تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۷

کرمان - ایرنا - بعد از یک عمر گذران زندگی در بیرون از خانه حالا خانه‌نشینی این نسخه اجباری کرونا برای همگان قدری سخت است اما همه باید بدانند شوخی با این ویروس ، مرگبار است.

به گزارش ایرنا خانه‌نشینی ساده راه حل کلیدی و آسان این ویروس مرگبار برای مردم است اما انگار مردم با وجود مبتلا شدن بیش از ۹ هزار نفر جمعیت کشور این ویروس را جدی نگرفته و همچنان به بیرون از خانه می روند.

اگرچه مسئولان امر و رسانه ها هر ثانیه به مردم هشدارهای لازم و حساس در رابطه با این ویروس را می‌دهند اما برغم همه این توصیه‌ها باز عده ای از شهروندان به خرید عید و یا به مسافرت می‌روند گویی در مقابله با این ویروس مرگبار به شعار بسنده کرده‌اند.

این در حالی است که متولیان بهداشتی در سرتا سر جهان، بارها عنوان کرده‌اند که برای غلبه بر کرونا راهی جز کاهش تردد، کاهش مراودات، لغو سفرهای شهری و بین‌شهری و سرانجام در خانه ماندن وجود ندارد.

بی توجهی مردم نسبت به کرونا این ویروس کشنده تا جایی پیش رفته که مسئولان مجبور شدند از طریق بلندگوها؛ محله به محله هوش و گوش مردم نسبت به این موقعیت حساس باز کنند.

باید دانست که خانه امن‌ترین سنگر برای گذر از این برهه مرگبار کرونا است و اگر این نقطه انتقال قطع شود زندگی به روال عادی برخواهد کشت اما این بی توجهی حلقه اتصال این ویروس را روز به روز محکم‌تر می کند. 

همچنین توجه و فرهنگ سازی در رابطه با خرید و فروش اینترنتی و استفاده از خدمات دولت الکترونیک از دیگر اقدامات برای کاهش تجمع و حضور مردم در اماکن عمومی است. 

جامعه شناس و استاد یار بازنشسته دانشگاه شهید باهنر کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در استان کرمان برای مقابله با کرونا ویروس به رهبری فرهیخته، خرد جمعی و متکی به نظرات کارشناسی و مدیریت حرفه‌ای نیاز داریم، تا مردم احساس امنیت کنند و از خطر احتمالی آینده در امان بمانند.

دکتر سیامک زند رضوی افزود: اولین نکته ورود به مدیریت بحران کرونا این است که در مقیاس استان شهرها و شهرستان های استان برای مقابله با این بیماری آماده شود و برای جذب مشارکت شهروندان نگاه امنیتی و سیاسی به ستاد مدیریت و کارشناسان کاملا کنار گذاشته شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر کادر پزشکی و بهداشتی در فشار بسیار شدیدی برای خدمات رسانی به افرادی که ضرورتا نیاز به خدمات درمانی ندارند، هستند، اما چون افراد نگران و وحشت زده شده اند، این مراجعات زیاد است و کار را برای آنها مشکل می کند.

استاد یارجامعه شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان تاکید کرد: فشار کار سنگین و مراجعات زیاد سبب می شود تا پرسنل درمان نیز خسته و بیمار شوند و این روزها شاهد چنین صحنه ها و شرایطی در برخی مراکز پزشکی و بهداشتی هستیم.

وی اظهار داشت: پروتکل هایی در سطح دنیا برای مبارزه با این بیماری وجود دارد که کشور چین در این رعایت دستور العمل ها موفقیت داشته است و باید مو به مو و دقیق اجرا شود و خود اظهاری افراد مهمترین نقش را در اجرای پروتکل ها را دارد.

زند رضوی با اشاره به دسته بندی افراد جامعه در رابطه با ویروس کرونا گفت: در مواجه با بیماری کرونا گروه های الف کسانی هستند که ناقل بیماری و شناسایی شده اند که باید به سرعت توسط نزدیکان به صورت مشارکتی قرنطینه شوند.

وی ادامه داد: افرادی که از مناطق بحرانی و پرخطر و آلوده سفر کرده ا ند در این دسته قرار دارند که باید در قرنطینه خودخواسته بمانند.

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان تاکید کرد: این گروه مهمترین گروه برای قرنطینه شدن هستند و با ارتباط با مرکز درمانی در اولویت خدمات رسانی درمانی قرار دارند.

وی بیان کرد: گروه بعدی گروه به اصطلاح ث هستند، کسانی ماننداعضای خانواده، دوستان و افرادی که با گروه الف در ارتباط بودند در این دسته قرار می گیرند که این دسته نیز بلافاصله باید در قرنطینه خودخواسته با حمایت کادر درمانی باشند.

زندی رضوی افزود: گروه بعدی ب و کسانی هستند که با گروه " الف و ث " غیر مستقیم درگیر شده اند، افراد این گروه ناقل ویروس هستند اما خودشان خبر ندارند و به اصطلاح به آنها گروه ناشناس ناقل می گوییم.

وی با اشاره به آخرین گروه در این طبقه بندی تصریح کرد: گروه " د" کسانی هستند که با هیچ کدام از گروه های بالا مرتبط نبودند و اکثریت شهروندان را تشکیل می دهند که باید این گروه را قانع کنیم که در خانه بمانند و بجز در موارد خاص و با رعایت پروتکل های ضروری از خانه خارج نشوند.

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار داشت: افراد گروه " د " ناخواسته با بازار و کسب و کار و افراد ناقل بیماری در ارتباط هستند و باید با خانه نشینی زنجیره انتقال را تا حد ممکن قطع کنند.

وی با اشاره به لزوم فعالیت جدی ستادهای استانی، شهری و شهرستانی برای مقابله با ویروس کرونا تاکید کرد: این ستادها باید قانع شوند پروتکل های اجرای کار را کامل انجام دهیم و از کارهای موردی و نصفه و نیمه پرهیز شود.

زند رضوی افزود: شاید برخی افراد و صاحبان کسب و کار در برابر قرنطینه و اقدامات پیشگیرانه مقاومت کنند اما مسئولان با اطلاع رسانی باید به مردم آگاهی دهند و مردم اگر بدانند موضوعی به جان و زندگی آنها بستگی دارد حتما همکاری می کنند البته به شرط آنکه مساله حمایت معیشتی فوری از کسانی همچون کارگران فصلی ساختمانی، خانواده های کودگان کار و مانند آن ها که به دنبال لقمه نانی ناچار به آمدن در خیابان ها هستند در دستور قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ما بالاترین نرخ بیماری را در بین مقامات داریم تاکید کرد: باید از تشکیل جلسات که امکان انتقال ویروس در آنها بالا است، بپرهیزیم و با استفاده از تکنولوژی و از راه دور ارتباط برقرار کنیم.

استاد یار دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد: در استان کرمان امید خیلی بالا است که فشار را از کادر درمانی برداریم تا تمرکزشان بر ارائه خدمات درمانی بر افراد و گروه های اولویت دار باشد. 

هیچ تضمینی برای فرا گیر شدن ویروس در کرمان همانند سایر استان‌ها وجود ندارد

این ویروس تا جایی همه گیر است که رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان می‌گوید اقدامات لازم برای کاهش و جلوگیری از شیوع این ویروس در سطح استان کرمان در حال انجام است تا جلوی آسیب های وارده به استان ناشی از شیوع این بیماری کاهش یابد اما هیچ تضمینی در این راستا وجود ندارد که در کرمان هم همانند سایر استان‌ها  این ویروس دامنه دار نشود. 

حمید رشیدی نژاد گفته هشدارها از طریق به بلندگو و محله به محله در راستای این است که مردم کرونا را جدی بگیرند و بدانند که کرونا به کسی رحم نمی کند.

وی انتقاد کرد: دلیل ندارد مردم در این شرایط خطرناک بی جهت خریدهای غیرضرور شب عید را داشته باشند و در محافل عمومی از قبیل بازارها حضور یابند. 

ویروس کرونا  نخستین بار در ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از ۵۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

این بیماری قابل پیشگیری است و به‌راحتی با مشارکت شهروندان و این راهکارهای ساده مانند شست و شوی مکرر دست‌ها با صابون، استفاده از ماسک و دستکش در بیرون خانه و تعویض به هنگام آن، مصرف مایعات گرم، دست ندادن و روبوسی نکردن با دیگران، خودداری از تماس دست با چشم‌ها، بینی و دهان، حفظ فاصله یک و نیم متری با افراد بیمار و ماندن بیماران در خانه می‌توان از میزان شیوع و ابتلای ویروس کرونا جلوگیری کرد.

علایم ابتلای به ویروس کرونا شامل تب، سرفه، تنگی نفس، علایم گوارشی و در موراد شدید عفونت ریه (پنومونی)، سندرم تنفسی حاد و نارسایی کلیه است.

براساس اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکنون ۵۸نفر در استان کرمان مبتلا به کرونا ویروس و سه نفر در این راستا فوت شده‌اند. 

بیایید با ماندن در خانه حلقه اتصال این ویروس مرگبار(ویروس کرونا ) را قطع کنیم.