در پاسخ وزارت امور خارجه انگلیس که ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ در تارنمای پارلمان این کشور منتشر شده، آمده است: انگلیس به سرعت به درخواستها برای کمک به ایران در راستای مقابله با ویروس کرونا پاسخ داده است. این کشور در کنار فرانسه و آلمان متعهد شد که دو میلیون یورو از بسته ۵ میلیون یورویی کمک به ایران را از طریق سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل پرداخت کند. ما همچنین به دقت تمام درخواستها برای ارائه کمکهای بیشتر به ایران برای مقابله با ویروس کرونا را بررسی خواهیم کرد.
در ادامه این پاسخ آمده که تحریمهای باقیمانده سازمان ملل و اتحادیه اروپا (که انگلیس نیز آن را اجرا میکند) علیه ایران شامل برنامه ادعایی ساخت سلاح هستهای میشود که این کشور برنامهای برای تعلیق آن ندارد.
وزارت امور خارجه انگلیس این تحریمها را «هدفمند و مناسب توصیف کرده که «تاثیر چشمگیری بر توانمندی مقامات ایرانی برای مقابله با ویروس کرونا ندارند»
وزارت امور خارجه انگلیس سپس بدون اشاره به تعلل این کشور و سایر طرفهای اروپایی عضو برجام در اجرای تعهدات خود مدعی شد که از سال ۲۰۱۶ به این سو، با لغو تحریمهای اقتصادی علیه ایران و رفع برخی تحریمهای سازمان ملل متحد مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱، به طور کامل تعهدات خود را عمل کرده است.
بیش از ۱۴ هزار نفر از مردم انگلیس تاکنون توماری را امضاء کرده که در آن خواستار لغو فوری تحریمهایی شدهاند که سد راه مقابله با بیماری کرونا در ایران شده است.
امضاء کنندگان در این طومار که در تارنمای پارلمان انگلیس منتشر شده تاکید کردهاند که لغو تحریمهای ضد ایران در این شرایط اقدامی انسانی بهشمار میرود.
طبق رویههای سیاسی، اگر شمار امضاهای یک طومار از ۱۰ هزار نفر بیشتر شود دولت انگلیس باید به آن پاسخ گوید و اگر از ۱۰۰ هزار نفر فراتر برود، درخواست مطرح شده در نشست مجلس عوام به بحث گذاشته خواهد شد.
حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در لندن پیشتر با انتشار یادداشتی در اینستاگرام تاکید کرد: امیدواریم دولت انگلیس در راستای حمایت از خواسته های به حق مردم جهان و برای تقویت توان لجستیک و مالی ایران جهت مقابله با بحران ویروس کرونا، اعلام کند که تحریمهای آمریکا را رعایت نخواهد کرد و توان سیاسی و دیپلماتیک خود را برای لغو این تحریمها به کار گیرد.