به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، گریفیث افزود: در شرایطی که جهان با ویروس کرونا مبارزه میکند، بایستی طرفهای درگیر در یمن، به دور از جنگ با یکدیگر، بردوری از خطر آفرینی جان غیر نظامیان متمرکز شوند.
فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن بار دیگر از طرفهای یمنی خواست تا تشدید اوضاع در دو استان الجوف و مأرب را متوقف کنند.
گریفیث ادامه داد که از زمان گسترش اقدام های نظامی اخیر در ژانویه (دی/ بهمن) به طور مرتب خواستار خویشتنداری در مجامع عمومی و دیدارهای خصوصی شدهام.
اظهارات گریفیث درحالی مطرح میشود که تاکنون روند تبادل زندانیان میان انصارالله و دولت مستعفی یمن به شکست کشیده شده است.
"عبدالقادر مرتضی" رییس کمیته امور اسیران انصارالله یمن ۲۰ اسفند اعلام کرد که دولت مستعفی "عبدربه منصور هادی" موضوع تبادل اسرا را متوقف کرده است.
سازمان ملل متحد و کمیته صلیب سرخ جهانی ۱۶ فوریه سال جاری میلادی (۲۷ بهمن ) در پایان سومین نشست کمیته تبادل اسیران میان انصارالله و دولت مستعفی یمن اعلام کرد که دو طرف برای یک برنامه مفصل در تبادل اسیر به توافق رسیدند.
در این نشست که به مدت هفت روز در شهر امان اردن برگزار شد، دو طرف موافقت کردند که تبادل اسیران به صورت گسترده انجام شود.
برپایه گزارش انصارالله یمن، در مرحله نخست باید دولت منصور هادی ۹۰۰ تن از اعضای این گروه را در ازای آزادی ۵۲۰ تن از عناصر دولت مستعفی آزاد میکرد.
پیش از این مذاکرات، طرف های یمنی در هفتمین دور از مذاکرات صلح که ۱۱ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۰ آذر ۹۷) در سوئد برگزار شد، موافقت کردند که با تبادل ۱۵ هزار اسیر جنگی زمینه صلح را در این کشور هموار کنند.
مبادله اسیران یکی از موضوعات اساسی در گفت وگوهای یمنی - یمنی است که تلاشها در این زمینه همواره ناکام بوده و فقط در برخی موارد با میانجیگریهای محلی، مبادله شماری از اسیران انجام شده است.
قرار است دور جدید مذاکرات میان دولت مستعفی و انصارالله ۲۳ ماه مارس ( ۴ فروردین ماه ) در امان اردن برگزار شود.