مردم با پیوستن به این پویش و ماندن در خانه، سرعت همهگیر شدن ویروس کرونا را کاهش میدهند و میتوانند سهم خود را در مقابله با این بیماری ادا کنند؛ اگرچه برخیها همچنان نسبت به توصیههای خودمراقبتی و خودقرنطینگی و در نتیجه حقوق سایر شهروندان بیتوجه هستند.
کارشناس طرحهای توسعه منطقهای در میاندوآب میگوید «تضعیف سرمایه اجتماعی و کاهش اعتماد مردم به مسوولان طی سالهای اخیر با ظرافت خاصی از سوی دشمنان و رسانههای آنان دنبال شده است تا مردم در مواقع بحرانی، توصیههای نهادهای متولی را جدی نگیرند»؛ هرچند ایرانیها همواره در قبال تلاشهای آنان غیرقابل پیش بینی بودهاند و با طرح مسایلی چون کمک به کادر درمانی به میدان میآیند.
رضا منافیآذر افزود: قدردانی از مدافعان عرصه سلامت و کمک به آنان موضوع مهمی است که بسیاری از مردم نوعدوست را به ماندن در خانه قانع میکند؛ مردم بیتوجه به توصیهها باید بدانند که چه حجمی از کار و بیخوابی و استرس برای کادر درمانی به وجود میآورند.
وی با تاکید بر اینکه باید این اپیدمی را جدی بگیریم، افزود: فقط در مواقع ضروری از منزل خارج شویم و برای احتیاط بیشتر به توصیههای خودمراقبتی توجه کنیم؛ برای کنترل این ویروس و برگشت به شرایط عادی همه باید اصولیترین و مطمئنترین راه را انتخاب کنیم که قرنطینه خانگی یکی از این راهکارهاست.
وی با اشاره به اینکه به پویش ۲۹۱۴ پیوسته است، ابراز امیدواری کرد سهم خودش را به عنوان شهروند به خوبی ایفا کند.
یک تسهیلگر و فعال اجتماعی نیز با اشاره به وضعیت رو به رشد کرونا، گفت: ویروس کرونا مسری و به راحتی قابل انتقال است و در همه کشورهای دنیا ماندن در خانه به مردم و به خصوص اقشار آسیبپذیر همچون سالمندان و بیماران توصیه میشود.
وی همچنین با اشاره به اینکه بهترین کار در ایام تعطیلات نوروز در خانه ماندن است، بیان کرد: با ماندن در خانه ضمن اینکه در برابر این ویروس در امنیت خواهیم بود، از انتقال آن جلوگیری میشود.
«فرجی» با توصیه بر مطالعه کتاب و تماشای تلویزیون در روزهای قرنطینه خانگی، اظهار داشت: والدین با توجه به تعطیلی مدارس میتوانند به درس فرزندان خود رسیدگی کنند.
وی اظهار داشت: در اوایل شیوع کرونا، مردم آن را جدی نگرفتند اما با اطلاعرسانی از طریق رسانهها و در سخنرانی رهبر معظم انقلاب، ریاست جمهوری و وزارت بهداشت توصیهها و هشدارهای لازم ارایه شد و جدیت مردم در برابر این بیماری افزایش یافت.
این فعال اجتماعی با اشاره به اینکه برخیها با بیتوجهی نسبت به خرید نوروزی اقدام کردند، گفت: به همین خاطر آمار مبتلایان خیلی بالا رفت و روزانه نیز به تعداد مبتلایان اضافه میشود.
وی اظهار داشت: بااهمیتترین مسئله در شرایط کرونایی این است که ابتدا بهداشت فردی را رعایت کنیم و سپس با ماندن در خانه چرخه انتقال را قطع کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی نیز تاکید دارد که مردم نباید اصراری بر حضور در مراکز پرتجمع، دید و بازدید نوروزی و سفر داشته باشند زیرا این امر، تعداد مبتلایان را بسیار بیشتر خواهد کرد.
دکتر جواد آقازاده افزود: در حال حاضر بیمارستان طالقانی ارومیه به تعداد بسیار زیادی از بیماران خدمترسانی میکند و ادامه روند صعودی مبتلایان به کرونا در استان می تواند مشکلآفرین باشد.
به گزارش ایرنا پویش ۲۹۱۴ با مفهوم ماندن در خانه از ۲۹ اسفند تا ۱۴ فروردین از چند روز مانده به عید در بین بسیاری از مردم آذربایجانغربی رواج پیدا کرده و بسیاری از فعالان مدنی از یکدیگر خواستند که در این ایام برای شکست ویروس کرونا در خانههای خود بمانند؛ علاوه بر این در بسیاری از مناطق شهری و روستایی مردم و مسوولان مشغول ضدعفونی کردن معابر عمومی هستند و این تلاشها به صورت شبانهروزی همچنان ادامه دارد.
گفته میشود اگر مردم استان برای ماندن در خانه مشارکت بیشتری داشته باشند، از اوجگیری شیوع بیماری در ایام بارانی و پر از رطوبت فروردین امسال جلوگیری میکنند وگرنه طی ماههای آینده شاید گسترش این ویروس برای خود آنان مشکلات عدیده ایجاد کند.
نظر شما