تهران- ایرنا- سی.ان.ان فاش کرد به رغم ادعاهای «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا مبنی بر بی‌نیازی به کمک خارجی به منظور مقابله با کرونا، دولت وی برای تأمین ۲۵ قلم از تجهیزات پزشکی دست به دامن کشورهای دیگر شده است.

به گزارش چهارشنبه شب سی.ان.ان، طبق لیستی که این شبکه به دست آورده، وزارت خارجه آمریکا فهرستی از ۲۵ قلم تجهیزات پزشکی مورد نیاز تهیه کرده و به دیپلماتهایش داده تا در کشورهایی که از آنها میزبانی می‌کنند، این اقلام را تقاضا کنند.
طبق این سند، اقلامی که «امروز» در دسترس است در اولویت قرار می‌گیرد و اقلام و تجهیزاتی که در هفته‌های بعدی آماده می‌شود در اولویت بعدی قرار دارد. هنوز مشخص نیست که آمریکا از چند کشور این تجهیزات را درخواست کرده است.
این درخواست‌ها در حالی است که ترامپ به اقدامات خود برای مقابله با کرونا در آمریکا می‌بالد و از ارائه امکانات حیاتی به ایالت‌ها و بیمارستان‌ها خودداری می‌کند. 
ماسک N-۹۵، دستکش، گان، روپوش کفش، مواد ضد عفونی، محافظ چشم، دستگاه تنفس و دستگاه‌های برقی تصفیه هوا از جمله اقلامی است که وزارت خارجه آمریکا در فهرست خود به آنها اشاره کرده است.
دولت کره جنوبی اعلام کرد که ترامپ دستکم یک بار شخصاً در تماس با «مون جائه این» رییس جمهوری کره جنوبی برای دریافت تجهیزات پزشکی درخواست داده است.
درخواست‌های خصوصی دولت آمریکا از کشورهای دیگر در تضاد کامل با ادعاهای علنی ترامپ قرار دارد. او روز سه‌شنبه پس از گفت‌وگوی تلفنی با رییس جمهوری کره جنوبی، در کنفرانسی خبری در کاخ سفید گفت: آمریکا هرگز دست به دامن دیگران نخواهد شد.
وی افزود: ما نباید برای تامین تجهیزاتی که برای بقایمان لازم است، دست به دامان کشورهای دیگر شویم. 
«پیتر ناوارو» مشاور ارشد تجاری کاخ سفید به روزنامه نیویورک تایمز گفت که دولت ترامپ حتی به چینی‌ها نیز مراجعه کرده است. این در حالی است که مقام‌های دولت ترامپ بارها از چین انتقاد کرده‌اند که اطلاعات کافی در مورد کرونا منتشر نکرده است.
ناوارو اظهار داشت: اگر چین یا هر کشور دیگری ماسک، دستکش یا سایر لوزام مورد نیاز مردم آمریکا را دارد ما با آغوش باز از آنها استقبال می‌کنیم.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که این وزارتخانه «از دفاتر نمایندگی خود خواسته است تا ببینند آیا برخی کشوها ظرفیت اضافی و قابلیت تولید این تجهیزات را دارند یا نه. 
دیپلمات‌های آمریکایی گفتند که این دستور حاکی از یک ضرورت است و به برخی از آنها گفته شده است که تا پایان روز پاسخ کشورهای میزبان در مورد احتمال ارائه کمک را دریافت کنند. 
هنوز مشخص نیست که آمریکا خواستار کمک‌های بلاعوض شده است یا حاضر است در ازای دریافت این کمک‌ها پول پرداخت کند. این مساله باعث شده است تا سفارتخانه‌های آمریکا بشدت سردرگم شوند.
دانشگاه جان هاپکینز اعلام کرد که شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا به ۶۱ هزار و ۳۷۲ نفر رسیده است که ۸۴۶ نفر جانشان را از دست داده‌اند.
مقام‌های آمریکایی گفتند که ۲۰۰ مورد از جان‌باختگان و ۱۷ هزار و ۸۵۶ از مبتلایان در نیویورک به ثبت رسیده است. 
ایالت‌های نیویورک، واشنگتن و کالیفرنیا بیش از سایر ایالت‌ها به کرونا مبتلا شده‌اند.