گرگان - ایرنا - معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: پرداخت وام قرض‌الحسنه به بهره‌برداران خسارت‌دیده از سیل ابتدای سال استان با هدف پیشگیری از شیوع کرونا به‌دلیل مراجعه کشاورزان به بانک‌ها و ادارات، متوقف شد.

آمنه جمشیدی رودباری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اعتبار در نظر گرفته شده برای پرداخت به کشاورزان سیل زده به گونه ای است که قابلیت پرداخت در سال ۹۹ را دارد که پس از مهار کامل این بیماری، پرداخت این تسهیلات ادامه خواهد یافت.

به گفته وی ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط دولت برای بهره برداران کشاورزی خسارت دیده از سیل گلستان در نظر گرفته شده که تاکنون ۲ هزار میلیارد ریال آن به ۱۰ هزار بهره بردار واجد شرایط پرداخت شد.

جمشیدی اضافه کرد: باز پرداخت تسهیلات قرض الحسنه برای کشاورزان خسارت دیده از سیل، ۵ ساله و با یک سال تنفس است.

به گفته وی در بخش پرداخت کمک بلاعوض دولت، افزون بر ۲۹ هزار فرم خسارت اراضی زراعی، باغی، دام و طیور و زنبورعسل و سایر بخش های کشاورزی در استان ثبت و تایید شد.

طبق مصوبه ۳۱ فروردین ماه ۹۸ هیات وزیران، پرداخت غرامت به بهره برداران کشاورزی متناسب با درصد خسارت و پس از تایید کارگروه استانی و همکاری بانک‌های عامل صورت می گیرد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی گلستان، پیگیری مرمت زیرساخت های کشاورزی خسارت دیده از سیل استان را از دیگر اقدامات جهادکشاورزی برشمرد و گفت: مرمت این زیرساخت ها با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی در حال انجام است که برای این طرح ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار از محل تملک دارایی در قالب اسناد خزانه اختصاص یافت.

وی بیان کرد: این اعتبار برای مرمت کانال های زهکش، جاده های بین مزارع، ایل راه های عشایری، قنات، چاه و ایستگاه های پمپاژ کشاورزی هزینه می شود.

بارش شدید باران، طوفان و جاری شدن سیلاب در روزهای پایانی سال قبل و ابتدای امسال موجب آبگرفتگی بخشی وسیعی از گلستان شد و خسارت‌های زیادی به بخش‌های گوناگون وارد کرد.

 خسارت وارده به بخش کشاورزی شامل زراعی، باغی، دام و طیور، آبزیان و تاسیسات زیربنایی، ۱۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از سوی کارشناسان سازمان جهادکشاورزی استان برآورد شد.

در جریان سیل امسال گلستان ۱۱ نفر نیز در شهرهای مختلف استان جان باختند.