به گزارش روز یکشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری مدیکال نیوز، تصویربرداری MRI در تشخیص سرطان پروستات نقش مهمی دارد. روشهای کنونی تشخیص تومور غربالگری PSA (آنتیژن اختصاصی پروستات) همراه با نمونه برداری است که گاهی کاملا غیرضروری است و باعث صدمه به بیمار میشود و به همین دلیل است که هیچ کشوری به غیر از لیتوانی، از برنامه ملی غربالگری سراسری پروستات استقبال نکردهاند.
در تاریخ ۹ جولای سال ۲۰۱۹ میلادی مطالعهای صورت گرفت که نشان داد میتوان تصویربرداری MRI را جایگزین نمونهبرداری پروستات کرد. این مطالعه که STHLM۳MRI نام داشت، میزان نمونهبرداریهای غیر ضروری را تا حدی کاهش داد.
مطالعات جدید محققان سوئدی نشان میدهد یک آزمایش خون به نام Stockholm۳ میتواند میزان تصویربردایهای غیر ضروری را نیز تا یک سوم کاهش دهد. این روش بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ میلادی روی بیش از ۱۲ هزار و ۷۵۰ مرد صورت گرفته است و نتایج دقیق و موثر گزارش شدهاند. محققان بر این باورند این روش در کنار تصویربرداری MRI بسیار موثر است و میتواند با کاهش هزینه و تسریع در تشخیص، در درمان موثر سرطان پروستات موفقیتآمیز باشد.
به گزارش انجمن سرطان آمریکا (ACS) سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان و دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان است. گرچه میانگین سنی ابتلا بیش از ۶۰ سال است؛ ولی بروز آن در سنین قبل از ۴۰ سالگی نیز دیده شده است؛ بنابراین پزشکان معتقدند که مردان بالای ۴۰ سال باید سالی دوبار تحت غربالگری سرطان قرار گیرند.
در حال حاضر برای تشخیص سرطان پروستات از تست دیجیتال رکتوم، آزمایش خون، MRI، نمونهبرداری و آنتی ژن ویژه پروستات، PSA، استفاده میشود.
نتایج این مطالعه در نشریه The Lancet Oncology منتشر شده است.
نظر شما