تهران- ایرنا- محققان دانشگاه ایست آنگلیا در انگلیس موفق به توسعه یک آزمایش ساده شده‌اند که با شناسایی نشانگرهای زیستی ادرار، نمونه‌برداری های غیرضروری برای تشخیص سرطان پروستات را تا ۶۰ درصد کاهش می‌دهد.

به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا (ACS) سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان و دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان است. گرچه میانگین سنی ابتلا بیش از ۶۰ سال است؛ ولی بروز آن در سنین قبل از ۴۰ سالگی نیز دیده شده است؛ بنابراین پزشکان معتقدند که مردان بالای ۴۰ سال باید هر ساله تحت غربالگری سرطان قرار گیرند.  
در حال حاضر برای تشخیص سرطان پروستات از تست دیجیتال رکتوم، آزمایش خون، MRI، نمونه‌برداری و آنتی ژن ویژه پروستات، PSA، استفاده می‌شود.
نمونه‌برداری‌های غیرضروری یکی از معضلاتی است که بیماران و پزشکان برای تشخیص با آن مواجه هستند. محققان همواره به دنبال روش‌هایی هستند که نیاز به نمونه برداری را به حداقل کاهش دهند. به این منظور محققان آزمایشی را توسعه دادند که با شناسایی نشانگرهای زیستی ادرار،‌ قادر به تشخیص سرطان است. این تست ExoMeth نام دارد و از تکنیک یادگیری ماشین برای تشخیص سرطان استفاده می‌کند.
محققان معتقدند این روش غیرتهاجمی در صورت مطالعه و بررسی بیشتر می‌تواند روشی قابل اطمینان برای تشخیص سرطان باشد.
نتایج این مطالعه در نشریه The Prostate منتشر شده است.