تهران- ایرنا- شیوع ویروس کرونا و خانه نشینی مردم فرصتی را ایجاد کرده تا بیش از گذشته زمان را به تماشای سریال‌های شبکه نمایش خانگی اختصاص دهند؛ کرونا فرصتی را برای افزایش بیشتر مخاطبان شبکه نمایش خانگی به وجود آورده است.

از آغاز فعالیت شبکه نمایش خانگی بیش از یک دهه در ایران می گذرد؛ نخست با انتشار لوح های فشرده میهمان خانه های شهروندان شد و بعد از گسترش هرچه بیشتر فضای اینترنت با ایجاد سایت ها و برنامه های جدید در دسترس عموم مردم به صورت اینترنتی قرار گرفت به گونه ای که شهروندان بر روی تلفن های هوشمند خود نیز به راحتی توانستند به قسمت های مختلف سریال ها و فیلم های سینمایی دست پیدا کنند.

شبکه نمایش خانگی به دلیل تفاوت هایی که با تولید سریال های صدا و سیما داشت توانست مخاطبان بسیاری را برای خود دست و پا و هر روز بیش از گذشته رونق پیدا کند و همین توجه بیشتر عموم مردم و هزینه ای که بابت خرید آن پرداخت می کردند تولیدکنندگان، کارگردانان و هنرمندان بیشتری را به حضور در این بخش سوق داد.

در آغاز حضور این بخش و گسترش آن، اکثریت مخاطبان با تهیه نسخه های غیرقانونی بدون پرداخت هزینه ای یا با پرداخت اندک مبلغی می توانستند به راحتی به تماشای مجموعه ها بنشینند و این روند تا زمانی که یک سریال محبوب در این عرصه با رواج جملات «حلال بخرید» یا هزینه آن را برای ادامه ساخت سریال پرداخت کنید ادامه داشت، اما این مجموعه در شبکه نمایش خانگی توانست گام بلندی در زمینه رونق اقتصادی بردارد و تماشاگران را به پرداخت هزینه تماشای مجموعه عادت دهد.

در میان خیل عظیم تولید مجموعه های شبکه نمایش خانگی که بیشتر آنها یا به نمایش گذاشتن زندگی افراد مرفه و مشکلات آنها بود و یا به روابط عاشقانه و شکست های عشقی می پرداخت برخی به موفقیت می رسیدند و می توانستند سود خوبی را به جیب بزنند و برخی دیگر به دلایل مختلف از جمله ممیزی ها یا عدم داستان مناسب برای جذب مخاطب نمی توانستند به محبوبیت لازم دست پیدا کنند و این بخش سودی برای آنها به همراه نداشت.

پس از آن نیز با به وجود آمدن تلویزیون های اینترنتی تماشاگران توانستند با پرداخت هزینه های اشتراکی مجموعه ها و فیلم های سینمایی بیشتری را به تماشا بنشینند و به همین دلیل رونق این بخش هر روز بیش از گذشته شد اما جدای از میزان محبوبیت و رواج این بخش این روزها شرایط به گونه دیگری رقم خورده است.

در چندماه گذشته جهان با بیماری جدیدی آشنا شده است که نام کرونا را بر خود دارد و منشا ظهور آن شهر ووهان در کشور چین بود، ویروسی که چینی ها را در قرنطینه قرار داد و مردم جهان را در حالت آماده باش قرار داد و ایران نیز از این قاعده مستثنی نماند.

از اوایل اسفندماه سال جاری با انتشار خبر شیوع این بیماری نخست در شهر قم و سپس در کلان شهرهای دیگر سرآغازی شد تا در آخرین ماه سال کشور در حال و هوای جدید قرار بگیرد و از دست رفتن جان عده ای از هموطنان موجبات مراقبت بیشتر را فراهم آورد.

به دلیل آمار بالای شیوع ویروس کرونا و سرعت انتشار آن از نخستین روز هفته گذشته مصادف با سوم اسفندماه به تدریج برخی فعالیت ها محدود و برخی دیگر تعطیل شدند و وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با ویروس کرونا از مردم خواست تا در خانه بمانند و کمتر در امکان عمومی و فعالیت های جمعی حضور پیدا کنند.

این در خانه ماندن ضرر و آسیب های فراوانی را برای بخش های مختلف به همراه دارد اما در این میان ویروس کرونا با گسترش و استقبال بیشتر مخاطبان موجبات رونق شبکه نمایش خانگی را فراهم کرد و از بخش هایی انگشت شماری بود که خانه نشینی به محبوبیت آن افزوده است.

هنوز چند روزی از محدودیت های ترددی و الزام رعایت نکات بهداشتی بیشتر نگذشته بود که محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات با انتشار پستی در صفحه توئیتر خود از دسترسی بهتر به این تلویزیون های اینترنتی خبر داد؛ در متن این پست نوشته شده بود که «با مدیران تلویزیون‌های اینترنتی صحبت کردم. از فردا تا آخر هفته، بخش مخصوص کودکان آن‌ها و در برخی، تمام فیلم‌ها و سریال‌ها رایگان خواهد بود.»

وی همچنین در ادامه افزود: «خواهش می‌کنم در منزل بمانید و بیرون نروید. مواظب کودکان و خودتان در برابر کرونا باشید.»

حال در این خانه نشینی اجباری برای محافظت و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا اوقات بیکاری در خانه و در میان خانواده زمان بیشتری صرف تماشای شبکه نمایش خانگی می شود و هم رونق بیشتری برای مجموعه ها و فیلم های سینمایی منتشر شده در این بخش را فراهم کرده است و هم تلویزیون های اینترنتی توانسته اند مخاطبان بیشتری را به سمت خود جذب کنند و بار دیگر خانواده ها به دنبال سرگرمی جدید دور هم جمع شده اند.

این افزایش تماشای شبکه نمایش خانگی چه در تلویزیون های اینترنتی و چه با تهیه لوح فشرده از مراکز خرید نه تنها در آمارهای رسمی و غیررسمی قابل مشاهده است بلکه با نگاهی کوتاه به شبکه های اجتماعی و نظردهی های مردمی نیز می توان به آن پی برد که یکی از معدود بخش های سرگرم کننده در خانواده ها در این دوره خانه نشینی کوتاه مدت محسوب می شود.

خبر خوب این است که در این دوره ناراحتی و استرس در میان مردم هنوز سرگرمی هایی وجود دارد که مردم می توانند از آنها استفاده کنند تا به سلامت از این روزها بگذریم و افزایش چندبرابری مخاطبان طبق آمارها نشان از این استقبال دارد.

ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون به حدود ۵۰ کشور از جمله آمریکا، فرانسه، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا و امارات گسترش یافته و تا کنون جان حدود سه هزار نفر را گرفته است.
تاکنون یکهزار و ۵۰۱ نفر به طور قطعی در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶۶ نفر فوت کرده‌اند. پزشکان توصیه می کنند با خود مراقبتی، قرنطینه خانگی، پرهیز از سفر و رعایت بهداشت فردی می توان مانع از ابتلا و سرایت به ویروس کرونا شد.