هنوز هستند شماری از مردم که همچنان در برابر هشدارهای صادره در رعایت بهداشت محیط و سلامت عمومی بی توجه بوده و مقاومت می کنند.
در واقع این دسته از افراد نه تنها آنطور که باید به سلامت شخصی اهمیت نمی دهند بلکه غافل از آن هستند که حفظ و صیانت از بهداشت عمومی به منزله هنر پیشگیری از این بیماری فراگیر به شمار می رود.
برخی افراد همچنان در مقابل هشدارها و توصیه های پزشکی مقاومت کرده و حتی به ساده ترین شکل شستن مرتب دستان خود را به تمسخر می گیرند.
قطع به یقین ورود این ویروس تلنگری بر کسانی است که همواره اهمیتی به بهداشت فردی و عمومی نداده و حالا به اجبار هم که شده باید بپذیرند که شرایط تغییر کرده و باید با عزم همگانی و رعایت نکات بهداشتی به پیشگیری از کرونا کمک کنند.
هر چند موج آموزش فراگیر مردم برای رعایت بهداشت فردی به خصوص در منازل مسیر تاثیرپذیری را سپری می کند اما بی توجهی به بهداشت عمومی همچنان دغدغه مسوولان است.
مساله بهداشت در وضعیت کنونی باید بیش از گذشته جزو الزامات مهم جامعه به شمار برود و اهمیت ندادن به آن سلامت افراد را با تهدید روبرو می سازد که این امر ضرورت پرداختن به مقوله بهداشت را دوچندان می کند.
شیوع کرونا در روزهای گذشته توجه افکار عمومی و متولیان امر را برای کمک به مبتلایان این ویروس به خود جلب کرده اما باید دانست که پیامدهای مختلف آن برای مدت ها باقی خواهند ماند و این مهم ضرورت توجه به موضوع هایی چون انواع آسیب های اقتصادی و اجتماعی را گوشزد می کند که در بخش اجتماعی آن می توان به موضوع سلامت و بهداشت پرداخت زیرا همچنان مکان های پرتردد مردم که در سبد زندگی روزمره آنها گنجانده شده، می تواند منشا آلودگی باشد.
گلایه های مردمی از برخی نانوایی ها، آرایشگاه ها، پمپ بنزین ها، قنادی ها، عرضه مرغ و گوشت و سایر صنوف مبنی بر رعایت نکردن بهداشت عمومی همچنان پابرجاست و آنطور که باید مورد نظارت و برخورد جدی قرار نگرفته است.
بی توجهی به شستشوی دست، استفاده نکردن از دستکش یکبار مصرف، داد وستد با اسکناس و رعایت نشدن فاصله بین یکدیگر در این مکان های جمعی به انتقال ویروس کمک شایانی می کند.
امروزه سالنهای آرایشی زنانه و مردانه یکی از اماکن پرخطر برای انتقال ویروس به شمار می رود و وقتی آرایشگر در فاصله ای به مراتب کمتر از یک متر با مشتری خود در تماس بوده و مراجعه های متعدد را پذیرا است، به یکی از بنگاه های گسترش این کرونا به شمار می رود.
شکل بهتر این است که آرایشگاهها استفاده مواد ضدعفونی کننده، وسایل یک بار مصرف و بهداشت فردی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را مورد توجه قرار دهند.
نانوایی ها نیز این روزها به سوژه انتقادی مردم تبدیل شده اند و رعایت نکردن بهداشت عمومی را مورد اعتراض قرار می دهند.
خرید نان فراتر از مقدار نیاز روزانه، خودداری از دست زدن به نان سایرین، استفاده از دستکش تمیز به هنگام خرید نان، استفاده از سفره یا پارچه تمیز برای انتقال نان به منزل و داغ کردن نان قبل از هربار استفاده از توصیه های پزشکی اعلام شده برای رعایت مردم به شمار می رود.
در سایر مراجعه ها برای خرید مایحتاج روزانه نیز باید نسبت به رعایت نکات بهداشتی توجه جدی صورت گیرد.
پرداختن به این نکته که ارتقای شاخص های سلامتی و بهداشتی از اولویت های زندگی روزمره مردم در شرایط فعلی برای بهبودی وضعیت پیش آمده به شمار می رود، نباید فقط از متولیان امر همچون بهداشت توقع داشت بلکه نیاز است آحاد جامعه پیش قراول آن باشند.
البته در این بین توسعه برنامه های خودمراقبتی در امر بهداشت مردم به خصوص عرضه کنندگان نیازهای ضروری خانواده ها بسیار اهمیت دارد که باید با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مناسب اجرا شود.
با تمام تدابیر و برنامه های مختلفی که در چنین روزهایی صورت می گیرد اما تا دستیابی به استانداردهای لازم در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا همچنان فاصله است و این مهم به عنوان اصلی ترین خاستگاه مطالبات مردمی باید در راستای مسوولیت های خطیر سیاستگذاران قرار بگیرد.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۷ هزار و ۱۶۱ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۲۳۷ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کردهاند و همچنین تعداد بهبود یافتگان به دو هزار و ۳۹۴ نفر رسیده است.
کیانوش جهانپور امروز درباره آخرین آمار ابتلای قطعی و فوت ناشی از ویروس کرونا در کشور بیان کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۵۹۵ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کشور به ۷۱۶۱ نفر افزایش یافت.
وی ادامه داد: خوشبختانه تا کنون از دو هزار و ۳۹۴ نفر بیمار مبتلا به کووید ۱۹ نفر بهبود یافته و ترخیص شدهاند.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۳ نفر از مبتلایان جدید کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۲۳۷ مورد رسید.
وی درباره تعداد کل بیماران کووید ۱۹ در کشور به تفکیک استانها بیان کرد: تهران ۱۹۴۵ نفر، قم ۷۱۲ نفر، گیلان ۵۲۴ نفر، اصفهان ۶۰۱ نفر، البرز ۳۰۷ نفر، مازندران ۶۳۳ نفر، مرکزی ۳۸۹ نفر، قزوین ۲۴۷ نفر، سمنان ۲۲۰ نفر، گلستان ۱۷۵ نفر، خراسان رضوی ۱۸۳ نفر، فارس ۱۳۳ نفر، لرستان ۱۵۱ نفر، آذربایجان شرقی ۱۲۹ نفر، خوزستان ۷۳ نفر، یزد ۹۰ نفر، زنجان ۶۸ نفر، کردستان ۶۶ نفر، اردبیل ۷۲ نفر، کرمانشاه ۴۴ نفر، کرمان ۳۶ نفر، همدان ۶۰ نفر، سیستان و بلوچستان ۳۴ نفر، هرمزگان ۵۲ نفر، خراسان جنوبی ۳۷ نفر، خراسان شمالی ۳۴ نفر، چهارمحال و بختیاری ۲۶ نفر، ایلام ۳۱ نفر، آذربایجان غربی ۶۹ نفر، کهگیلویه و بویراحمد ۹ نفر و بوشهر ۱۱ نفر از ابتدا تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.