«شهرزاد محمدیان» روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ورزشکاران با توجه به حضور در مکانهای شلوغ، استادیوم و باشگاهها ازجمله افرادی هستند که درخطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند خطری که اکنون تمام شهروندان در معرض آن قرار گرفتند.
وی ادامه داد: رعایت اصول اولیه بهداشت فردی که از سوی رسانهها تبلیغ میشود میتواند از نکات مهم پیشگیری باشد. شستن دستها، عدم شرکت در مکانهای شلوغ و پیگیری تمرینات در خانه از جمله این اصول است؛ اما در کنار این اصول راهکارهای دیگری برای بازدارندگی وجود دارد. یکی از این راهکارهای رعایت اصول تغذیه است.
عضو انجمن تخصصی تغذیه آکادمی ملی المپیک ادامه داد: مهمترین گروه مواد غذایی که باید ورزشکاران مصرف کنند دسته پروتئینها است. تخممرغ، گوشت، شیر و مواد پروتئینی باید موردتوجه ورزشکاران قرار بگیرد. البته این مواد باید کاملا پخته باشد و حتی شیرهایی که قبلا بهصورت آماده بود باید جوشانده شود.
وی تصریح کرد: تخممرغ و گوشت نیز باید کاملا پخته شوند. برخی از کانالها به نقل از پزشکان صاحب نام مطالبی منتشر میکنند که مثلا شیر، ماست یا تخممرغ مضر است اما باید بگویم این مطالب جعلی و غیرقابل استناد است. دسته دیگر مواد غذایی سبزیجات و میوه است که باید با رعایت اصول بهداشتی در سبد غذایی ورزشکاران قرار گیرد چون این دسته حاوی یک سری آنتیاکسیدانها هستند.
عضو انجمن تخصصی تغذیه ورزشی استرالیا ادامه داد: یکی از نکاتی که ورزشکاران باید آن را رعایت کنند پرهیز از غذای بیرون و غذای فوری است. ممکن است مراحل تهیه این غذا مانند غذاهای خانگی بهداشتی نباشد و همچنین مواد غذای فوری نیز مضراتی مانند چاقی و اضافهوزن برای ورزشکاران دارد.
وی اظهار داشت: همچنین غذاهایی که حاوی مواد تامین کننده ویتامین D است باید در اولویت قرار گیرد مایعات نیز باید بهصورت مستمر از سوی ورزشکاران مورد مصرف قرار گیرد و هیچکدام از گروههای غذایی نباید از سبد مصرف ورزشکاران حذف شود. اگر کسی ورزشکاران یا شهروندان را از مصرف مواد غذایی نهی میکند بدون شک در اشتباه است.
این متخصص تغذیه با اشاره به عدم تمایل برخی از ورزشکاران در مصرف برخی از گروه های غذایی تاکید کرد: ورزشکاران برای افزایش ایمنی بدن نباید به سه وعده غذایی اکتفا کنند بلکه باید میان وعدههایی را قبل و بعد از فعالیت ورزشی داشته باشند تا میزان ایمنی بدن آنان در برابر این ویروس افزایش پیدا کند.
محمدیان گفت: ورزشکاران رشتههایی که المپیکی هستند و تا چند ماه دیگر باید کاهش وزن داشته باشند باید از الان شروع کنند زیرا کاهش وزن یکباره موجب میشود تا ایمنی بدن نیز به سطح پایینی برسد و برای کسانی که قرار است در توکیو ۲۰۲۰ شرکت کنند این یک آسیب مهم به شمار میرود.
وی افزود: کاهش وزن باید بهصورت تدریجی باشد. برخلاف تصور عامه که ورزشکاران را از شهروندان عادی متمایز میدانند باید بگویم که سطح ایمنی بدن ورزشکاران به خاطر فعالیتهای هوازی و استفاده زیاد از مجاری تنفسی پایین است. ورزشکاران چون فعالیت زیادی دارند و از سیستم تنفسی بدنشان زیاد استفاده میکنند در معرض بیماری بیشتر هستند.
محمدیان در پایان درباره تاثیر داروهای ویتامین D گفت: کسانی که پیش از این قرص یا دارو حاوی این ویتامین مصرف نکردند میتوانند از قرصهای ۵۰ هزار آن استفاده کنند و این استفاده باید هفتهای یکبار باشد. برای ورزشکارانی و شهروندانی که در ۶ ماه گذشته استفاده کردند باید به ماهی یک قرص منتهی شود. این قرصها میتوانند سیستم ایمنی بدن را با میزان زیادی افزایش دهند.