«قاسم تقی زاده خامسی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: مصرف آب در سطح کشور به طور متوسط ۳۰ درصد افزایش یافته که نشانه خوبی برای منابع آبی نیست.
وی بر اعمال مدیریت مصرف آب در شرایطی که ویروس کرونا در کشور شیوع یافته، تاکید و خاطرنشان کرد: گسترش این بیماری ارزش آب را بیش از پیش نمایان کرد.
تقی زاده خامسی گفت: اگر آب در کشور نباشد، معلوم نبود چگونه باید با این بیماری مبارزه کرد.
معاون وزیر نیرو با اشاره به انتخاب ۲۲ مارس (دوم یا سوم فروردین) ادامه داد: هر سال برای این روز شعاری انتخاب می شود که امسال به نام «آب و تغییر اقلیم» نام گذاری شده است.
وی تغییر اقلیم را تغییر در الگوی بارندگی ها. بالا آمدن سطح آب دریاها که تاثیر جدی در منابع آب جهان دارد برشمرد.
به گفته تقی زاده خامسی، پیش بینی های جهانی از افزایش چهار درجه ای دمای هوا حکایت دارد که این امر باعث ذوب یخ های قطب شمال به میزان ۵۹ سانتیمتر خواهد شد.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو، خشک تر شدن نواحی خشک، افزایش بارندگیها در مناطق، افزایش شوری آب را از آثار تغییرات اقلیمی برشمرد که نیاز به توسعه تصفیه خانه های آب برای تامین آب مورد نیاز را دو چندان خواهد کرد.
وی ادامه داد: ایران هم از این تغییرات به دور نمانده، همانطور که پارسال بعد از ۱۰ سال خشک، ناگهان سیلاب های مخرب ایران را تحت تاثیر قرار داد.
این مقام مسوول یادآور شد: وقوع سیل در پاییز ۹۸ در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان نیز از آثار تغییرات اقلیمی است که تخریب را به همراه داشته است.
وی افزود: توجه به وضعیت بارش ها در کشور نشان می دهد که میزان بارش ها در استان های کم آب مانند سیستان و بلوچستان ۳۰۰درصد و در هرمزگان ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: در عین حال میزان بارش در استان های پر آب ۳۰ درصد کاهش یافته که این موضوع نیز از آثار تغییر اقلیم محسوب می شود.
تقی زاده خامسی بر افزایش آمادگی در برابر شرایط تغییرات اقلیمی تاکید کرد و گفت: باید همگام با جهان و با تغییر در نحوه مصرف ، از این تهدید، فرصت ایجاد کرد.
معاون وزیر نیرو به گسترش بیماری کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: گرچه این ویروس مشکلاتی به همراه دارد اما می توان آن را با کمک علم و پژوهش به فرصت تبدیل کرد.
وی با اشاره به اهمیت آب در زندگی و کمک به کاهش اثرات ویروس کرونا در کشور گفت: اگر آب نباشد، نمی توان به افزایش بهداشت فردی در کشور که باعث کندی رشد بیماری است، کمک کرد.
تقی زاده خامسی گفت: باید مردم نسبت به نحوه استفاده درست از آب حساس تر شوند و یادمان باشد آب گوهر کم یاب و گران بهایی است.