رضا علییوسفی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه اقدامات پیشگیرانه برای پیشگیری از بیماری کرونا به صورت جدی در دست انجام است، اظهار داشت: با هماهنگی بخشداریها، فرمانداری و نیروی انتظای در مبادی ورودی، شناسایی اولیه به محض ورود مسافران خارج از استان انجام می گیرد.
وی افزود: بعد از شناسایی اولیه، نیروهای کنترلی بهداشت با مشاهده موارد مشکوک معاینات اولیه فردی را انجام می دهند به گونه ای که تاکنون ۶۸ مسافر در زمان ورود به این شهرستان ترکمن نشین علیه بیماری کرونا غربالگری شدند و به آنها آموزش های لازم بهداشتی نظیر چگونگی تماس و ارتباط با خانواده ها، استفاده از مایع ضد عفونی و ماسک توسط بیماران تنفسی و افراد نزدیک به آنها، دست ندادن و روبوسی نکردن داده شده است.
وی با بیان اینکه خانه های بهداشت، منجی اطلاع رسانی برای پیشگیری از ویروس کرونا هستند، اظهار داشت: آموزش رودرو در پیشگیری از بیماری کرونا بسیار مفید است که در این راستا بهیاران خانه بهداشت، وظیفه دارند با مراجعه به در منازل و آموزش های چهره به چهره، خانواده های روستایی برای چگونگی تماس و ارتباط با مهمان های خارج از استان و رعایت تمامی اصول بهداشتی آماده کنند.
وی افزود: خانواده ها احیانا در صورت مشاهده فرد مشکوک به بیماری در محل زندگی خود فورا به خانه بهداشت محل زندگی خود اطلاع بدهند تا مورد بررسی قرار بگیرد.
یوسفی خاطر نشان کرد: اگر چه اطلاع رسانی های لازم برای عدم تجمع در اجتماعات، به تاخیر اندختن برگزاری مراسم های عروسی و ضدعفونی مکان های عمومی انجام گرفته است، اما بهترین راه پیشگیری بیماری کرونا رعایت بهداشت فردی است.
براساس آمارهای موجود ۴۰ درصد از جمعیت ۷۰ هزار نفری شهرستان رازوجرگلان خراسان شمالی را جوانان تشکیل می دهند که به دلیل مهیا نبودن زیرساخت های اشتغال، نزدیکی و همجواری خراسان شمالی با استان های خراسان رضوی و گلستان برای کار کردن به این استان ها و همچنین تهران می روند که به هنگام تعطیلات برای سرکشی از خانواده های خود به شهرستان برمی گردند.
به همین علت هم اکنون اقشار مختلف از جمله فعالان اجتماعی، فرهنگی و کاربران فضای مجازی دل نگرانی های دارند و از مسوولان خواستار کنترل دقیق مبادی ورودی و انجام تست کرونا هستند.
خراسان شمالی دارای ۳۰۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که بیشتر این مساحت در شهرستان راز و جرگلان واقع شده است.
این شهرستان سه بخش و شش دهستان با جمعیت ۷۰ هزار نفر دارد و ۹۵ درصد جمعیت این منطقه روستایی هستند.
شهرستان مرزی راز و جرگلان در ۱۲۰ کیلو متری مرکز خراسان شمالی قرار دارد و بیشترین تمرکز جمعیتی قوم ترکمن این استان در راز و جرگلان است.
این شهرستان همجوار با استان گلستان و کشور ترکمنستان است.