لبنان خود یکی از آسیب دیدگان ناشی از شیوع بیماری کرونا محسوب می شود و مهمترین درآمدهای خود حاصل از گردشگری را از دست داده اما کاهش قیمت جهانی نفت می تواند باعث ایجاد درآمد برای دولت در زمینه فروش سوخت و محصولات نفتی در این کشور شود که هنوز به قیمت سالهای گذشته فروخته می شود.
به گزارش پایگاه خبری " لبنان ۲۴ " دومین تاثیری که همه گیر شدن ویروس کرونا بر اقتصاد جهان گذاشته کاهش درصد بهره از وام های جهانی است و این موضوع نیز می تواند برای اقتصاد بدهکار لبنان که یکی از بدترین سال های خود را طی می کند مسکن خوبی باشد.
دولت لبنان ۹ میلیارد دلار بدهی حارجی دارد و علاوه بر اصل بدهی ها که سودی ۷ درصدی دارد باید سود اقساط معوق را نیز متحمل شود این در حالی است که با کاهش سود وام از ۷ به یک درصد و عملی شدن آن می تواند برای اقتصاد لبنان راه نجاتی برای کاهش بدهی هایش تلقی شود.
البته دولت لبنان قصد داشت دست یاری به سمت دولت های عرب منطقه دراز کرده و نخست وزیر دولت نوپای این کشور در تلاش بود با سفر به مصر ،عربستان ،قطر و چند کشور دیگر عربی اعتماد آنها را برای ارایه کمک های مالی به کشورش جلب کند اما همه گیر شدن بیماری کرونا و درگیر کردن اکثر کشورها از جمله کشورهای عرب منطقه با این بیماری ،آنان شاید نتوانند به درخواست کمک لبنان پاسخ مثبتی دهند.
اگر دولت لبنان بتواند در کنار فواید کاهش قیمت جهانی نفت و پایین آمدن نرخ جهانی سود وام ها ،برنامه های اصلاحی دیگر به ویژه در زمینه تعدیل نرخ برق و کاهش هزینه های اداری خود را عملی سازد بر خیزش اقتصاد به شدت نیازمند کمک این کشور بسیار موثر خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۰
تهران - ایرنا - بیشتر کشورها با همه گیر شدن ویروس کرونا متحمل ضرر و ریان های جانی و مالی زیادی شده اند اما کاهش قیمت جهانی نفت و پایین آمدن بهره بانکی در سطح جهانی در نتیجه این بیماری می تواند برای کمک به اقتصاد بیمار لبنان موثر باشد.