به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری نیواطلس، این کارخانه ۱۰۹۶ چاپگر سه بعدی در اختیار دارد و در تلاش است تا با طراحی و تولید رایگان تجهیزات محافظتی برای پزشکان، به کنترل بیماری Covid-۱۹ کمک کند.
سپرهای محافظ صورت از پزشکان در برابر سرفه و عطسه بیماران مبتلا به کرونا محافظت میکنند. این چاپخانه ظرف سهروز نمونههای متعددی از محافظها را تولید کرده و در نهایت دو مورد از آنها با تایید وزارت بهداشت جمهوری چک برای تولید انبوه مورد آزمایش قرار گرفته است.
به محض این که یکی از این محافظها به تایید نهایی برسد، یک پنجم از چاپگرهای سهبعدی چاپخانه پروسا تولید انبوه آن را با تعداد روزانه ۸۰۰ عدد آغاز میکنند. این چاپخانه ظرفیت اسمی تولید روزانه ۴۰۰۰ محافظ را دارد و هزینه مواد اولیه موردنیاز برای هر محافظ معادل یک دلار است.
قرار است این چاپخانه سهبعدی ۱۰ هزار محافظ را به صورت رایگان در اختیار وزارت بهداشت جمهوری چک قرار دهد.
به اعتقاد برخی از متخصصان، فناوری چاپ سهبعدی گزینه مناسبی برای تولید دستگاههای تنفس مصنوعی است. با وجود این به اعتقاد جوزف پروسا، بنیانگذار این چاپخانه سهبعدی، تولید دستگاه تنفس مصنوعی با استفاده از فناوری سه بعدی، در حال حاضر ایده قابل اجرایی نیست.
به گفته وی هیچیک از طرحهای موجود برای چاپ سه بعدی این دستگاهها به درستی آزمایش و ارزیابی نشدهاند و مشخص نیست که قابلیت محافظت از جان انسانها را داشته باشند. علت اصلی بی اعتمادی پروسا به چاپ سهبعدی دستگاههای تنفس مصنوعی این است که از نفوذناپذیری فیلترها، انطباق فیلترها با ماسک، نحوه نصب ماسک روی صورت بیمار و ساختار متخلخل اجزای تولید شده با چاپ سهبعدی اطمینان ندارد؛ در حالی که به گفته وی تمام این اجزا باید کامل و بدون هرگونه نقصی تولید شوند تا امکان تنفس بیمار و جلوگیری از گسترش ویروس در محیط فراهم شود.
به گفته پروسا پس از تولید و تحویل محافظها به دولت، این چاپخانه سه بعدی کار تولید عینکهای محافظ را برای پزشکان آغاز خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در نزدیک به سه ماه گذشته حدود ۱۰۰ کشور و منطقه را در جهان درگیر کرده است.