«هاتف ممیزی» روز جمعه در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا کوچ بهاره عشایر استان تهران را با تاخیر ۱۰ روز مواجه کرد اما این کوچ با رعایت پروتکلهای بهداشتی در حال انجام است.
وی افزود: یکهزار و ۸۰۰ خانوار عشایر استان به همراه ۴۰۰ خانوار عشایر مهمان از استانهای قم، البرز، مرکزی و سمنان کوچ خود را از مناطق قشلاقی (گرمسیر) به سمت مناطق ییلاقی شهرستانهای فیروزکوه، دماوند و شمیرانات از اواخر اردیبهشت ماه آغاز کردند.
مدیر امور عشایر استان تهران با بیان اینکه با آزمایشهای انجام شده و همچنین ارائه خدمات درمانی، تمامی جامعه عشایر استان در سلامت کامل هستند، تاکید کرد: در زمان کوچ نیز تمامی پروتکلهای وزارت بهداشت از جمله رعایت فاصله اجتماعی و ارائه خدمات بهداشتی در حال انجام است.
وی ادامه داد: در حال حاضر جامعه عشایر استان تهران در مسیر میانبند (بین مناطق گرمسیر و سردسیر) در شهرستان پردیس و اطراف آن حضور دارند و تا اواخر خردادماه در مناطق سردسیر مستقر میشوند.
به گفته «ممیزی» در مسیر کوچ نیز آبرسانی سیار و سایر خدمات به عشایر استان تهران عرضه میشود و به منظور تسهیل در رفتوآمد عشایر تمامی مسیرهای عشایر بهسازی شده است.
«ممیزی» با بیان اینکه عشایر استان تهران با ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز استان تهران هستند، گفت: این جامعه تولیدکننده در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی، لبنی و پروتئینی تولید کرد.
به گفته وی جامعه عشایری به مدت ۱۰۰ روز تا نیمه شهریورماه در مناطق سردسیر مستقر شده و پس از آن کوچ پائیزه عشایر به سمت مناطق گرمسیر آغاز میشود.
جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که حدود ۴۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه به مناطق عشایری این استان سکونت پیدا کردند.
استان تهران حدود سه هزار خانوار عشایری دارد و شهرستانهای پاکدشت، ورامین، دماوند و فیروزکوه بیشترین عشایر را در شهرستان های استان به خود اختصاص داده است.
نظر شما