پس از ایتالیا و اسپانیا، اکنون انگلیس ناگزیر از تشدید بحرانی که روی شیب صعودی آن قرار گرفته، سیاست تبعیض بین بیماران مبتلا به کرونا را در پیش گرفته است.
پزشکان ایتالیایی اظهار داشتند که بعد ازهجوم مبتلایان به کووید 19 به بیمارستان ها ، آنها مجبور شند مانند « دوران جنگ» مبتلایان را برای درمان براساس « سن و وضعیت سلامتی» انتخاب کنند و این امر باعث ایجاد شوک عمیقی در ایتالیا شد.
فرم عدم احیاء
هفته گذشته گزارش شد که یکی از مراکز درمانی در «ولز» از افراد سالمند خواسته است فرم «عدم احیاء » را امضا کنند.
عدم احیاء به معنی تقاضای فرد بیمار از درمانگران است تا در صورت قطع شدن علائم حیاتی ، اقدام به عملیات احیاء و بازگرداندن علائم حیاتی نکنند.
دراین فرم آمده است: ما شما را تنها نمی گذاریم ... اما باید با شما روراست و واقعگرا باشیم.
این فرم که با انتشار آن در شبکه های اجتماعی موجب حیرت و انزجار شده است از پزشکان عمومی می خواهد بیماران سالمند خود را به امضای آن تشویق کنند به این بهانه که بستری شدن در وضعیت آلودگی عفونی کرونا، امری « نامطلوب» است.
طراحان این فرم از درمانگران خواسته اند که اطمینان حاصل کنند همه سالمندان آن را امضا کرده باشند.
در یک وضعیت ایده آل پزشکان معمولاً موضوع را به طور شفاهی با بیماران مطرح می کنند اما در شرایط اضطراری باید این موضوع را به عنوان یک انتخاب دشوار در نظر داشت.
«نیکلا استرجن» سروزیر اسکاتلند، در این زمینه تاکید کرد که «هیچ کس را نباید به امضای فرم «عدم احیاء» (صرف نظر کردن از احیاء) مجبور کرد».
همچنین «پیتر کایل» نماینده منطقه «برایتون و هاو» در پارلمان، به روزنامه های محلی گفته است که مدیران خانه های سالمندانی که او با آنها گفت وگو کرده است از این فرم و دستور العمل آن منزجر شده و احساس توهین کرده اند.
یک مدیر خانه سالمندان اعتراف کرده است که از بین 26 ساکن آنجا با 16 نفر در مورد امضای این فرم گفت وگو کرده است.
یکی از مدیران بهداشتی انگلیس به نام «کاترین کالدر وود» می گوید که پزشکان در وضعیت همه گیری اخیر باید موضوع امضاء این فرم را بیش از پیش با بیماران خود مطرح کنند.
یکی از سخنگویان سازمان بهداشت عمومی انگلیس (ان اچ اس) از ارائه توضیح به روزنامه محلی اسکاتلندی (دیلی رکورد) خودداری اما تاکید کرده است که در دستور العمل مرتبط با فرم عدم احیاء تغییر جدیدی داده نشده است.
با این حال «میلیس بریجز» قانونگذار اسکاتلندی ارسال فرم مذکور را کاملاً غیرقابل قبول خوانده و گفته است «فشار آوردن به افراد سالمند برای قبول کردن پروسه پایان زندگی (مرگ) از پشت تلفن واقعاً غیرقابل قبول است».
بدین ترتیب به نظر می رسد تماس های تلفنی برای فشار آوردن به افراد سالمند در کناراین فرم وجود داشته است.
این سیاستمدار اسکاتلندی خواستار عذرخواهی ارسال کنندگان تقاضانامه پر کردن این فرم شده است.
نامه مذکور به افراد سالمند توضیح می دهد که امضای این فرم «فواید بسیاری» دارد و از جمله این فواید «اول اینکه پزشک شما و مهم تراز آن دوستان و اعضای خانواده دیگر لازم نیست به اورژانس تلفن بزنند و دوم اینکه منابع محدود مانند آمبولانس در اختیار افراد جوان و سالم تر که شانس زنده ماندن بیشتری دارند، قرار خواهد گرفت».
یک بیمار ۷۱ ساله مبتلا به سرطان که خواسته اسات نامش فاش نشود نامهای را در اختیار دفتر ایرنا در لندن قرار داد که در آن بیمارستان، برنامه درمانی او را تا اطلاع ثانوی لغو کرده تا امکانات پزشکی در اختیار برنامه مقابله با کرونا قرار گیرد.
وی اظهار داشت که نامه مذکور مانند یک حکم مرگ بوده و به او احساس بی ارزش بودن داده است.
وی البته عنوان کرد در شرایطی که یک بیمار جوان به دستگاه تنفس مصنوعی احتیاج داشته باشد، بدون تردید دستگاه را به او خواهد داد.
نویسندگان این نامه و ارسال فرم اکنون مجبور به عذرخواهی شده و رسانه های رسمی مانند بی بی سی به منظور کنترل اوضاع، خبر عذرخواهی آنها را به سرعت پوشش داده اند.
انگلیس فقط هشت هزار و ۱۷۵ دستگاه ونتیلاتور در اختیار دارد؛ حال آنکه گفته می شود برای پشت سر گذاشتن بحران کرونا حداقل ۳۰ هزار دستگاه مورد نیاز است.
همچنین پزشکان و پرستاران با کمبود شدید وسایل محافظتی مانند ماسک، پیشبند و دستکش مواجه هستند.
ایتالیا و سالمندان
اخبار سالمندان انگلیسی در حالی خبرساز شده است که پیشتر پزشکان ایتالیایی در اوج مرگ و میر ناشی از کرونا، هر روزه مجبور به گرفتن تصمیم های سخت بین زنده نگه داشتن افراد جوان و سالمند بوده اند.
در ایتالیا با این فرض که بیماران سالمند شانسی برای زنده ماندن ندارند، دولت علاوه بر آن به بهانه کمبود امکانات، اولویت را به مبتلایان جوان داده است.
این موضوع علاوه بر خستگی ناشی از فشار کاری، پزشکان را در معرض فشار روحی و محدودیت های اخلاقی قرار داده است.
پزشکان ایتالیایی اظهار داشتند که بعد ازهجوم مبتلایان به کوید 19 به بیمارستان ها ، آنها مجبور شند مانند « دوران جنگ» مبتلایان را برای درمان براساس « سن و وضعیت سلامتی» انتخاب کنند و این امر باعث ایجاد شوک عمیقی در ایتالیا شد
اسپانیا وسالمندان
همچنین سند افشا شدهای در کاتالان اسپانیا نشان می دهد که پزشکان از فرستادن بیماران بالای ۸۰ سال به بخش مراقبت های ویژه منع شده اند.
در این سند از پزشکان خواسته شده به افرادی با شانس بالای بقا، اولویت دهند.
در این دستورالعمل از پزشکان خواسته شده برای افراد بالای ۸۰ سال به جای دستگاه تنفس مصنوعی از ماسک اکسیژن استفاده شود وهمچنین توصیه شده در صورتی که احتمال بهبود فرد سالمند کم باشد، از اعزام او به بیمارستان خودداری کنند.
این سند همچنین می افزاید «چنانچه بی فایده بودن اقدامات درمانی محرز شد، بیمار را باید در خانه رها کرد».
فاجعه بزرگ در اروپا
نشریه فایننشال تایمز چندی پیش تصویر تکاندهندهای را از وضعیت خانه سالمندان در اروپا گزارش کرد و نسبت به بروز یک فاجعه بزرگ در این زمینه هشدار داد.
بر اساس این گزارش، افراد ساکن در دو سوم خانه سالمندان منطقه گرانت ایست واقع در شمال فرانسه به کرونا مبتلا شده و تاکنون ۵۷۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
مقامهای وزارت بهداشت فرانسه معتقدند بیمارستانها و خانه سالمندان دو کانون اصلی مبتلایان فوت شده ناشی از ابتلای به کرونا (کوید 19) هستند.
«ژروم سلمون» مدیرکل سازمان بهداشت عمومی فرانسه پنجشنبه گذشته در سخنانی اعلام کرد که این کشور در حال جمع آوری آمار جدیدی از مبتلایان به کرونا در خانه سالمندان است.
به گفته او دست کم ۸۸۴ سالمند در سراسر این کشور بر اثر ابتلای به کرونا جان باختهاند.
وضعیت در اسپانیا هم به گونهای است که گفته میشود بیش از یک سوم مبتلایان فوت شده بر اثر کرونا، ساکنین خانههای سالمندان بودهاند.
ارتش اسپانیا تاکنون بیش از یک هزار و ۸۰۰ خانه سالمندان در این کشور را ضد عفونی کرده است.
وزیر دفاع اسپانیا هفته گذشته اعلام کرد که در این عملیات با تعدادی جسد سالمندان مبتلای به کوید 19 مواجه شده است.
به گزارش فایننشال تایمز، حتی آلمان که بیشتر از سایر کشورهای همجوار از تجهیزات پزشکی برخوردار است و شهروندان مورد آزمایش کرونا قرار گرفتهاند، با بحران کوید 19 در خانه سالمندان مواجه شده است.
ابتدای شیوع این ویروس، آمار مرگ و میر در این کشور به این دلیل پایین بود که بیشتر مبتلایان جوانان بودند؛ اما سرایت کرونا به خانه سالمندان باعث افزایش سریع آمار فوت شدگان و بروز فاجعه در این کشور خواهد شد.
بر اساس آمارها حدود ۸۰۰ هزار سالمند در خانه سالمندان آلمان زندگی می کنند.
در روزهای اخیر که انتظار می رود انگلیس گوی سبقت را از ایتالیا و اسپانیا در تعداد مبتلایان و جان باختگان برباید، هر لحظه احتمال چنین برخوردهایی از سوی نظام بهداشتی با سالمندان بیشتر می شود.
این در حالی است که سالمندان اروپایی در عرصه های دیگر نیز متحمل رنج و تبعیض های ناشی از گسترش بیماری کرونا هستند.
در بیشتر کشورهای اروپایی از افراد بالای ۷۰ سال خواسته شده خود را برای ۱۲ هفته قرنطینه آماده کنند.
این افراد برای تحمل این مدت طولانی نیاز به خرید مایحتاج و مواد غذایی دارند که در شرایط حاضر و در حالی که جوانتر ها سوپرمارکت ها را تخلیه کرده اند، عملی نیست.
برخی از فروشگاه ها ساعتهای ویژه ای برای خرید سالمندان اختصاص داده اند، با این حال به نظر می رسد هرگز سالمندان تا این حد احساس زائد بودن و احساس تبعیض در اروپا نکرده باشند.