نخست وزیر پاکستان که یکشنبه گذشته خواستار «ابتکار جهانی برای تسهیل در پرداخت بدهیها» شده بود، تأکید کرد: ما نیازمند تدوین برنامه جدید برای پرداخت بدهیهای خارجی خود هستیم و از جامعه بینالملل از جمله دبیرکل سازمان ملل و سایر نهادهای جهانی مالی میخواهیم در این خصوص ما را یاری کنند.
وی اظهار داشت، کشورهای در حال توسعه از جمله پاکستان با چالش جدی کرونا و افزایش گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند. به همین دلیل تدوین دوباره نحوه پرداخت بدهیهای خارجی اجتناب ناپذیر است.
تماس عمران خان با آنگلا مرکل
نخست وزیر پاکستان شب گذشته در تماس تلفنی با «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، بر نقش محوری این کشور برای تسریع کمک به کشورهای درحال توسعه در نبرد با کرونا تاکید کرد.
«عمران خان» خطاب به مرکل گفت: جدای از نقش دبیرکل سازمان ملل، پاکستان امیدوار است تا کشورهایی همچون آلمان در نشست آتی وزیران دارایی گروه ۲۰ و نشستهای آتی صندوق بین المللی پول و بانک جهانی موضوع تسهیل در بدهیهای خارجی را مدیریت کنند.
وی تاکید کرد: مردم جهان در حال توسعه، دو انتخاب پیش روی خود دارند؛ مرگ توسط ویروس کرونا و یا گرسنگی. توانایی این کشورها در مقابله با کووید-۱۹ به دلیل بدهیهای خارجی با چالش روبرو است و این موضوع شرایط را سختتر کرده است.
تماس وزیر خارجه پاکستان با همتای انگلیسی
«شاه محمود قریشی» نیز طی تماس تلفنی با «دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس، درخواست نخست وزیر پاکستان مبنی بر «ابتکار جهانی برای تسهیل در پرداخت بدهیها» را با وی مطرح کرد و گفت: کشورهای در حال توسعه نیازمند اقدامات فوری، جامع و هماهنگ برای مدیریت بحران کرونا هستند.
وزیر امور خارجه پاکستان اظهار داشت: گزارشهای اخیر بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول حاکی از رکود اقتصادی قریبالوقوع و پیامدهای سیاسی و اقتصادی در صورت عدم مبارزه موثر با کرونا است.
وی هشدار داد که کشورهای در حال توسعه بدون اقدامات فوری و جامع ممکن است با فاجعه اجتماعی مقابله کنند و این وضعیت پیامدهای سنگینتری به دنبال خواهد داشت.
قریشی گفت: پاکستان امیدوار است تا انگلیس از طرح تسهیل در بدهیهای خارجی به طور جدی حمایت و آن را در اجلاس آتی گروه ۲۰ پیش ببرد.
نخست وزیر پاکستان هفته گذشته اعلام کرد: مبارزه کرونا و همزمان تأمین نیازهای اولیه مردم از جمله غلبه بر گرسنگی چالش اصلی این کشور است و از جامعه بین الملل میخواهیم که برای نجات جان مردم از ویروس کرونا و گرسنگی به کمک ما بشتابد.
وی گفت: مقابله با کرونا به عنوان بیماری همهگیر جهانی بدون پاسخ جمعی، قوی، درست و هماهنگ امکانپذیر نخواهد بود.
ستاد مدیریت بحران و مقابله با کرونا در پاکستان، امروز شمار مبتلایان به کرونا را پنج هزار و ۸۳۷ نفر اعلام کرد و افزود: ۱۳۷۸ بیمار بهبود یافتند و تاکنون ۹۶ نفر نیز بر اثر این ویروس جان باختند.
افزایش شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در پاکستان همچنان سرعت جهشی دارد و مسؤولان هشدار دادند که اگر سطح تمهیدات بهداشتی و طرح فاصلهگذاری اجتماعی تشدید نشود، مهار کرونا از کنترل خارج خواهد شد.
دولت عمرانخان پرداخت بدهیهای خارجی همزمان با شیوع کرونا در پاکستان را که باعث تضعیف معیشت از قبل بحرانی این کشور شده است، دشوار دانسته و با همین هدف، وزیر امور خارجه پاکستان طی هفتههای اخیر با همتایان خود در کشورهای مختلف از جمله دبیرکل سازمان ملل به رایزنی پرداخت و درخواست اسلامآباد برای نرمش در نحوه پرداخت بدهیهای خارجی را مطرح کرد.