به دنبال شیوع کرونا در ایران، تهران برای نخستین بار در ۵۰ سال گذشته از صندوق بین المللی پول درخواست ۵ میلیون دلار وام کرده است. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان، پنجشنبه ۲۲ اسفند در توییتی نوشت که کریستالینا جیورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول گفته است به کشورهایی که تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته اند "از طریق ابزارهای مالی فوری حمایت میکند" و بانک مرکزی ایران "درخواست دسترسی فوری به این امکان را مطرح کرده است. "
وزیر خارجه ایران در این توییت ادامه داد که صندوق بینالمللی پول و هیات مدیره آن "باید به تعهدات این صندوق پایبند باشند و در طرف درست بایستند و مسئولانه اقدام کنند. "
در تازه ترین اتفاق در این خصوص روز گذشته علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در حساب کاربری توئیتر خود با اشاره به مخالفت و کارشکنی آمریکا در این زمینه، این رفتار را جنایت علیه بشریت عنوان کرد و نوشت: تحریم اقلام بهداشتی، اقدامی غیرقانونی، ضد حقوق بشری و دشمنی آشکار ترامپ با ملت ایران است. مخالفت آمریکا با اعطای تسهیلات درخواستی ایران از صندوق بینالمللی پول برای تامین اقلام مورد نیاز مقابله با کرونا مصداق واقعی جنایت علیه بشریت است».
«فواد ایزدی» کارشناس مسائل سیاسی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به کارشکنی دولت آمریکا با اعطای وام صندوق بین المللی پول به جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با کرونا گفت: دولت آمریکا از کرونا به عنوان یک سلاح بیولوژیک در برابر ایران استفاده میکند.
وی اظهارداشت: اینکه کرونا یک سلاح بیولوژیک هست یا نه اطلاعی ندارم اما آمریکا اکنون از این ویروس به عنوان ابزار سلاح بیولوژیک استفاده میکند و این هم سندی در کنار اسنادی است که آمریکا علیه ملت ایران اقدام کرده است.
ایزدی تصریح کرد: دولت آمریکا وقتی به اهدافی که در این ۴۰ سال با تحریم دنبال میکرد دست نیافت اکنون کرونا را ابزاری برای فشار بیشتر به مردم و رسیدن به اهداف سیاست خارجی خود میداند. مخالفت ترامپ با پرداخت وام به ایران از صندوق بین المللی پول، دشمنی آمریکا با ملت ایران را ثابت می کند و نشان میدهد حرف با عملشان بسیار تفاوت دارد.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان دوست بودن با ملت ایران و دیگری حقوق بشر را دو ادعای همیشگی دولتمردان آمریکایی عنوان کرد و افزود: همین مخالفت، نقض ادعاهای آمریکا را اثبات می کند. چون این کشور در عمل با ملت ایران دشمنی کرده و اجازه نداده وام به ایران تعلق بگیرد.
ایزدی شروع دشمنی امریکا با ایران را محدود به سال ۵۷ و وقوع انقلاب اسلامی ندانست و تصریح کرد: از سال ۳۲ تا کنون موارد متعددی از دشمنی آمریکا علیه ملت ایران را شاهد بودیم و امروز اگر جمهوری اسلامی ایران می توانست این وام را دریافت کند، بسیاری از فشارهای روانی از روی دوش دولت برداشته میشد.
وی اضافه کرد: دولت قصد داشت این وام را برای مردم در مقابله و مبارزه با کرونا هزینه کند و انتظار میرفت با دریافت این پول برخی سرویس ها بهتر شود، اما اکنون که چنین نشده است عموم مردم متضرر میشوند و این دقیقا همان هدفی است که دولت آمریکا با تحریم آن را دنبال می کند تا مردم از فشار اقتصادی خسته شده و به خیابانها بیایند و علیه حکومت تظاهرات کنند کما اینکه انقلاب از درون، اغتشاش و فروپاشی ایران از گزینههای آمریکا درخصوص ایران است.
کارشناس مسائل امریکا با بیان اینکه کسی از این رفتار ترامپ متعجب نشده است، خاطرنشان کرد: اگرچه مخالفت با اعطای وام از صندوق بین المللی پول خلاف است اما کسی از این اقدام تعجب نکرده است.
ایزدی یکی دیگر از ادعاهای امریکا را دفاع از حقوق بشر برشمرد و گفت: دولت آمریکا مدام شعار می دهد با مردم ایران مشکلی ندارد و در همین مورد اخیر یعنی شیوع کرونا گفته بود حاضر است به ایران کمک کند، درحالی که مشکلات خودشان بیشتر از ما است و توانایی کمک ندارند؛ اگر هم میخواستند کمک کنند چرا اجازه ندادند صندوق بین المللی پول با درخواست وام ۵ میلیون دلاری ایران موافقت کند.