زوج جوانی که یکی پرستار و دیگری شاغل در دیگر بخشهای بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) - بیمارستان مرجع درمان کرونا در شیراز- هستند، قرار بود امشب مصادف با نیمه شعبان به خانه بخت بروند اما اکنون به جای آماده شدن برای مراسم ازدواج در خط مقدم مقابله با کرونا در حال دفاع از سلامت جامعه هستند.
اگر کرونا نیامده بود امروز دوستان،خانواده و همکاران زهرا و حسن در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز خود را برای رفتن به جشن وصال این دو فرد آماده میکردند اما اکنون این زوج جوان در کنار سایر کادر درمانی بیمارستان در حال نبرد با ویروسی نامرئی هستند که ایران و اکثر کشورهای جهان را تعطیل کرده است.
نیمه شعبان امسال موعد برگزاری مراسم ازدواج این زوج بود اما به یکباره سر و کله ویروس کرونا پیدا شد و زندگی این زوج و مردم ایران را تحت تاثیر خود قرار داد.
از ابتدای شیوع کرونا در شیراز و استان فارس بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز اولین مرکز درمانی در این استان بود که به بستری بیماران کرونایی اختصاص یافت و کادر درمانی این بیمارستان از اول اسفند ۹۸ تاکنون در حال مداوا و نگهداری از بیماران کرونایی و مبارزه با این ویروس هستند.
از سفید عروسی تا سپید پرستاری
زهرا مستقیم پرستار بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز است که قرار بود در شب نیمه شعبان امسال و مصادف با ولادت امام عصر(عج) لباس سفید عروسی به تن کرده و به خانه بخت برود،اما او به همراه نامزدش تصمیم گرفته که امر ازدواجشان را به زمانی دیگر موکول کرده و با به تن کردن لباس سفید پرستاری به بیماران کرونایی در شیراز خدمت کنند.
این پرستار جوان بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز که اکنون ۲۵ سال سن دارد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میگوید که اردیبهشت سال ۹۸ مراسم نامزدی اش برگزار و با برنامه ریزی که از قبل انجام شده بود شامگاه بیستم فروردین ۹۹ مصادف با شب نیمه شعبان موعد برگزاری جشن ازدواجش بود.
به گفته خانم مستقیم، بعد از شیوع بیماری کرونا و در اوایل اسفندماه ۹۸ با نامزدش که او نیز در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز مشغول به کار است به این نتیجه مشترک میرسند که علیرغم انجام اقدامات اولیه از جمله رزرو تالار عروسی و ... باید مراسم ازدواجشان را لغو و آن را به زمانی دیگر موکول کنند.
او عنوان می کند که در زمانی که به همراه نامزدش تصمیم به لغو مراسم ازدواجشان گرفتند هنوز محدودیتهای کنونی برای کاهش مراودات اجتماعی اعمال نشده بود.
آنها خانوادههایشان را در جریان این تصمیم می گذارند و تالار عروسی شان را لغو کرده و هر دو هدف اصلیشان میشود خدمت به بیماران کرونایی.
این پرستار شیرازی شرایط کنونی پرستاران و کادر درمانی را سخت توصیف می کند و می گوید که حتی بسیاری از کارکنان کادر درمانی در حال حاضر حتی در زمان استراحت نیز به خانه هایشان نمی روند چون ممکن است ناقل بیماری باشند و ویروس را به سایر اعضاء خانواده انتقال دهند و به همین دلیل در حال حاضر بسیاری از کادر درمانی بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز نیز به انتخاب خودشان زمان استراحت را در خوابگاههایی که به همین منظور ایجاد شده به سر می برند.
او سخن خود را ادامه میدهد و میگوید که بعضی از پرستاران،پزشکان و کادر درمانی این بیمارستان از ابتدای شیوع ویروس کرونا خانوادههای خود و حتی فرزندانشان را ندیدهاند و اکنون بسیار دلتنگ آنها هستند.
خانم مستقیم اضافه می کند که اعضای کادر درمانی این بیمارستان در این شرایط از اعضای خانواده،همسر،فرزند،پدر و مادر خود دور شده و حتی برخی که در زمان استراحت به خانههای خود می روند نیز به دلیل رعایت نکات بهداشتی و احتمال انتقال بیماری در زمان حضور در منزل،دور از محیط خانواده و خود را به تنهایی در اتاقی قرنطینه میکنند.
کرونا را دست کم نگیرید
این پرستار جوان از مردم میخواهد که کرونا را جدی بگیرند و میگوید که اگر مردم و شهروندان نکات بهداشتی را رعایت کرده،در خانهها بمانند و از تردد غیرضروری در سطح شهر خودداری کنند قطعا این بیماری شکست خورده و اوضاع به حالت عادی بازمیگردد و پرستاران،پزشکان و کادر درمانی نیز میتوانند به آغوش گرم خانوادههای خود بازگردند.
او که در حال حاضر تصمیمی برای انتخاب زمان برگزاری مراسم ازدواجش ندارد،گفت: به نظر میرسد که در دو الی سه روز گذشته مردم و شهروندان کمتر خود را به رعایت اصول بهداشتی و در خانه ماندن موظف میدانند که دیدن این وضعیت دل پرستاران و کادر درمانی را به درد می آورد زیرا بی توجهی به نکات بهداشتی در شرایط کنونی منجر به وخیم تر شدن اوضاع خواهد شد و این به معنای سنگینتر شدن کار پرستاران و پزشکان است.
او از مردم درخواست کرد که تا بهبود شرایط در منازل خود بمانند و به کادر درمانی کمک کنند زیرا این قشر خیلی وقت است که خانواده های خود را ندیده و بطور مداوم مشغول فعالیت هستند و خستگی تاب و توان آنها را ربوده است.
تلخ و شیرینیهای بخش کرونا مثبت بیمارستان علی اصغر شیراز
دردناکترین و تلخ ترین خاطره خانم مستقیم در مدت زمان شیوع بیماری کرونا،فوت زنی میانسال و مهربان مبتلا به این ویروس در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز است.
او میگوید که این زن شیرین زبان را آخرین بار عصر یکی از روزهای بارانی نوروز ۹۹ دیده و کلی هم با او گرم صحبت شده و امیدوار بوده که این زن شفا پیدا خواهد کرد اما روز بعد که به محل کار خود بازگشته این زن که بیماری قلبی نیز داشته فوت میکند.
خانم تقسیم خاطرات شیرین این روزهای پرستاران و کادر درمانی بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز را بهبود وضعیت بیماران کرونایی و ترخیص آنها میداند.
او کارش را دوست دارد و معتقد است که همه پرستاران این بیمارستان در روزهای کرونایی با دل و جان در محل کار خود حاضر و از بیماران مراقبت کرده و روند درمان آنها را پیگیری میکنند.
او وضعیت تامین تجهیزات پزشکی و محافظتی کادر درمانی بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز را خوب میداند اما این درخواست را نیز دارد که کیفیت لباسهایی که پرستاران و پزشکان و همه کسانی که بطور مستقیم با بیماران کرونایی تماس دارند بهتر شود.
روزهای سخت شیوع
"حسن سوار" نامزد خانم مستقیم است که او نیز در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز و در قسمت تغذیه بیماران کرونایی مشغول خدمت است.
او این ایام را روزهای سخت کاری کادر درمانی می داند و می گوید که از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون به دلیل بیماری قلبی پدر و مادرش، هنوز به منزل نرفته و زمان استراحت خود را در خوابگاهی که به همین منظور ایجاد شده میگذراند.
این کار به دلیل جلوگیری از شیوع بیماری و احتمال انتقال ویروس کرونا به خانواده کادر درمان انجام می شود.
سوار از مردم درخواست دارد که در شرایط شیوع کرونا،بهداشت فردی را رعایت و از تردد غیر ضروری در سطح شهر نیز جلوگیری کنند تا اینکه بتوان زنجیره انتقال این بیماری را قطع و سلامت را به جامعه بازگرداند و همچنین پرستاران،پزشکان و کادر درمانی را نیز از شرایط دشواری که در آن قرار دارند رها کرد.
او می گوید که لباس کادر درمانی که در معرض بیماری کرونا قرار دارند از جنسی پلاستیکی است و تحمل این لباس به همراه کلاه، دستکش،ماسک،عینک و سایر تجهیزات ایمنی به مدت حداقل هشت و حداکثر ۱۶ ساعت برای کادر درمانی کار بسیار دشواری است.
به گفته سوار،کادر درمانی با پوشیدن این لباس غرق در حرارت بدن خود می شوند و این شرایط را باید روزانه ساعتها تحمل کنند و در کنار آن سختی های روحی نیز وجود دارد.
فوت جوانان مبتلا به کرونا در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز،سختترین خاطرات این روزهای او است.
سوار در ادامه می گوید که در حال حاضر وضعیت این مرکز در خصوص تامین تجهیزاتی من جمله لباس و ماسک برای محافظت از کادر درمانی و جلوگیری از ابتلا آنها به کرونا خوب است و در این حوزه خیرین و نیک اندیشان شیرازی و استان فارسی نیز به میدان آمده و کاستی ها را جبران کردهاند.
آرزوی دیدن چهره همکاران به جای خواندن اسامی درج شده بر لباسشان
او مدت زمان تقریبا زیادی است که به دلیل شیوع بیماری کرونا حتی چهره همکارانش را در کادر بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز ندیده است و اکنون آرزو دارد که دوران شیوع این بیماری تمام شود تا بتواند چهره دوستان و همکاران خود را در محل کار ببیند.
او میگوید که کادر درمانی این بیمارستان و اغلب مراکز درمانی مخصوص کرونا در سطح این استان و کشور از زمان شیوع این ویروس برای شناختن یکدیگر،هر روز اسامی خود را بر روی لباسهای یکبار مصرفشان می نویسند.
این جوان شیرازی که مراسم ازدواجش را به دلیل شیوع بیماری کرونا به تاخیر انداخته آرزو دارد که این دوران هر چه سریعتر با کمک و مشارکت مردم تمام شود و او نیز بتواند زندگی مشترکش را به همراه همسرش آغاز کند.
علاوه بر شیراز، در شهرستانهای فسا، نی ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا و سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده است.
بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه بیمارستان شهید چمران ، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستانهای استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می دهند ، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت الله دستغیب توسط ارتش جمهوری اسلامی در شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
مهرزاد لطفی رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز سهشنبه ۱۹ فروردین اعلام کرد: با افزایش شمار مبتلایان به کرونا، استان فارس در ردیف مناطق قرمز آلوده به کرونا قرار گرفت.
گزارش از: محمدامین افشارپور