندگانی از ۲۰ کشور و سازمان های بینالمللی در دوحه امضا میکنند.
گفته میشود که ۲۵ تن از رهبران طالبان نیز در این مراسم شرکت خواهند کرد. این توافقنامه قرار است به خروج نظامیان آمریکایی و آغاز مذاکرات بینالافغانی منجر شود.