شیوع گسترده ویروس کرونا، تعطیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور را وارد دومین هفته کرد و کلاس های آموزشی تا اطلاع ثانوی برگزار نمی شود. از آنجا که در سال های گذشته کلاس های مجازی تعدادی از دانشگاه های کشور فعال شده است، کرونا فرصتی برای مراکز آموزش عالی بود تا توانایی خود را در ادامه این مدل آموزشی محک بزنند.
وزارت علوم هفته گذشته با ابلاغ بخشنامه ای به دانشگاه های کشور بر لزوم گسترش برخط بودن دروس تاکید کرد، اما در این میان برخی دانشگاه ها هم به دلیل نبود زیرساخت های کافی با مشکلاتی در حین اجرای این دوره های مجازی مواجه شده اند.
در این زمینه، علی خاکی صدیق روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره امکان افزایش پهنای باند دانشگاه ها برای برگزاری گسترده تر آموزش های الکترونیک، اظهار داشت: بر اساس مکاتبه وزارت علوم با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مقرر شد استفاده از اینترنت برای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی که درگیر آموزش الکترونیک هستند، مجانی شده و پهنای باند هم افزایش دهند.
خاکی صدیق گفت: بر اساس مکاتبه ای که وزارت علوم با این وزارتخانه داشت، پیشنهاد رایگان شدن اینترنت دانشگاه ها برای آموزش های مجازی از سوی وزارت ارتباطات مطرح شد.
وی افزود: از این رو، هفته گذشته فهرست دانشگاه ها و موسساتی که آموزش های الکترونیک را آغاز کرده اند، در یک نامه برای معاونت وزارت ارتباطات ارسال شد تا برای توسعه آموزش الکترونیک مساعدت شود.
معاون آموزشی وزیر علوم، تاکید کرد: در این فهرست، موسسات و دانشگاه های غیردولتی غیرانتفاعی هم که امکان برگزاری دوره های الکترونیک دارند، گنجانده شده است.