«هاتف ممیزی» روز دوشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: یک هزار و ۸۰۰ خانوار عشایر استان به همراه ۴۰۰ خانوار عشایر مهمان از استان های قم، البرز، مرکزی و سمنان از مناطق قشلاقی (گرمسیر) به سمت مناطق ییلاقی شهرستان های فیروزکوه، دماوند و شمیرانات کوچ خود را از اواخر اردیبهشت ماه آغاز می کنند.
وی افزود: هم اکنون این جامعه تولید کننده در مناطق گرمسیر و جنوبی استان تهران مستقر و مشغول فعالیت و زندگی هستند.
مدیر امور عشایر استان تهران ادامه داد: زمان ورود عشایر به مناطق سردسیر استان از ۱۵ خردادماه خواهد بود که با توجه به شرایط موجود احتمال تاخیر در کوچ بهاره عشایر وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: زمان کوچ با هماهنگی استانداری و دستگاه های مربوطه از جمله دانشگاه علوم پزشکی، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی تعیین خواهد شد و در حال حاضر عشایر حق کوچ کردن را ندارند.
ممیزی خاطرنشان کرد: در صورت فراهم شدن شرایط لازم اطلاع رسانی در این خصوص انجام می شود.
وی تاکید کرد: امسال با توجه به بارندگی های مناسب مراتع مناطق گرمسیر استان تهران نیز از پوشش گیاهی مناسبی برخوردار است و اگر ویروس کرونا نیز نبود احتمال تاخیر در کوچ بهاره وجود داشت.
ویروس کرونا در بین عشایر نیست
ممیزی همچنین درباره شیوع ویروس کرونا در جامعه عشایر استان تهران نیز گفت: حدود ۳ هزار خانوار عشایر این استان در سلامت کامل بسر می برند و ویروس کرونا به این جامعه تولید کننده سرایت پیدا نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: به منظور حفظ سلامت این جامعه تولید کننده با هماهنگی فرمانداری ها مواد ضدعفونی کننده در بین آنها توزیع شده است.
ممیزی با بیان اینکه عشایر استان تهران با ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز استان هستند، افزود: این جامعه تولید کننده در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی، لبنی و پروتئینی تولید کردند.
استان تهران حدود ۲۰ هزار نفر عشایر دارد که شهرستان های ورامین، پاکدشت و دماوند بیشترین عشایر را در سطح استان به خود اختصاص داده اند.