رسانه های آمریکای لاتین در این زمینه گزارش دادند، گسترش کرونا در آمریکای لاتین همچنان رو به افزایش بوده و بسیاری انتظار دارند با توجه به شرایط دولت ها و نبود امکانات، احتمال دارد تلفات در این منطقه زیادتر شود.
شمار مبتلایان به کرونا در آمریکای لاتین به بیش از ۴۴۰۰ نفر افزایش یافته که از این تعداد بیش از ۶۵ نفر تاکنون جان خود را از دست داده اند. افزایش شمار تلفات در برزیل، کلمبیا و اکوادور در روز گذشته(دوشنبه ۴ فروردین) گزارش شده است.
آمریکای لاتین که حدود ۸.۵ درصد( بیش از ۶۰۰ میلیون نفر) کل جمعیت جهان را به خود اختصاص داده، اقتصادهای متزلزلی را در خود جای داده که ظرفیت ها و توان لازم را برای مقابله با چالش های بزرگ ندارند.
با توجه به اینکه گفته می شود افراد مسن بیشتر در برابر کرونا آسیبپذیرند، آمریکای لاتین جمعیت جوانتری در مقایسه با دیگر مناطق دارد. کمتر از ۹ درصد از جمعیت این منطقه ۶۵ سال و بالاتر دارند که این آمار در اروپا ۲۰ درصد و در آمریکای شمالی حدود ۱۶ درصد است.
۶۷ درصد از جمعیت آمریکای لاتین بین ۱۵ تا ۶۴ سال را دارد که آمار بالاتری از اتحادیه اروپا و آمریکای شمالی است.
با این حال امکانات بهداشت و درمان در آمریکای لاتین از ظرفیت های کمتری در مقایسه با دیگر مناطق جهان برخوردار بوده به گونه ای که برای هر یک هزار نفر در این مناطق نزدیک به ۲.۲ پزشک فعال هستند که این آمار در اتحادیه اروپا و آمریکای شمالی به ترتیب ۳.۶ و ۲.۶ پزشک است.
در این میان آمار بیمارستان ها در آمریکای لاتین کمتر از آمار بیمارستان ها در اروپاست.
کارشناسان معتقدند که اوج شیوع کرونا در آمریکای لاتین هنوز آغاز نشده و با توجه به شرایط اقتصاد متزلزل کشورهای این منطقه، این ویروس می تواند چالش های جدی را در آینده نزدیک برای این منطقه ایجاد کند.
در همین حال نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا که کشورش با چالش جدی شیوع کرونا روبرو است، از آمریکا خواست تحریم هایش را لغو کند تا کاراکاس بتواند با امکانات مورد نیازش از شیوع بیشتر کرونا جلوگیری کند.
او همچنین از مردم این کشور خواست برای مهار کرونا از توصیه های اعلام شده دولت تبعیت کنند و اینکه در کاراکاس تدابیر اقتصادی با هدف جبران خسارات ناشی از شیوع این ویروس اتخاذ شده است.
دولت ونزوئلا اعلام کرد که پرداخت اجاره بها در این کشور برای ۶ ماه به تعلیق درآید و طرح هایی برای جبران خسارت کسادی برخی مشاغل در دستور کار قرار میگیرد. شمار مبتلایان در ونزوئلا تاکنون به ۸۵ نفر بدون فوتی افزایش یافته است.
مقام های برزیلی نیز اعلام کردند که شمار تلفات ناشی از ابتلا به کرونا در این کشور به بیش از ۳۰ نفر و شمار مبتلایان به بیش از ۱۹۰۰ نفر افزایش یافته است.
آمار مرگ و میر در اکوادور نیز به بیش از ۱۴ نفر افزایش یافت و آمار جدید مبتلایان در این کشور به بیش از ۷۸۹ نفر رسید.
مقام های پزشکی کلمبیا نیز اعلام کردند شمار مبتلایان در این کشور به بیش از ۲۳۵ نفر رسید و دو نفر تاکنون جان باخته اند.
در شیلی نیز بیش از ۶۳۲ نفر به این ویروس مبتلا شده اند و دولت سباستین پینرا رئیس جمهوری این کشور منع آمدورفت در برخی مناطق اعلام کرد.
آمار مبتلایان در پرو به بیش از ۳۶۳ نفر و مرگ و میر پنج مورد گزارش شده است. در آرژانتین نیز شمار مبتلایان بیش از ۳۰۰ مورد و جان باختن چهار نفر اعلام شده است.
آمار مبتلایان در مکزیک نیز بیش از ۳۶۷ نفر و تلفات چهار نفر اعلام شده است.
در کوبا تاکنون تلفاتی ناشی از شیوع این ویروس گزارش نشده اما شمار مبتلایان به یش از ۴۰ نفر افزایش یافته است.
در همین حال گزارش شده از زمان اعلام قرنطینه سراسری در السالوادور نزدیک به ۲۵۰ نفر به دلیل رعایت نکردن قوانین مربوط به قرنطینه در این کشور بازداشت شده اند.
دولت السالوادور همچنین عنوان کرد، فقط یک عضو از هر خانواده می تواند نیازهای لازم همچون مواد غذایی و دارو را از بیرون خریداری کند. همچنین فقط کارکنان بخش های انتقال مواد غذایی، حمل و نقل و دیگر خدمات عمومی مجاز به خارج شدن از خانه های خود هستند.
آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس جمهوری مکزیک نیز اعلام کرد، در پاسخ به پیامدهای ویروس کرونا در این کشور، دولت به فقرا کمک های بیشتری ارائه خواهد کرد. اگرچه دولت مکزیکوسیتی تدابیر گسترده تری را برای مهار شیوع کرونا در نظر نگرفته اما برگزاری گردهمایی ها را ممنوع، دبستان ها را تعطیل اعلام و به مردم توصیه کرده فاصله مناسب از یکدیگر بگیرند.
میگل دیاز کانل رئیس جمهوری کوبا نیز در اظهارنظری تصریح کرد، این کشور در روند مبارزه با کرونا در مرحله پیش از همه گیر شدن قرار دارد با این حال دولت تدابیر بیشتری را برای جلوگیری از شیوع این ویروس اتخاذ می کند. از جمله اقدامات دولت کوبا در این راستا محدودیت های شدید در سفرها و کنترل مرزها بوده است.
براساس جدیدترین آمارهای رسمی اعلام شده، ۳۷۹ هزار و ۷۸ نفر در سراسر جهان تاکنون به کرونا مبتلا شده اند که ۱۶ هزار و ۵۲۴ مورد فوتی گزارش شده و از شمار مبتلایان تاکنون بیش از ۱۰۲ هزار نفر بهبود یافته اند.
۲۰۲۳