۶ آبان ۱۳۹۹، ۱۷:۵۰
کد خبرنگار: 884
کد خبر: 84090242
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۴۰ درصد جمعیت از ۲۰ درصد منابع آب برخوردارند

تهران - ایرنا - معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: امروز ۴۰ درصد جمعیت کشور در نقاطی زندگی می‌کنند که ۲۰ درصد منابع آبی در آن مناطق وجود دارد و درعین حال واقعیت اقلیم خشک و نیمه خشک نباید از نظر دور داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «قاسم تقی زاده خامسی » روز سه‌شنبه در جریان دیدار با مدیران موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو افزود: موسسه تحقیقات آب باید به سمت تولید داده‌های صحیح و دقیق در زمینه آب و آب و فاضلاب حرکت کند و تصریح کرد: تولید داده‌های صحیح و دقیق درباره آب و فاضلاب، نیاز به تصمیم گیری درست دارد، ضمن اینکه این داده‌ها را برای بهره‌برداری مدیران بخش آب کشور باید در اختیار آنان قرار دهد 

تقی زاده خامسی گفت:دو سال گذشته و بعد از سال‌ها خشکسالی پیاپی، وضعیت بارش‌های کشور کمی بهتر شده، اما نمی‌توان مطمئن بود که این وضعیت دوام خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: مشکل دیگری که کشور و منابع آبی را تهدید می‌کند، بروز تغییر اقلیم است که اثرات خود را بر روی منابع آبی می‌گذارد.

وی ادامه داد: اکنون تغییر اقلیم آثار خود را در میزان بارش در مناطق مختلف کشور نشان داده به گونه‌ای که در دو سال گذشته بیشترین بارش‌ها در مناطقی رخ داده که سال‌های قبل کم بارش ترین مناطق بوده‌اند. تقی زاده خامسی با بیان اینکه تغییر اقلیم، خشکسالی ها و ترسالی‌ها طولانی برای کشور به همراه دارد، خاطرنشان ساخت: در این میان داشتن داده‌های صحیح است که می‌تواند به مدیران برای تصمیم‌گیری درست کمک کند.

معاون آب و آبفای وزیر نیرو گفت: براین اساس موسسه تحقیقات آب وظیفه دارد تا با ایجاد این داده‌های صحیح، نقش خود در حفاظت از منابع آبی را ایفا کند.

وی افزود: موسسه تحقیقات آب تاکنون نتوانسته به این وظیفه خود به خوبی عمل کند و همین امر سبب شده توقع مدیران ارشد وزارت نیرو از موسسه برآورده نشود.

تقی زاده خامسی یکی از مهم‌ترین دلایل موفق نبودن موسسه تحقیقات آب در این زمینه را وابسته بودن آن به منابع دولتی برشمرد و خاطرنشان ساخت: تزریق منابع مالی دولتی سبب شده موسسه نتواند به دنبال نوآوری و نیز بازاریابی باشد.

وی ادامه داد: موسسه تحقیقات آب باید داده‌های صحیح تولید کرده و آن‌ها را با قیمتی بالا در اختیار مدیران آب کشور قرار دهد.

تقی زاده خامسی بر ایجاد کمیته بازاریابی در موسسه تحقیقات آب تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: اکنون کشور نیاز به نقشه‌های دقیق حریم و بستر منابع آبی است که باید موسسه در تولید این نقشه‌ها پیش‌قدم باشد و سپس آنان را در اختیار مدیران آب قرار دهد.

وی ادامه داد: اکنون نیازهای جدیدی مانند توسعه آب‌شیرین‌کن‌ها، تولید پساب، توسعه تصفیه‌خانه‌ها در کشور وجود دارد که موسسه می‌تواند با تولید داده‌های صحیح برای هر بخش، کشور را در رسیدن به اهداف خود کمک کند.

تقی زاده خامسی گفت: ورود به تغییر اقلیم روندهای متفاوتی از خشک‌سالی‌های طولانی تا ترسالی‌های با بروز سیلاب‌های مخرب برای کشور به همراه خواهد داشت، بنابراین ضروری است ابزارهای مناسب آن تهیه شود و موسسه تحقیقات آب بهترین مرجع برای این موضوع است.

به گزارش ایرنا، معاون وزیر نیرو دی ماه پارسال آمار داد: در کشور تعداد تصفیه‌خانه‌های آب در ایران از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون از ۲۷ به ۲۵۰ تصفیه‌خانه رسیده و تعداد تصفیه‌خانه‌های فاضلاب از چهار به ۲۵۰ واحد رسیده است.

وی افزود: شبکه‌های انتقال آب در کشور عدد بسیار بزرگی است، ۴۶۰ هزار کیلومتر و همچنین خطوط جمع‌آوری فاضلاب ۶۶ هزار کیلومتر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha