تهران-ایرنا- با ادامه ورود مسافران خارجی ناقل ویروس کرونا یا کووید-۱۹، آمار مبتلایان به این بیماری مهلک در کشورهای واقع در جنوب شرق آسیا به طور نگران کننده‌ای رو به افزایش است.

کروناویروس جدید که شیوع آن از چین آغاز شد، تاکنون به ۱۴۰ کشور جهان سرایت کرده و به یک همه‌گیری جهانی تبدیل شده است. موارد ابتلا به این ویروس از مرز ۱۶۰ هزار نفر عبور کرده و بیش از ۶ هزار نفر به دلیل ابتلا به آن جان خود را از دست داده‌اند.

بنابر آمار و ارقام رسمی، نزدیک به نیمی از مبتلایان به کووید-۱۹ خارج از چین هستند و اروپا به کانون جدیدی برای این بیماری تبدیل شده است. اگرچه آمار بالای ابتلا به این ویروس در کشورهای آسیایی چون کره جنوبی، ایران و ژاپن توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده اما با این حال کشورهای واقع در جنوب شرق آسیا نیز از این بحران بهداشتی در امان نمانده‌اند.

مالزی

مالزی دیروز (یکشنبه) از ثبت ۱۹۰ مورد ابتلای جدید به کووید-۱۹ در این کشور خبر داد که بخش عمده آن به برگزاری آیین و مراسم دینی در یک مسجد مربوط بود که ۱۶ هزار نفر از کشورهای مختلف جهان در آن حضور پیدا کردند.

به گفته مسوولان بهداشت مالزی، حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ شهروند مالزیایی و یک هزار و ۵۰۰ شهروند خارجی از ۲۷ فوریه تا اول مارس در این مراسم که در مسجدی در نزدیکی کوالالامپور برگزار می‌شد، شرکت کرده‌اند.

این موارد ابتلای جدید، مجموع آمار مبتلایان به کووید-۱۹ را در مالزی به ۴۲۸ نفر رساند و این کشور را به آلوده‌ترین کشور در آسیای شرقی تبدیل کرد.

محی الدین یاسین نخست وزیر مالزی روز جمعه گذشته اعلام کرد که این کشور با موج دوم ابتلا به کرونا روبه روست که می‌تواند بر رشد اقتصادی اثر منفی بگذارد.

برونئی دار السلام

کشور برونئی در همسایگی مالزی نیز از همه‌گیری کرونا در امان نمانده است. تاکنون ۵۰ نفر از شهروندان این کشور به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند. نخستین مورد از ابتلا به کروناویروس جدید در این کشور یک مرد ۵۳ ساله محلی بود که از مالزی برمی‌گشت و گفته می‌شود در مراسم دینی در مسجد نزدیک به کوالالامپور شرکت و از آنجا مبتلا شده است.

۴۵ مورد از ۵۰ مورد ابتلا در بورنئی به دلیل تماس با این مرد ناقل و باقی آن‌ها نیز به دلیل تماس با فرد دیگری که به مالزی و اندونزی سفر کرده بود، آلوده شده‌اند.

برونئی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونای جدید، شهروندان خود را از سفر به خارج از کشور منع کرده است و از امروز ۱۶ مارس (۲۶ اسفند) جواز سفر تنها در موارد اضطراری و پس از تایید دفتر نخست وزیر صادر خواهد شد.

ویتنام

در کشور ویتنام نیز در مجموع ۵۷ نفر به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند. وزارت بهداشت ویتنام روز یکشنبه ابتلای سه مسافر خارجی دیگر را به این ویروس تایید کرد. یکی از این مبتلایان یک مرد ۳۵ ساله آلمانی است که از فرانسه به هانوی ویتنام آمده بود. دو فرد آلوده دیگر نیز از شهروندان انگلستان هستند که از لندن به این کشور آمده‌اند.

ویتنام از ۶ مارس (۱۶ اسفند) تاکنون ۴۱ مورد ابتلای کرونا را ثبت کرده است و از مجموع ۵ مورد ابتلای تایید شده در این کشور، ۱۶ نفر بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده‌اند.

تایلند

کشور تایلند نیز شاهد بزرگترین جهش در آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در این کشور بوده و روز یکشنبه ۳۲ مورد جدید را ثبت کرد. به این ترتیب مجموع مبتلایان به این ویروس تنفسی در تایلند به ۱۱۴ نفر رسیده است.

به گفته مسوولان بهداشت این کشور، ۱۷ نفر از مبتلایان جدید به دلیل تماس با خارجی‌ها آلوده شده‌اند. از همین رو وزارت بهداشت تایلند امروز (دوشنبه) در جلسه ای با نخست وزیر این کشور پیشنهاد خواهند کرد تا ورود مسافرین خارجی به این کشور محدود شود، مراکز تفریحی تعطیل و فعالیت‌هایی که با ریسک تجمع افراد همراه هستند، لغو شوند.

اندونزی

این درحالی است که کمی آن سو تر در اندونزی نیز ۲۱ مورد جدید به موارد ابتلا به این ویروس اضافه شده‌اند که مجموع مبتلایان را در این کشور به ۱۱ نفر رساند.

مقامات اندونزیایی به منظور کاهش نگرانی‌ها از شیوع ویروس کرونا در این کشور از شهروندان خود خواستند تا به دورکار روی آورده و از حضور در اماکن شلوغ و پرتردد خودداری کنند. به همین منظور مدارس جاکارتا و چند استان و شهر دیگر در اندونزی نیز از این هفته تعطیل شده‌اند.  

تاکنون ۵ نفر از مبتلایان به کرونا در اندونزی جان خود را از دست داده‌اند.

برچسب‌ها