«مجید ابهری» در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، خاطرنشان کرد: مردم ما ثابت کردهاند که این گونه مراحل را با عنایت الهی، وحدت و همدلی پشت سر گذاشته و به روزهای خوب و روشن رسیدهاند.مردم ایران، ملت مقاومت و عبور از سختیها هستند و با اتحاد و همدلی این بیماری را به زانو در میآورند.
مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به سوءاستفاده برخی کاسبان کرونا در داخل و سوءاستفاده سیاسی اپوزیسیون خارج از کشور تصریح کرد: کرونا عامل ناامیدی مردم نیست بلکه بحثهای حاشیهای پیرامون آن است که موجب آزار روانی مردم میشود.
ابهری با بیان اینکه امید به عنوان یک فرایند رفتاری باعث رشد و تکامل نشاط اجتماعی بوده و موجب ترقی و انسجام ملی میشود، گفت: متاسفانه با ورود ویروس کرونا از آنجا که هیچگونه برنامه منسجمی در این زمینه وجود نداشت، فضای مجازی از یک طرف و برخی مسئولان از طرف دیگر و مردم به عنوان ضلع سوم این مثلث در این شرایط ناخواسته گرفتار شدند و متاسفانه کمرنگ بودن اعتماد به نظام رسانهای داخل موجب هجوم مردم به رسانههای بیگانه و فضای مجازی شد و دشمنان مردم و نظام هم از این فرصت سوءاستفاده کردند و هر دروغ و شایعهای را به ذهن جامعه ایران تزریق کردند.
وی به انتشار اخبار منفی و دروغ در فضای مجازی و شبکههای تلویزیونی خارجی با هدف تهییج افکار عمومی ایران اشاره کرد و گفت: در حالی که بیش از صد کشور در جهان با این ویروس درگیر شدند، اما مردم هیچ کشوری حاضر نشدند اخبار و آمار دروغ بیگانگان را بپذیرند و حتی برای دیگران بفرستند یا نقل کنند اما متاسفانه بعضی از مردم ما چنین کاری را انجام دادند و به انتشار شایعات و دروغها و اخبار سیاه و منفی دامن زدند.
کادر درمانی ما در دنیا کمنظیر است
دبیر گروه اجتماعی مرکز مطالعات استراتژیک آریا، امید به آینده، اعتماد به نفس و توکل به خداوند را اصلیترین محورهای مقاومت و غلبه بر ویروس کرونا عنوان کرد و افزود: مجموعه بهداشت و درمان ایران و پزشکان و کادر درمانی آن که از عالیترین و قویترین نظامهای درمانی جهان هستند با قدرت و فداکاری در مقابل این تهاجم ایستادند تا بلکه زیانها را به حداقل برسانند.
ابهری، تعطیل شدن مجلس و حضور نیافتن هر روز مقامات تراز اول کشوری در رسانهها را باعث ایجاد دلسردی در مدیران صفوف اول مبارزه دانست و گفت: در حالی که کادر پزشکی ایران توانستند، با قدرت با این بیماری همهگیر مبارزه کنند اما شایعات مختلف از یک طرف، عدم اطاعت بعضی از مردم از دستورات مبنی بر قرنطینه خودخواسته از طرف دیگر، باعث گسترش این ویروس به نقاط پاک شد.
وی خطاب به کسانی که خود را برای سفرهای نوروزی آماده کردهاند، گفت: مردم باید از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند زیرا سفرهای بیمورد و بیهدف که به راحتی از سوی بعضی از مردم صورت گرفت موجب انتقال این ویروس به نقاط دیگر شد، در حالی که اگر قرنطینه خودخواسته به صورت کامل اجرا میشد و دستورات بهداشتی دقیقا رعایت میشد، آمار بیماران و فوتشدگان در این سطح نبود.
نویسنده کتاب «علل و عوامل بروز آسیبهای اجتماعی» خواستار برخورد قاطع با شایعهسازان شد و افزود: بعضی از کشورهای پیشرفته به طور قاطع با شایعهپراکنی و دروغپردازی در فضای مجازی مبارزه کردند و اجازه ندادند افکار عمومی به وسیله دشمنان یا دوستان ناآگاه، با اخبار نادرست بمباران شود.
در نوروز به خاطر سلامت عمومی از آداب و رسوم چشم پوشی کنیم
ابهری تاکید کرد: آنچه که امروز نیاز اصلی ما برای مقاومت و غلبه بر این ویروس موذی میباشد توکل، خودباوری، وحدت، یکپارچگی و اجرای دستورات بهداشتی است.
وی خطاب به مردم ایران خاطرنشان کرد: در این نوروز، باید به خاطر سلامت عمومی از بسیاری آداب و رسوم چشمپوشی کنیم و اجازه ندهیم هموطنان ما دچار اضطراب، دلهره و بیماری شوند.
این استاد دانشگاه در بخش دیگری از این گفت و گو اظهارداشت: فضای مجازی همانند شمشیر دولبه در این دوره از بیماریها عمل کرد. عدهای با ارائه آموزشهای پیشگیری و مطرح کردن محتوای شادیآور و نشاطآفرین جامعه را در مقابل این بیماری تقویت کردند در عوض عده ای دیگر دروغ پردازیهای لابیهای دشمنان را باور کرده و به تکرار و گسترش آنها اقدام کردند باید این حقیقت را بپذیریم که ما همه اعضای یک خانواده هستیم و در صورت بالا بردن ایمان و توکل در کنار رعایت دستورات بهداشتی، غلبه بر این بیماری بسیار ساده و آسان خواهد بود.
بنیانگذار خانه سبز برای کودکان خیابانی به تاثیرات دعا در افزایش مقاومت فردی و اجتماعی در شرایط بحرانی اشاره کرد و گفت: در بعضی از کشورها، رییسان جمهوری و یا مسئولین سیاسی و فرهنگی از مردم درخواست دعا کردند که از نگاه رفتارشناسی، دعا علاوه بر تقویت روحی و روانی افراد، پشتوانه قدرتمندی برای تقویت مقاومت اجتماعی است.
تعریف لطیفه و رفتارهای طنزآمیز کافی نیست/ گروههای مرجع باید به کمک مردم بشتابند
ابهری، اقدامات انجام شده توسط گروههای مرجع اجتماعی در مبارزه با شیوع بیماری همهگیر کرونا را ناکافی دانست و افزود: در این گرفتاریها، گروههای مرجع رفتاری، آنطور که باید و شاید نتواستند به رسالت فرهنگی و اجتماعی خود عمل کنند.
وی تصریح کرد: تعریف لطیفه و یا رفتارهای طنزآمیز برای حمایت از مردم کافی نیست بلکه سلبریتیها، ورزشکاران و چهرههای محبوب، از جمله نخبگان و پیشگامان فرهنگی و اجتماعی باید به عنوان پرچمداران سلامت اجتماعی در صف مقدم این حرکت قرار گیرند و با امکانات مادی و فرهنگی خود به کمک مردم بشتابند.