حذف دروس دانشجویانی که امکان استفاده از کلاس های مجازی ندارند

تهران- ایرنا- کارگروه آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دانشگاه‌های برگزارکننده دوره‌های آموزش مجازی برای دانشجویان توصیه کرد که اگر به هر دلیلی برخی از دانشجویان با مشکلاتی برای استفاده از کلاس‌های مجازی روبرو بودند، تمهیدات ویژه‌ای برای حذف دروس حسب درخواست آنها درنظرگرفته شود.

همزمان با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور، وزارت علوم بلافاصله کارگروه آموزش های الکترونیکی را در حوزه ستادی خود راه اندازی کرد تا به جای کلاس های حضوری، آموزش های مجازی جایگزین شود. در این زمینه تعدادی از دانشگاه ها از جمله تهران و شیراز سابقه برگزاری آموزش های مجازی را از گذشته های دور دارند اما برخی دانشگاه ها تازه کار هستند و بر اساس اعلام این کارگروه، زیرساخت های تعدادی دیگر هم برای پوشش مجازی همه دانشجویان و کلاس ها با مشکلاتی مواجه است.

این کارگروه که هر روز اطلاعات دانشگاه ها را در زمینه آموزش های مجازی دریافت می کند، توصیه هایی را به دانشگاه ها در زمینه اجرای با کیفیت تر دوره های آموزش مجازی اعلام کرده است.

با توجه به رشد سریع گسترش این ویروس و ادامه احتمالی آن تا ۲ ماه آینده در کشور همچنین لزوم تصمیم گیری شایسته درباره فعالیت های آموزشی به گونه ای که ضمن انجام اقدامات پیشگیرانه، شاهد کمترین آسیب، وقفه و کاستی در سطح دانشگاه ها باشیم، توصیه هایی در زمینه برگزاری کلاس های درس به شیوه غیرحضوری تا اطلاع بعدی توسط مسوولان در دانشگاه ها و هم راستا با بخشنامه های مرتبط وزارت علوم در دستور کار دانشگاه ها قرار دارد.

توصیه هایی به مدیران دانشگاه ها و مراکز علمی
این کارگروه در توصیه های خود تاکید کرده است که مدیران همه دانشگاه ها و مراکز علمی ابتدا لازم است شناخت صحیحی از اهداف این برنامه ریزی و الزامات آنها داشته باشند. این امر از طریق متخصصان مرتبط، مدیران مراکز آموزش های الکترونیکی و مراکز فناوری اطلاعات دانشگاه ها قابل تحصیل است.

اگر یک مرکز علمی هیچ تجربه قبلی ندارد، کارگروه آموزش های ۲ تا ۳ ساعته از راه دور برای مدیران و استادان بدون پرداخت هزینه برگزار می شود.
این کارگروه برای آن دسته از مراکز علمی که تجربه زیاد و امکانات اولیه کافی زیرساختی برای آموزش های الکترونیکی ندارند، توصیه کرد که از روش دریافت ارائه کامل خدمات از مسیر آن دسته از مراکز علمی که زیرساخت کافی دارند یا شرکت های ارائه دهنده خدمات کامل با مشورت کافی استفاده کنند تا سریع تر و با هزینه کمتر به اهداف فعلی برسند.

چند گام برای بهترین آموزش الکترونیکی

کارگروه آموزش های الکترونیکی در اجرای این آموزش ها به دانشگاه ها توصیه کرد که دانشجویان و استادان از اطلاع رسانی واضح در این زمینه برخوردار شوند.
تنظیم یک سیستم شبکه ای اطلاع رسانی و خدمات پشتیبانی برای دسترسی و راهنمایی سریع از دیگر توصیه های این کارگروه به دانشگاه ها است. ضبط یک تا دو جلسه اول از اجرای یک کلاس مجازی برای آن دسته از استادان که هنوز تجربه کافی در این حوزه ها ندارند، یکی دیگر از راهکارهای کارگروه آموزش های الکترونیک وزارت علوم است.
اجرای کلاس های جلسات بعد به صورت زنده و با امکان حضور دانشجو برای گفت و گو و رفع اشکال همراه با ضبط کلاس برای آنها همچنین قرار دادن لینک کلاس ضبط شده برای آنها که حضور نداشتند یا تکرار آن را نیاز دارند، به دانشگاه ها توصیه شد.

دانشگاه هایی که با مشکلات زیرساختی و اینترنتی مواجه هستند، می توانند از سایر دانشگاه های دارنده این دروس کمک بگیرند یا دانشگاه ها به یکدیگر سرویس تکمیلی ارائه دهند.

کارگروه آموزش های الکترونیک وزارت علوم به دانشگاه ها تاکید کرد که تا قبل از تعطیلات نوروز و کسب تجربه کافی، به دروس عملی و آزمایشگاهی از طریق آموزش مجازی ورود نکنند؛ برای دروس آزمایشگاهی، کارگاهی و میدانی فعلا اقدامی لازم نیست و بعد از تعطیلات نوروز متناسب با آخرین اطلاع رسانی شرایط اضطرار، راهنمایی و اقدام مناسب صورت خواهد پذیرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha