به گزارش روز شنبه خبرگزاری رویترز از بوداپست، دفتر مطبوعاتی دولت مجارستان با صدور بیانیه ای خبر داد که اردوغان در جریان تماسی تلفنی با اوربان، از فشار مضاعف بر ترکیه در ارتباط با مساله مهاجران و ناتوانی آنکارا از جلوگیری از موج مهاجران به سمت اروپا سخن گفته است.
نخست وزیر مجارستان نیز با کابینه امنیتی خود تشکیل جلسه داد و در این جلسه تعیین شد که این کشور باید محافظت از مرزهایش را افزایش دهد و به تحولات در مسیر مهاجرتی بالکان توجه خاصی داشته باشد.
در پی اعلام ترکیه مبنی بر عدم کنترل مرزهای این کشور برای گذر به کشورهای اروپایی، از صبح روز جمعه (۹ اسفند ۹۸) هزاران پناهجوی سوری؛ افغانی، پاکستانی و دیگر کشورها به سوی مرزهای ترکیه با یونان روانه شدند.
اتحادیه اروپا اعلام کرد که آنکارا بیانیه ای رسمی در مورد تغییر سیاست های مرزی اش صادر نکرده است.
اوربان که یکی از مخالفان سرسخت مهاجرت مسلمانان به اروپاست، در سال ۲۰۱۸میلادی سکان هدایت مجارستان را به دست گرفت. در جریان اوج بحران مهاجرتی جهان در سال ۲۰۱۵، وی مرز جنوبی مجارستان را با نصب حصاری مسدود کرد. مجارستان، مسیر عبوری برای صدها هزار مهاجری بوده است که از سراسر منطقه بالکان عازم غرب اروپا شده اند.
درپی تهدید ترکیه به بازکردن مرز خود، یونان و بلغارستان که در همسایگی ترکیه هستند و از اعضای اتحادیه اروپا به شمار می روند، وعده دادند هیچ مهاجری را نمی پذیرند و استحکامات مرزی شان را تقویت می کنند.
به گزارش منابع خبری ترکیه، هزاران پناهجو در منطقه حائل بین ترکیه و یونان به سر می برند و ماموران مرزی یونان از ورود آنان به خاک کشورشان ممانعت می کنند.
از سوی دیگر، منابع خبری روسیه و ترکیه رور شنبه خبر دادند که پلیس یونان برای جلوگیری از ورود آوارگان سوری از طریق مرز ترکیه، با گاز اشک آور و نارنجک های شوک آور آنها را مورد حمله قرار داد. دولت آتن اعلام کرد که مانع از ورود غیرقانونی چهار هزار آواره از خاک ترکیه به یونان شده است.
اوایل روز جمعه اندکی پس از کشته شدن ۳۳ سرباز ترک در حمله هوایی در ادلب در شمال سوریه، یک مقام ارشد ترکیه گفت: آنکارا از این پس دیگر دروازه های مرزی خود را به روی پناهجویانی که می خواهند به اروپا بروند، نمی بندد.
گفته می شود در پی درگیری ها در ادلب بیش از یک میلیون سوری آواره شده اند.