به گزارش "ال آفریکا" ، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در هفته های گذشته در الجزایر به حدی است که سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است ادامه این روند می تواند الجزایر را به کانون انتشار کرونا در آفریقا تبدیل و آسیب های جبران ناپذیری به کشورهای این قاره وارد کند.
سازمان جهانی بهداشت سیستم بهداشتی ضعیف و آسیب پذیر، ناآرامی های سیاسی و کاهش درآمدهای نفتی را از جمله عوامل موثر در ناکارامدی الجزایر برای مقابله با این ویروس ذکر کرده است.
این گزارش حاکیست تاکنون یکهزار و ۹۱۴ مورد ابتلا به کرونا در الجزایر ثبت شده که ۲۹۳ تن از آنان جان خود را از دست داده اند.
براین اساس درصد مرگ و میر در الجزایر بیش از ۱۵ درصد محاسبه می شود که بسیار بیشتر از حدی است که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است. این سازمان متوسط میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا را کمی بیش از ۳ درصد اعلام کرده است.
براساس آخرین آمار تا کنون بیش از ۱۵ هزار تن در قاره آفریقا به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد حدود ۸۰۰ تن جان باخته ا ند.
الجزایر با ۲۹۳ مورد مرگ و میر در صد کشورهای آفریقایی قرار دارد. آمار سازمان جهانی بهداشت حاکیست که پس ازالجزایر مصر با ۱۵۹ مورد و کشور مغرب با ۱۱۸ مورد مرگ و میر در رده های بعدی قرار گرفته اند.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است که چنانچه تدابیر لازم هرچه زودتر اتخاذ نشود، ویروس کرونا ظرفیت و توانایی آن را دارد که میلیونها تن را در این قاره مبتلا کند و به مرگ هزاران تن منجر شود.
این در حالی است که نشریه "مچ" چاپ پاریس چندی پیش نوشت ، متخصصان عفونی پیش بینی کرده اند که تا اوایل ماه مه (اردیبهشت) بیش از ۴۵۰ هزار تن در آفریقا به ویروس کرونا مبتلا شوند.
پروفسور "دنیس موکوگ" Denis Mukwege برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۱۷ نیز نسبت به شیوع بیماری کرونا در آفریقا هشدار داد و تاکید کرد که کشورهای این قاره باید برای مقابله با آن آماده باشند.
به گفته وی آفریقا به خاطر نداشتن زیرساختهای قوی بهداشتی و پزشکی بشدت در معرض خطر است.
بنابر این گزارش ، هم اکنون بیش از ۲ میلیون چینی در آفریقا زندگی می کنند و روزانه هشت پرواز از چین به آفریقا انجام می شود. ازسوی دیگر کشورهای اروپایی نیز ارتباط مستمری با آفریقا دارند ، بنابراین تصور اینکه قاره سیاه بتواند از بحران شیوع کرونا به راحتی عبور کند چندان منطقی به نظر نمی رسد.