دکتر سیامک زند رضوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اولین نکته ورود به مدیریت بحران کرونا این است که در مقیاس استان شهرها و شهرستان های استان برای مقابله با این بیماری آماده شود و برای جذب مشارکت شهروندان نگاه امنیتی و سیاسی به ستاد مدیریت و کارشناسان کاملا کنار گذاشته شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر کادر پزشکی و بهداشتی در فشار بسیار شدیدی برای خدمات رسانی به افرادی که ضرورتا نیاز به خدمات درمانی ندارند، هستند، اما چون افراد نگران و وحشت زده شده اند، این مراجعات زیاد است و کار را برای آنها مشکل می کند.
استاد یارجامعه شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان تاکید کرد: فشار کار سنگین و مراجعات زیاد سبب می شود تا پرسنل درمان نیز خسته و بیمار شوند و این روزها شاهد چنین صحنه ها و شرایطی در برخی مراکز پزشکی و بهداشتی هستیم.
وی اظهار داشت: پروتکل هایی در سطح دنیا برای مبارزه با این بیماری وجود دارد که کشور چین در این رعایت دستور العمل ها موفقیت داشته است و باید مو به مو و دقیق اجرا شود و خود اظهاری افراد مهمترین نقش را در اجرای پروتکل ها را دارد.
زند رضوی با اشاره به دسته بندی افراد جامعه در رابطه با ویروس کرونا گفت: در مواجهه با بیماری کرونا گروه های الف کسانی هستند که ناقل بیماری و شناسایی شده اند که باید به سرعت توسط نزدیکان به صورت مشارکتی قرنطینه شوند.
وی ادامه داد: افرادی که از مناطق بحرانی و پرخطر و آلوده سفر کرده ا ند در این دسته قرار دارند که باید در قرنطینه خودخواسته بمانند.
استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان تاکید کرد: این گروه مهمترین گروه برای قرنطینه شدن هستند و با ارتباط با مرکز درمانی در اولویت خدمات رسانی درمانی قرار دارند.
وی بیان کرد: گروه بعدی گروه به اصطلاح ث هستند، کسانی ماننداعضای خانواده، دوستان و افرادی که با گروه الف در ارتباط بودند در این دسته قرار می گیرند که این دسته نیز بلافاصله باید در قرنطینه خودخواسته با حمایت کادر درمانی باشند.
زندی رضوی افزود: گروه بعدی ب و کسانی هستند که با گروه " الف و ث " غیر مستقیم درگیر شده اند، افراد این گروه ناقل ویروس هستند اما خودشان خبر ندارند و به اصطلاح به آنها گروه ناشناس ناقل می گوییم.
وی با اشاره به آخرین گروه در این طبقه بندی تصریح کرد: گروه " د" کسانی هستند که با هیچ کدام از گروه های بالا مرتبط نبودند و اکثریت شهروندان را تشکیل می دهند که باید این گروه را قانع کنیم که در خانه بمانند و بجز در موارد خاص و با رعایت پروتکل های ضروری از خانه خارج نشوند.
استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار داشت: افراد گروه " د " ناخواسته با بازار و کسب و کار و افراد ناقل بیماری در ارتباط هستند و باید با خانه نشینی زنجیره انتقال را تا حد ممکن قطع کنند.
وی با اشاره به لزوم فعالیت جدی ستادهای استانی، شهری و شهرستانی برای مقابله با ویروس کرونا تاکید کرد: این ستادها باید قانع شوند پروتکل های اجرای کار را کامل انجام دهیم و از کارهای موردی و نصفه و نیمه پرهیز شود.
زند رضوی افزود: شاید برخی افراد و صاحبان کسب و کار در برابر قرنطینه و اقدامات پیشگیرانه مقاومت کنند اما مسئولان با اطلاع رسانی باید به مردم آگاهی دهند و مردم اگر بدانند موضوعی به جان و زندگی آنها بستگی دارد حتما همکاری می کنند البته به شرط آنکه مساله حمایت معیشتی فوری از کسانی همچون کارگران فصلی ساختمانی، خانواده های کودگان کار و مانند آن ها که به دنبال لقمه نانی ناچار به آمدن در خیابان ها هستند در دستور قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ما بالاترین نرخ بیماری را در بین مقامات داریم تاکید کرد: باید از تشکیل جلسات که امکان انتقال ویروس در آنها بالا است، بپرهیزیم و با استفاده از تکنولوژی و از راه دور ارتباط برقرار کنیم.
استاد یار دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد: در استان کرمان امید خیلی بالا است که فشار را از کادر درمانی برداریم تا تمرکزشان بر ارائه خدمات درمانی بر افراد و گروه های اولویت دار باشد.