گزارش های دریافتی حاکی از آن است که مصر، لیبی، مغرب، سنگال ، الجزایر ، نیجریه، موریتانی ، غنا ، گابون، سودان و ... با گزارش شناسایی افراد مبتلا به ویروس کرونا در تلاش برای اتخاذ تدابیری برای مقابله با آن هستند.
رسانه های کشورهای آفریقایی تاکید دارند که ویروس کرونا از طریق مسافرانی از کشورهای اروپایی به این قاره منتقل شده است.
در تازه ترین اقدام، دولت آفریقای جنوبی اعلام کرده است طرح ایجاد محدودیت برای مسافران از مقصد کشورهای اروپایی را در دست بررسی دارد.
همچنین دولت آفریقای جنوبی قصد دارد تمامی اجتماعات عمومی را به حالت تعلیق و از برگزاری هر گونه مراسم عمومی ممانعت بعمل آورد.
"زولی مکهیزی" وزیر بهداشت آفریقای جنوبی همچنین اعلام کرد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به بیش از ۴۰ تن رسیده است.
سازمان بهداشت جهانی نیز اخیرا اعلام کرد که اروپا به کانون انتشار ویروس کرونا تبدیل شده است. کشورهای آفریقایی بویژه شمال آفریقا نیز نگران سرایت وضعیت نگران کننده ایتالیا به این قاره هستند. موقعیت جغرافیایی ایتالیا و نزدیکی این کشور به کشورهای شمال آفریقا این نگرانی را بوجود آورده که ویروس کرونا بویژه از طریق ایتالیا در آفریقا نیز همه گیر شود. این در حالی است که قاره آفریقا تا کنون از انتشار ویروس کرونا دور مانده بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه دولت مغرب در تازه ترین اقدام خود تصمیم گرفت مرزهای زمینی بین این کشور و اسپانیا را ببندد. تردد گردشگران مختل شده و خیلی از آنان سرگردان هستند. مغرب دو روز پیش همه پروازها و سفرهای دریایی از کشورهای فرانسه، اسپانیا، آلمان، هلند، بلژیک و پرتغال و الجزائر در همسایگی خود را به حال تعلیق درآورده است.
دولت سودان هم از تصمیم خود برای تعطیلی مدارس و دانشگاهها به مدت یک ماه و نیز ممنوعیت تجمعهای عمومی به دلیل بیم و نگرانی از شیوع ویروس کرونا خبر داد.
مصر نیز با اعلام اینکه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۰۰ تن رسیده از اتخاذ تدابیری برای مقابله با انتشار آن خبر داد.
در حالی که گمان می رفت کشورهای آفریقایی به خاطر موقعیت جغرافیایی خود و نیز بالا بودن دما در این مناطق حداقل از همه گیر شدن این ویروس در امان باشند ، ولی گزارشهای کنونی حاکی از آن است که ویروس کرونا بسرعت در کشورهای آفریقایی نیز در حال گسترش است.
دولت های آفریقا و نیز نهادهای بهداشتی جهان از آن بیم دارند که گسترش این ویروس در آفریقا به یک فاجعه بزرگ تبدیل شود. نبود امکانات و تجهیزات پزشکی کافی و نیز پایین بودن سطح بهداشت در برخی کشورهای آفریقایی نگرانی از انتشار این ویروس در آفریقا را مضاعف کرده است.