به گزارش وب سایت سازمان تجارت جهانی، در پی شیوع بیماری همه گیری کووید ۱۹ در سراسر جهان و تاثیر بیسابقه آن بر اقتصاد، اقتصاددانان تجارت جهانی معتقدند که این کاهش احتمالاً از رکود تجاری ناشی از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ -۲۰۰۹ فراتر خواهد رفت.
در گزارش سازمان تجارت جهانی در مورد دوران پس از کرونا آمده است که برآوردهای بهبودی مورد انتظار در سال ۲۰۲۱ نامشخص است و پیامدهای آن به مدت زمان شیوع کرونا و اثربخشی برنامه ها و پاسخ های مناسب بستگی دارد.
"روبرتو آزودو" دبیرکل سازمان تجارت جهانی در همین رابطه گفت: این بحران قبل از هر چیز بحرانی بهداشتی است که دولتها را مجبور کرده است اقدامات بیسابقهای را برای حمایت از زندگی مردم انجام دهند.
وی در مورد تاثیرات کرونا بر زندگی مردم عادی گفت: کاهش غیرقابل اجتناب در تجارت و تولید، عواقب دردناکی را برای خانوادهها و مشاغل به همراه خواهد داشت.
دبیر کل سازمان تجارت جهانی افزود: هدف فوری کنترل این بیماری همه گیر و کاهش آسیبهای اقتصادی به مردم، شرکتها و کشورها است. اما سیاست گذاران باید برنامههای خود را برای دوران پسا کرونا شروع کنند.
ویروس کرونا موسوم به «کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.