مهاباد- ایرنا- امام‌جمعه میاندوآب با تاکید بر جدی گرفتن هشدارهای پزشکان گفت: شهروندان برای حفظ سلامتی خود و دیگران به پویش ۲۹۱۴ ملحق شده و در خانه بمانند.

حجت‌الاسلام حمید حسن‌زاده روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در کشورهای مختلف برای کشف داروی این بیماری تلاش می‌کنند، افزود: این ویروس تحت هر شرایطی در دنیا شایع شده و تنها راه مبارزه و شکست این ویروس قطع زنجیره انتقال آن از طریق در خانه ماندن است.

وی اضافه کرد: هر چند در دین مبین اسلام به صله رحم تاکید شده‌ ولی امسال با توجه به شرایط موجود، مردم جهت حفظ سلامتی خود و دیگران تاحد امکان باید از ترددهای غیرضروری یا دید و بازدیدهای نوروزی خودداری کرده و بعد از بهبود شرایط، به صله رحم و دیدارها و دورهمی‌های خانوادگی بپردازند.

امام‌جمعه میاندوآب با اشاره به اینکه با ۱۵ روز ماندن در خانه مشکلی ایجاد نمی‌شود، گفت: روزهای قرنطینه خانگی فرصتی برای باهم بودن با اعضای خانواده و تقویت مهر و محبت در کانون خانواده‌هاست.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده با اشاره به اینکه ماندن در خانه در وهله اول به نفع خود مردم است، بیان کرد: کادر درمانی و پزشکی در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا برای سلامتی مردم تلاش می‌کنند، اما وقتی یک نفر در خانواده مبتلا می‌شود، ضمن اینکه احتمال ابتلای تمام اعضای آن خانواده وجود دارد، مشکلاتی از جمله در ارتباط برقرار کردن بین اعضای همان خانواده و یا مشکلات روحی و روانی برای دیگران ایجاد می‌کند.

پویش ۲۹۱۴ با مفهوم ماندن در خانه از ۲۹ اسفند تا ۱۴ فروردین از چند روز مانده به عید در بین بسیاری از مردم آذربایجان‌غربی رواج پیدا کرده و بسیاری از فعالان مدنی از یکدیگر خواستند که در این ایام برای شکست ویروس کرونا در خانه‌های خود بمانند؛ علاوه بر این در بسیاری از مناطق شهری و روستایی مردم و مسوولان مشغول ضدعفونی کردن معابر عمومی هستند و این تلاش‌ها به صورت شبانه‌روزی همچنان ادامه دارد.

گفته می‌شود اگر مردم استان برای ماندن در خانه مشارکت بیشتری داشته باشند، از اوج‌گیری شیوع بیماری در ایام بارانی و پر از رطوبت فروردین امسال جلوگیری می‌کنند وگرنه طی ماه‌های آینده شاید گسترش این ویروس برای خود آنان مشکلات عدیده ایجاد کند.

شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته از چین آغاز شد و تاکنون هزاران نفر در این کشور به این ویروس مبتلا شده‌اند و صدها نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

این بیماری قابل پیشگیری است و به‌ راحتی و با راهکارهای ساده می‌توان از شیوع و ابتلا به آن جلوگیری کرد؛ ویروس کرونا دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده‌ تا زمانی که علایمی‌ چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکرده و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان احساس نکنند.

طبق آخرین آمار، ۲۰ هزار و ۶۱۰ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد، یک هزار و ۵۵۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند.