حمید بعیدی نژاد روز سهشنبه در حساب توئیتری خود نوشت: دولت انگلیس در پاسخ به دادخواست مردمی انگلیس نسبت به توقف تحریمها علیه ایران، پاسخ داده که تحریمهای محدود انگلیس در حوزه حقوق بشر و صادرات تجهیزات خاص با کاربرد نظامی، تاثیر چندانی بر توانایی ایران برای مقابله با کرونا ندارند که بخواهند متوقف شوند.
وی سپس این پرسش را مطرح کرد که آیا این پاسخ درست مردم است؟
سفیر کشورمان افزود: درخواست مردم و انتظار آنها این است که دولت انگلیس در چارچوب تعهدات خود در برجام و همچنین تعهدات جهانی حقوق انساندوستانه، با نادیده گرفتن تحریمهای ظالمانه آمریکا، از موسسات بانکی، مالی و تجاری این کشور برای ورود به تعاملات مشروع با طرفهای ایرانی حمایت کرده و به آنها تضمین بدهد.
بعیدی نژاد تصریح کرد: از «کمیته دادخواستها» در مجلس انگلیس که با عضویت ۱۱ نماینده و مستقل از دولت، نظارت بر اجرای این دادخواست را برعهده دارد، انتظار میرود با توجه به پاسخ کاملا محدود دولت، خواسته بحق مردم را پیگیری جدی نموده و دولت این کشور را به جوهر خواست مردم، یعنی توقف اجرای تحریمها، ترغیب کند.
در پاسخ وزارت امور خارجه انگلیس که ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ در تارنمای پارلمان این کشور منتشر شده، آمده است: انگلیس بسرعت به درخواستها برای کمک به ایران در راستای مقابله با ویروس کرونا پاسخ داده است. این کشور در کنار فرانسه و آلمان متعهد شد که دو میلیون یورو از بسته ۵ میلیون یورویی کمک به ایران را از طریق سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل پرداخت کند. ما همچنین به دقت تمام درخواستها برای ارائه کمکهای بیشتر به ایران برای مقابله با ویروس کرونا را بررسی خواهیم کرد.
در ادامه این پاسخ آمده که تحریمهای باقیمانده سازمان ملل و اتحادیه اروپا (که انگلیس نیز آن را اجرا میکند) علیه ایران شامل برنامه ادعایی ساخت سلاح هستهای میشود که این کشور برنامهای برای تعلیق آن ندارد.
وزارت امور خارجه انگلیس این تحریمها را «هدفمند و مناسب» توصیف کرده که «تاثیر چشمگیری بر توانمندی مقامات ایرانی برای مقابله با ویروس کرونا ندارند»
وزارت امور خارجه انگلیس سپس بدون اشاره به تعلل این کشور و سایر طرفهای اروپایی عضو برجام در اجرای تعهدات خود مدعی شد که از سال ۲۰۱۶ به این سو، با لغو تحریمهای اقتصادی علیه ایران و رفع برخی تحریمهای سازمان ملل متحد مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱، به طور کامل تعهدات خود را عمل کرده است.
بیش از ۱۴ هزار نفر از مردم انگلیس تاکنون توماری را امضاء کرده که در آن خواستار لغو فوری تحریمهایی شدهاند که سد راه مقابله با بیماری کرونا در ایران شده است.
امضاء کنندگان در این طومار که در تارنمای پارلمان انگلیس منتشر شده تاکید کردهاند که لغو تحریمهای ضد ایران در این شرایط اقدامی انسانی بهشمار میرود.
طبق رویههای سیاسی، اگر شمار امضاهای یک طومار از ۱۰ هزار نفر بیشتر شود دولت انگلیس باید به آن پاسخ گوید و اگر از ۱۰۰ هزار نفر فراتر برود، درخواست مطرح شده در نشست مجلس عوام به بحث گذاشته خواهد شد.
نظر شما