تهران - ایرنا - سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور، گفت: طبق آخرین گزارش‌ها، با توجه به ریزش‌های ملخ صحرایی، عملیات مبارزه با این آفت در پنج استان کشور به ۱۷ هزار و ۷۶۰ هکتار رسیده است.

«محمد رضا میر» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره هجوم مجدد ملخ صحرایی از کشورهای شبه جزیره عربستان و شاخ آفریقا از ۳۰ بهمن ماه جاری به استان های جنوبی کشور افزود: اکنون عملیات مبارزه با این آفت در پنج استان جنوبی کشور از جمله بوشهر، هرمزگان، فارس ، سیستان و بلوچستان و خوزستان در اجراست.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه بیشترین عملیات مبارزه با این آفت مربوط به استان هرمزگان است تصریح کرد: مبارزه با آفت ملخ صحرایی در سطح استان های هرمزگان ۱۱ هزار و ۵۶۰ هکتار، بوشهر دو هزار  و ۱۱۵ هکتار، فارس یک هزار و ۷۵۰ هکتار، سیستان و بلوچستان یک هزار و ۴۳۰ هکتار، خوزستان ۹۰۵ هکتار  عملیاتی شده است.

میر، رفتار تهاجمی این آفت را نسبت به سال گذشته متفاوت ارزیابی کرد و گفت: جابجایی آفت ملخ صحرایی بالغ از نقطه ای به نقطه دیگر و تمایل به تغذیه از مشخصه های بارز این تغییرات است که جمعیت متراکم آفت در این دوره شرایط مبارزه را دشوار کرده است. 

وی با تاکید براینکه امسال همانند سال گذشته اجازه نمی دهیم این آفت تهدیدی برای بخش کشاورزی  و تولیدات باشد افزود: اعتبار مورد نیاز برای مبارزه با ملخ صحرایی  ۸۴ میلیارد تومان برآورد شده که سازمان برنامه و بودجه کشور تاکنون ۲۰ میلیارد تومان اعتبار به این بخش تخصیص داده که در اختیار استان های جنوبی قرار گرفته است.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات گفت: اکنون سموم، ماشین آلات، ادوات ، تجهیرات و خودرو های لازم جهت مبارزه با این آفت در استان های جنوبی کشور تامین شده و با تمام سرعت عملیات در حال اجراست.

وی با اشاره به اینکه با بیان اینکه هجوم ملخ صحرایی از شبه جزیره عربستان از بهمن ماه هرسال شروع تا مردادماه سال آتی ادامه دارد افزود: با توجه به پیش بینی سازمان فائو درخصوص رشد سه برابری هجوم ملخ صحرایی به ایران، به نظر می رسد سطح مبارزه با این آفت به یک میلیون هکتار برسد. 

سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور اضافه کرد: به منظور نظارت بر فرایند عملیات مبارزه با این آفت اکنون رییس سازمان حفظ نباتات کشور به همراه تیم کارشناسی در استان های جنوبی مذکور حضور دارد.

به گزارش ایرنا، سال گذشته مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۷۵۰ هزار هکتار از ۹ استان جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و خراسان جنوبی عملیاتی شده بود.