تهران-ایرنا- در کنار ابتکار ایجاد پویش های اجتماعی مختلف برای مبارزه با ویروس کرونا در کشورهای مختلف، در دو کشور آفریقایی تونس و مغرب صندوق های مالی با هدف جمع آوری کمک های نقدی تشکیل شده است؛ صندوق هایی که از مقامات سیاسی تا ثروتمندان و کارمندان بخش عمومی و غیر دولتی با اختصاص بخشی از درآمد خود داوطلب کمک به آسیب دیدگان از ویروس کووید - ۱۹ شدند.

در برخی از کشورهای عربی همانند تونس و مغرب برای کمک های داوطلبانه مالی  به صندوق مبارزه با ویروس کرونا برای کمک به نیازمندان، آغاز شده و در تونس رئیس جمهوری بخشی از حقوق خود را به این صندوق داد و از شهروندان خواست برای بخشیدن قسمتی از درآمد خود به این صندوق داوطلب شوند.

"قیس سعید" رئیس جمهوری تونس روز سه شنبه گفت که هر کس می تواند نصف یا بیشتر در آمد خود را به نیازمندان ببخشد برای اینکار داوطلب شود. او خود به عنوان اولین نفر در این حرکت داوطلب شد.

 تاکنون ۲۴ مورد از ابتلاء به کرونا در تونس به ثبت رسیده است.

همچنین در مغرب نیز در حرکتی که از سوی ثروتمندان، شرکت های عمومی و خصوصی و اعضای دولت و پارلمان برای کمک های داوطلبانه به صندوق مقابله با ویروس کرونا ترتیب داده شد.                                  در همین ارتباط تنها در یک روز  بیش از ۱۰ میلیارد درهم (بیش از ۱۰۴ میلیون دلار) جمع آوری شد.

محمد ششم شاه مغرب در روزهای گذشته از دولت سعد الدین العثمانی خواسته بود تا صندوقی برای تقویت بخش درمانی و حمایت از بخش های آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد درهم (۱۰۴ میلیون دلار) افتتاح شود.

صندوق "حسن دوم" در زمینه رشد اقتصادی و اجتماعی  یک میلیارد درهم و بانک آفریقایی به ریاست عثمان بنجلون و شرکت آفریقایی وابسته به آکوا نیز همین میزان به این صندوق کمک کردند.

اعضای پارلمان و وزرای این کشور نیز با اعلام همبستگی با این حرکت حقوق یک ماه خود را به این صندوق بخشیدند.

شیوع کرونا بر بخش اقتصادی در کشورها تأثیر زیادی گذاشته و قیمت های کالاها افزایش یافته و افزایش تقاضای برخی ارقام بخصوص دارویی و درمانی باعث افزایش قیمت آنها شده است از سوی دیگر  تعطیل شدن برخی فعالیت ها و بخش ها در کشورها و بسته شدن مرزها باعث تعلیق کار برخی اقشار همچون کارگران شده است که نیازمند کمک و حمایت در ایام قرنطینه برای امرا معاش هستند.

ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹»  اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

بر اساس آخرین آمار، تاکنون ۱۹۸ هزار و ۴۲۶ نفر در جهان به این ویروس مبتلا شده و ۷ هزار و ۹۸۷ نفر جان خود را از دست داده اند.