به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری ترکمن پورتال، شرکت ژاپنی "یوکوگاوا الکتریک" اعلام کرد: یکی از شرکتهای وابسته به آن در ترکیه سفارشی برای تامین یک سامانه کنترلی و تجهیزات میدانی نیروگاه گازی "زرگر" در ترکمنستان دریافت کرده است. این سفارش را شرکت ترکیهای صنایع سنگین "رنسانس" که در ساخت نیروگاه مزبور مشارکت دارد، به شرکت "یوکوگاوا ترکیه" داده است.
شرکت یوکوگاوا به منظور نظارت و کنترل توربینهای گازی و تجهیزات میدانی وابسته به آن سامانههای مورد نیاز را تامین خواهد کرد و این پروژه تا ماه سپتامبر تکمیل خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری "ان اس انرژی"، ترکمنستان به عنوان یکی از کشورهای دارای ذخایر گازی، شرکت صنایع سنگین رنسانس ترکیه را برای احداث این نیروگاه گازی ۴۳۲ مگاواتی با تجهیزات پیشرفته انتخاب کرد. این نیروگاه که کار احداث آن در سال ۲۰۱۶ آغاز شده، در منطقهای در استان "لباپ" در حدود ۶۰۰ کیلومتری شهر عشق آباد پایتخت ترکمنستان احداث میشود.
شرکت سومیتومو پیمانکار اصلی مهندسی، تهیه و ساخت (EPC) این پروژه است. شرکت "میتسوبیشی هیتاچی پاور سیستمز" (MHPS) نیز در مارس ۲۰۱۶ سفارشی برای تامین سه مجموعه از توربینها و ژنراتورهای گازی "ام ۷۰۱" برای نیروگاه گازی زرگر ترکمنستان را دریافت کرده بود.
به گزارش پایگاه خبری "کاسپین پالیسی"، قربان قلی بردی محمدف رئیس جمهوری ترکمنستان سال گذشته طرحی برای افزایش صادرات برق این کشور ارائه داد که برنامه بلندپروازانهای برای افزودن ۳ میلیارد کیلووات ساعت به صادرات کنونی سالیانه ۳. ۳ میلیارد کیلووات ساعت را در بر میگیرد. ترکمنستان همسایگانی با کمبود ظرفیت تولید برق دارد که این مساله توجیه کننده برنامههای صادرات برق کشور دارای گاز ترکمنستان است.
تاجیکستان در آسیای مرکزی هرچند از لحاظ ظرفیت برق آبی غنی است و سال گذشته نیروگاه برق آبی راغون در آن کشور افتتاح شد اما در فصل زمستان با مشکلاتی در تولید برق رو به رو است. افغانستان نیز هر چند کشوری با سطح پایین توسعه است اما بازاری دارای رشد برای واردات برق از ترکمنستان به شمار میرود. این کشور با حمایت بانک توسعه آسیایی قصد دارد نرخ برقیسازی (electrification rate) را از ۳۰ درصد کنونی تا سال ۲۰۳۰ به ۸۳ درصد افزایش دهد. اوضاع امنیتی بیثبات افغانستان هم موجب شده که این کشور ۸۰ درصد برق مورد نیاز خود را وارد کند.
پاکستان نیز ممکن است از افزایش ظرفیت تولید برق ترکمنستان سود ببرد. این کشور جنوب آسیا (پاکستان) مشکلات مداومی از لحاظ کمبود برق داشته که منجر به کمبود بیسابقه ۹ هزار و ۲۷۸ مگاواتی در تابستان ۲۰۱۸ شد.