دیروز "محی الدین یاسین" نخست وزیر مالزی در یک گفت وگوی زنده تلویزیونی از تصمیمات و راهکارهای دولت برای جلوگیری از گسترش افسارگسیخته ویروس کرونا در این کشور خبر داد و تاکید کرد که این کشور از ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) تا ۳۱ مارس (۱۱ فروردین) تحت قرنطینه قرنطینه قرار خواهد گرفت تا جابجایی شهروندان کشور کاملا تحت کنترل در آید.
وی گفت که این محدودیت همه فعالیت های اجتماعی از جمله کلیه فعالیت های مذهبی و ورزشی و سیاسی و فرهنگی را میز در بر می گیرد.
به گفته نخیت وزیر جدید مالزی، از فردا چهارشنبه همه اماکن و مراسم مذهبی از جمله نماز جمعه، ادارات و ورزشگاه ها به جز سوپر مارکت ها و مغازههای عرضه کننده مایحتاج عمومی به مدت ۱۴ روز تعطیل خواهد بود تا همه بتوانند این ویروس مهلک را ریشه کن کنند.
محی الدین یاسین همچین از محدودیت دوهفته ای برای اتباع مالزی خبر داد و با اعلام اینکه این افراد در بازگشت از سفر ۱۴ روز قرنطینه می شوند، در عین حال گفت که از ورود گردشگران و خارجی ها به مالزی نیز در این مدت جلوگیری به عمل خواهد آمد.
به گزارش خبرگزاری برناما، وی همچنین از تعطیلی کودکستان ها، مدارس دولتی و خصوصی، مدارس بین المللی، مراکز حفظ قرآن و علوم دینی، مراکز پیش دانشگاهی، دانشگاه ها و مراکز تخصصی - آموزشی خبر داد و گفت: اگرچه همه دفاتر دولتی و خصوصی در این مدت تعطیل خواهند بود اما مراکز خدمات ضروری مانند اداره های آب و برق و تلفن، پست، خدمات آتش نشانی و امداد رسانی اورژانسی، مراکز بهداشتی و درمانی، حمل و نقل، شرکت های نفت و گاز، پمپ بنزین ها و خدمات تلویزیون، بانک ها، بنادر، فرودگاه ها، نیورهای انتظامی، دفاعی، شهرداری ها، تهیه کنندگان و فرووشگاه های مواد غذایی با تشدید رعایت نکات امنیت بهداشتی از این قانون مستثنی هستند.
به گزارش صبح امروز روزنامه "استار" مالزی، این همه سخت گیری در پی گزارش اخیر "ادهم بابا" وزیر بهداشت این کشور با قاطعیت تمام به مورد اجرا گذاشته می شود چون او از افزایش ۱۹۰ نفری تعداد مبتلایان به کرونا در یکروز در این کشور خبر داده بود ولذا این تصمیمات عصر دیروز در نشست فوق العاده نخست وزیر و وزارای کابینه دولت مالزی اتخاذ شد.
به این ترتیب تعداد کل مبتلایان این کشور به ۵۵۳ مورد رسید.
البته گزارشات حاکی است که همزمان با پخش مستقیم سخنان نخست وزیر مالزی، گروه های زیادی از مردم کوالالامپور در صف های طولانی به سوپر مارکت ها و مراکز مواد غذایی و بهداشتی هجوم برده و به خرید و ذخیره سازی مایحتاج روزانه خود تا مدت نامعلوم ادامه می دهند.
با این وجود نخست وزیر مالزی در سخنان خود صبر و شکیبایی مردم را خواستار شد و وعده ریشه کن کردن این ویروس مرموز را داد.
محی الدین یاسین به مردم کشورش گفت که نگران تامین مواد غذایی در مالزی نباشند.
البته دولت مالزی از ۱۳ مارس (۲۳ اسفند) جاری پروازهای رفت و برگشت به ایران، ایتالیا و کره جنوبی را کاملا متوقف کرده بود و پیش از این نیز سفر از چین به مالزی را محدود کرده بود.
در خبر دیگری از روزنامه "استریت تایمز" سنگاپور از کوالا لامپور آمده است که سران کنفدراسیون فوتبال آسیا از امروز تمام فعالیتهای این کنفدراسیون در ساختمان مقر AFC در مالزی را تعطیل کردند.
در همین راستا سران کنفدراسیون فوتبال آسیا از دیروز دوشنبه به تمام کارمندان حاضر در مقر AFC اعلام کردند در محل کار خود حاضر نشوند و در صورت نیاز به کار آنها، روند کاری به صورت آنلاین انجام خواهد شد.
پیش از این کنفدراسیون فوتبال آسیا تمامی مسابقات باشگاهی و ملی زیر نظرش شامل " لیگ قهرمانان آسیا، ایافسی کاپ و انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ " را لغو کرده بود.
تدابیر تنبیهی برای ناقضان مقررات ضد کرونایی
همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا در سراسر جهان، پخش شایعات و ادعاهای بی اساس در مورد این بیماری، شمار مبتلایان و افراد فوت شده بر اثر آن نیز به معضلی برای کشورها تبدیل شده است.
شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان تاکنون سبب ابتلای بیش از صد هزار نفر به این بیماری شده و مرگ ۴۲۹۷ را نیز رقم زده است؛ نکته قابل تامل بهبودی ۶۶ هزار نفر از افراد مبتلا به این بیماری است.
اما کشورهای مختلف جهان در حال حاضر علاوه بر دست و پنجه نرم کردن با بحران کرونا با معضل دیگری نیز مواجه هستند؛ معضل شایعه پراکنی و نشر خبرهای نادرست درباره این بیماری، شمار مبتلایان و افراد فوت شده.
این موضوع که سبب تشویش اذهان عمومی و ناکارآمدی ارگانهای درگیر دولتهای مختلف در مبارزه با بحران جهانی کووید-۱۹ شده، سبب شد تا کشورهای مختلف به شیوه های مختلف با شایعه پراکنان و برهم زنندگان آرامش عمومی و ذهنی در جامعه برخورد کنند.
در این میان کشور مالزی اقدام به طرح هشدار در مورد انتشار اخبار نادرست کرده و اعلام کردند چنین اقدامی با مجازات حبس روبرو خواهد شد.
دولت این کشور از جمله کشورهایی بود که تاکنون شماری از منتشر کنندگان اخبار نادرست در مورد کووید-۱۹ را به دلیل نقض قانون جرایم رایانهای و تشویش اذهان عمومی دستگیر و به حبسهای طولانی مدتی تا ۵ سال محکوم کردند.
بنابراین، دستگاه قضایی مالزی برای افرادی که اخبار جعلی در باره کرونا پخش می کنند جریمه نقدی تا ۵۰ هزار رینگتی و یا زندان از یک سال تا ۵ سال در نظر گرفته است.
پلیس مالزی مسئول پیگیری هشتک قرنطینه مالزی شده تا کسی که اول این خبر رو شروع کرده دادگاهی شود!
چون سازمان بهداشت جهانی نیز پیشتر در مورد پیامدهای انتشار اخبار نادرست که در روزها و هفتههای اخیر به شدت گسترش یافته و سبب عدم دسترسی مردم به اخبار درست و سردرگمی میشود، هشدار داده بود.
«سیلوی برایان»، رئیس گروه بیماریهای همه گیر سازمان بهداشت جهانی پیشتر با اشاره به بررسی اخبار منتشر شده در رسانههای اجتماعی اعم از توییتر، فیسبوک، اینستاگرا، لینکدین، پینترست و ایمو و غیره گفته بود که کنترل اخبار در فضای آنلاین در حال حاضر نه به معنای سانسور بلکه با هدف آگاهی و اطلاع رسانی درست است که از قربانی شدن افراد جلوگیری کند.
میزان اخبار نادرست و شایعات به حدی در رسانههای اجتماعی و فضای آنلاین افزایش یافته و سبب دشواری در امر اطلاع رسانی از یک سو و تحمیل هزینههای مالی و جانی به مردم از سوی دیگر شده که این رسانهها خود اقدام به مقابله با بحران شایعه پراکنی و انتشار احبار جعلی کردند. در این راستا هماهنگی میان این رسانه و سازمانهای بهداشتی و پزشکی در کشورهای مختلف ضروری به نظر میرسد.
فیسبوک اعلام کرد که پستهایی را که در صدد طرح تئوریهای توطئه یا پیشنهادات دروغین مانند نوشیدن مواد ضدعفونی کننده برای مقابله با کرونا باشد، حذف میکند.
توییتر نیز اعلام کرده که در صورت جستجوی کلمه کرونا، کاربران را به سمت اطلاعات رسمی در صفحات مربوط به سازمانهای بهداشتی راهنمایی میکند.
این شایعات و خبرهای نادرست در حالی به ویژه در رسانه های اجتماعی مطرح می شوند که مبارزه با این بحران در سراسر جهان در جریان بوده و کشورهای مختلف در تلاش هستند ضمن جلوگیری از رشد افراد مبتلا، روند بهبود مبتلایان را تسریع کنند.
نظر شما