قم - ایرنا - راهبرد کشاورزی تجاری درقم، تخفیف ۴۰ درصدی واگذاری زمین در منطقه ویژه سلفچگان، قم دومین استان کشور درپرداخت وام ازدواج، نظارت بر بازار در آستانه ماه مبارک رمضان، کاهش زمان ترخیص کالا از گمرکات، راهبرد کشاورزی تجاری، افزایش حجم بیماران ورودی به مرکزهای درمانی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای نقطه آسیب درکنترل کرونا آبگیری و بازگشت طراوت به تالاب‌ها از اخبار هفته گذشته قم بود.

بازگشت ۲۴ واحد صنعتی راکد به مدار تولید، راه‌اندازی ۱۸۰ واحد صنعتی،بسته شدن پرونده مسکن مهر، اقبال به اوراق تسویه راه برون‌رفت از شرایط موجود اقتصادی؛ اعلام آمادگی ۴۰ سمن برای شرکت دررزمایش کمک به نیازمندان،توجه به بیمه بیکاری رانندگان تاکسی ،حمایت از کسب‌ وکارهای فناورانه آسیب‌دیده از کرونا، ضرورت ثبت‌نام مشاغل کم‌خطر برای آغاز فعالیت درسامانه سلامت،تعطیلی اعزام مبلغان دینی ماه رمضان تشکیل قرارگاه «گامی به ‌سوی جامعه مهدوی»، بازگشایی مشاغل کم‌خطر به صورت مشروط واجرای طرح‌های جایگزین،از دیگر اخبار هفته گذشته این استان است.

راهبرد کشاورزی تجاری

مدیرتوسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: بر اساس رویکرد وزارت جهادکشاورزی و به‌منظور کاهش ضایعات درهنگام تولید و توزیع محصولات،‌ راهبرد کشاورزی تجاری دراین استان دنبال خواهد شد.

هادی مومنی نسب درگفت‌وگو با ایرنا افزود:‌ اکنون ازجمله رویکردهای مهم درحوزه کشاورزی،‌ حرکت از کشاورزی تولید محور به سمت کشاورزی تجاری است که باید این موضوع در قم نیز اجرایی شود.

نظارت بر بازار در آستانه ماه مبارک رمضان

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: به منظور کنترل توزیع به هنگام محصولات و جلوگیری از عرضه کالاها با قیمت نامتعارف، نظارت بر بازار قم در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان توسط بازرسان این سازمان و سایر دستگاه های متولی تشدید شد.

محمود سیجانی درگفت وگو با ایرنا افزودو: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر بازار، به منظور جلوگیری از کمبود و نوسان نامتعارف قیمت‌ها در این ایام، ضروری است.

کاهش زمان ترخیص کالا از گمرکات

مدیرکل گمرکات قم گفت:‌ در راستای تحقق راهبرد جهش تولید با استفاده از روش‌های جدید نظارتی، زمان ترخیص کالا از گمرکات استان کاهش خواهد یافت.

محمد خلیلی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: تلاش ما این است تا با کاهش زمان ترخیص کالا از گمرکات قم،‌ تولیدکنندگان را به سمت افزایش سطح تولید و به‌کارگیری تمام ظرفیت‌ واحد صنعتی خود ترغیب کنیم.

آبگیری و بازگشت طراوت به تالاب‌ها

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قم گفت: طی بارندگی‌های اخیر همه تالاب‌های قم و دشت مَسیلِه آبگیری و از طراوت و شادابی منحصربه‌فردی برخوردار شده‌اند.

سید رضا موسوی مشکینی در گفت‌وگو با ایرنا، با اشاره به افزایش بارندگی‌ها در هفته گذشته افزود: با جریان آب در رودخانه‌های قمرود و قره‌چای، بار دیگر تالاب‌ها و دشت‌های قم سیراب شده و طراوت و شادابی منحصربه‌فردی را در این مناطق شاهد هستیم.

بسته شدن پرونده مسکن مهر در امسال

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان قم، بابیان این‌که از کل تعهد استان در زمینه مسکن مهر، ۱۹۸ واحد دارای مشکلات حقوقی و قضایی است ابراز امیدواری کرد که این واحدها هرچه سریع‌تر تکلیف شوند و امسال شاهد بسته شدن پرونده مسکن مهر در قم باشیم.

داوود طلوعی در گفت‌وگویی افزود: کل تعهد مسکن مهر استان قم، ۴۳ هزار و ۵۰۴ واحد مسکونی که فقط ۱۹۸ واحد باقی‌مانده است.

بازگشت ۲۴ واحد صنعتی راکد به مدار تولید

رییس سازمان صنعت،‌ معدن و تجارت قم گفت: با اقدام‌های صورت گرفته درسال گذشته برای فعال کردن واحدهای راکد صنعتی درقم،‌ ۲۴ واحد با اشتغالزایی برای ۲۴۰ تن، تولید خود را از سر گرفت.

محمود سیجانی درگفت وگو با ایرنا افزود: این واحدها بیشتر در زمینه تولید صنایع غذایی،کفش و دمپایی،محصولات پلاستیکی، فلزی، شیمیایی، سلولوزی، صنایع معدنی، برق و الکترونیک فعال شدند و به چرخه تولید بازگشتند.

قم دومین استان کشور درپرداخت وام ازدواج

معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان قم، عملکرد بانک‌های عامل قم درسال ۹۸ برای پرداخت وام ازدواج در این استان را بسیار خوب دانست و گفت: قم با پرداخت وام به ۹۳ درصد متقاضیان دریافت تسهیلات ازدواج، پس از تهران درمقام دوم کشوری قرارگرفت.

روح‌الله رمضانی درگفت وگو با ایرنا افزود: با پیگیری‌های انجام‌ شده از طریق شورای هماهنگی بانک‌های استان و همچنین همکاری خوب بانک‌های عامل،‌ قم جزو استان‌های پیشرو در پرداخت وام ازدواج به جوانان متقاضی است.

نامعلوم بودن زمان پایان کرونا

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، با هشدار نسبت به ادامه بی‌توجهی‌ها به طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در این استان گفت: زمان پایان تراژدی ویروس کرونا نامعلوم است.

محمدرضا قدیر در جلسه ستاد مدیریت بحران استان قم افزود: بنابراین لازم است تا در راستای توانمندسازی مردم قدم برداریم که در این راستا فرهنگ‌سازی برای کاهش تماس‌ها ازجمله خریدهای برخط (آنلاین)، دورکاری، آموزش چگونگی حفاظت فردی و مواردی از این قبیل باید مدنظر باشد.

فعالیت موکب‌ها و ستادهای مردمی

استاندار قم؛ با تاکید بر اهمیت طرح مواسات، همدلی و کمک مومنانه در روزهای شیوع ویروس کرونا گفت: موکب‌ها و ستادهای مردمی مقابله با این ویروس در مسیر تحقق این طرح‌ها در استان برنامه‌ریزی کنند.

بهرام سرمست در نشست با مدیران مواکب مردمی استان قم افزود: در ابتدای شناسایی افراد مبتلا به این بیماری در استان، تمام ظرفیت‌های استان به‌کار گرفته شد تا با قطع زنجیره انتقال بیماری، سلامت عمومی جامعه تامین شود.

امنیت و صحت و سلامت در روزهای قرنطینه

معاون دادستان و سرپرست دادسرای انقلاب قم گفت: در روزهای قرنطینه خانگی و تعطیلی ادارات استان قم، بودند کسانی که برای حفظ سلامت جامعه، باوجود مخاطرات با تمام قوا فعال هستند.

سید محمد ملیحی افزود: بحث امنیت، صحت و سلامت شهر کریمه اهل ‌بیت(ع) و مردم ولایت‌مدار قم از دغدغه‌های دستگاه قضایی و پلیس مبارزه با مواد مخدر استان بوده و خدمتگزاران مردم در روزهای قرنطینه با تمام قوا فعال بوده‌اند.

استفاده از ظرفیت‌های مردمی

مسئول قرارگاه مردمی کریمه اهل‌بیت(ع) گفت: این قرارگاه بر محور کارهای مردمی تشکیل‌شده است و در قالب ۶ کارگروه و ۳ دفتر در سطح شهر فعالیت‌های خود را دنبال می‌کند.

حجت‌الاسلام محمدباقر وَلَدان افزود: اگر تمام ظرفیت‌های مردمی استان در کنار ظرفیت‌های ملی و علوم پزشکی قم روی کار بیاید، شکست کرونا زودتر از زمان‌بندی‌های پیش‌بینی‌شده انجام خواهد گرفت.

تشکیل قرارگاه «گامی به ‌سوی جامعه مهدوی»

تولیت مسجد مقدس جمکران، از تشکیل قرارگاه «گامی به‌سوی جامعه مهدوی» توسط این مکان مقدس در ایام ماه مبارک رمضان خبر داد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن رحیمیان در گفت‌وگویی، با اشاره به آیات و روایات در فضیلت فوق‌العاده خدمت به مردم به‌خصوص نیازمندان و بالاخص در دشواری‌ها، گفت: مسجد مقدس جمکران باهدف حرکت به‌سوی تحقق جامعه مهدوی و لبیک به توصیه رهبر معظم انقلاب در سخنرانی روز نیمه شعبان امسال، برای گسترش مواسات، همدلی و کمک مومنانه به نیازمندان، پویش «همدلی، گامی به‌سوی جامعه مهدوی» را برگزار می‌کند.

آغاز به کار صنوف پرخطر به صورت پلکانی

استاندار قم گفت: فعالیت صنوف پرخطر قم مشروط به رعایت پروتکل‌های بهداشتی پس از اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند به‌صورت پلکانی خواهد بود.

بهرام سرمست عصر در حاشیه جلسه ستاد پیشگیری و پاسخ به بحران قم در جمع خبرنگاران افزود: برای بازگشت و نحوه فعالیت‌های اقتصادی ۱۱ صنف پرخطر در حال پیگیری از ستاد ملی مبارزه با کرونا هستیم.

افزایش حجم بیماران ورودی به مرکزهای درمانی

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: حجم بیماران ورودی به مراکز درمانی به‌ویژه بیمارستان کامکار، بار دیگر افزایش یافت.

محمدرضا قدیر در جلسه ستاد پیشگیری، کنترل و مبارزه با ویروس کرونا افزود: باید مشاغل پرخطر همچنان تعطیل باشند و نگران بازگشایی این‌گونه اصناف هستیم؛ پاساژها و مراکز مسقف واقعا ‌پرخطر هستند و میزان تماس‌ها در این مکان‌ها بالاست و نباید در این ایام فعالیت کنند.

ضرورت پیوست‌ رسانه‌ای برای مقابله با کرونا

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، بابیان این‌که تصمیم‌ها در مورد مقابله با کرونا نیازمند پیوست‌های رسانه‌ای است، گفت: یکی از مشکلات استان در تصمیم‌گیری‌های کرونایی کم‌رنگ بودن پیوست رسانه‌ای است.

سید موسی حسینی کاشانی در کمیته اطلاع‌رسانی و مدیریت جو روانی ستاد مبارزه با کرونا افزود: باید اقدام‌های مهم کرونایی استان در رابطه با شروع دوباره فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و مذهبی دارای پیوست‌های رسانه‌ای برای زمینه‌سازی فرهنگی باشد.

فروشگاه‌های زنجیره‌ای نقطه آسیب در کنترل کرونا

معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بزرگ به دلیل عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی نقطه آسیب استان در ابتلا به ویروس کرونا هستند و فرهنگ خرید در این مرکزها به‌ شدت اشتباه و مشکل‌آفرین است.

امیرحسین پروان درکمیته اطلاع‌رسانی و مدیریت جو روانی ستاد مبارزه با کرونا افزود: فعالیت این قبیل از مرکزهای تجاری که روزانه شاهد حضور بسیار زیاد مردم است، باید اصلاح شود.

اجرای رزمایش «همدلی و کمک مومنانه»

معاون هماهنگ‌کننده سپاه قم، از اجرای گسترده و منسجم رزمایش «همدلی و کمک مومنانه» به همت نواحی بسیج، خیرین، گروه‌های جهادی و هیات های مذهبی در موضوع مقابله با کرونا و آسیب‌های آن هم‌زمان با ماه مبارک رمضان در این استان خبر داد.

سرهنگ پاسدار مهدی کبیری پور در گفت‌وگویی افزود: پس از فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اجرای رزمایش کمک مومنانه، برنامه‌های ویژه‌ای از سوی سپاه امام علی ابن ابی‌طالب(ع) و قرارگاه مردمی کریمه اهل‌بیت(ع) در سه محور سلامت، معیشت و معنویت در اولویت برنامه‌ریزی و اجرا قرار گرفت.

ادامه تعطیلی بازار

مدیر بازرسی اتاق اصناف قم گفت: در ادامه طرح فاصله‌گذاری اجتماعی تعطیلی پاساژها و صنوف مسقف و غیرضرور در استان قم تا اطلاعیه بعدی ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا ادامه داد.

عباس جعفری در گفت‌وگو با ایرنا افزود: در روزهای گذشته چند مغازه در داخل بازار بزرگ قم فعالیت‌های خود را از سر گرفته بودند که طبق تاکید معاون اقتصادی استانداری قم تمام آنان تعطیل می‌شوند.

مراجعه بیماران حاد تنفسی به بیمارستان‌های فرقانی و کامکار

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: از همشهریان تقاضا داریم تا حد امکان از ۲ بیمارستان کامکار و فرقانی برای پیگیری مشکلات حاد تنفسی و یا بررسی ویروس کرونا استفاده کنند.

محمدرضا قدیر در گفت‌وگویی، بابیان این‌که سه بیمارستان برای ارائه خدمات به بیماران کرونایی در قم تخصیص داده‌شده است، افزود: در حال حاضر بیمارستان‌های کامکار، فرقانی و شهید بهشتی در حال ارائه خدمات به بیماران کرونایی هستند.

اعلام آمادگی ۴۰ سمن برای شرکت در رزمایش کمک به نیازمندان

معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان قم گفت: با فراخوان رهبر معظم انقلاب برای کمک به نیازمندان، ۴۰ سمن این استان آمادگی خود را به‌منظور فعالیت جدی‌تر در راستای همیاری و کمک به نیازمندان و افراد آسیب‌دیده ناشی از شیوع کرونا اعلام کردند.

روح‌الله رمضانی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: در پاسخ به رهنمود رهبر معظم انقلاب، پویش ملی«همت جوانانه، کمک مومنانه» به‌منظور همیاری و کمک به خانواده‌ها و افراد آسیب‌دیده ناشی از شیوع کرونا، زیر نظر وزارت ورزش و جوانان طراحی‌شده است که سمن‌های استان نقش فعالی در این پویش ایفا خواهند کرد.

اصناف نقض‌کننده فاصله‌گذاری اجتماعی اعمال قانون می‌شوند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: اصنافی که بدون توجه به طرح فاصله‌گذاری اجتماعی اقدام به فعالیت کنند؛ از طریق ماموران بهداشت، تعزیرات، اصناف و نیروی انتظامی اعمال قانون می‌شوند.

سیامک محبی در گفت‌وگویی، با اشاره به اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند برای کنترل کرونا در قم افزود: در این طرح واحدهای صنفی پرخطر اجازه فعالیت ندارند.

اختصاص بودجه برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا 

سید مجتبی سبحانی‌ثابت رئیس کمیسیون خدمات شهری و امور زائرین شورای اسلامی شهر قم در جلسه این شورا گفت: در زمینه مبارزه با شیوع ویروس کرونا در اصلاحیه بودجه سال گذشته شهرداری قم ۲ میلیارد تومان و در بودجه سال جاری نیز مبلغ سه میلیارد تومان به این امر اختصاص یافت.

توجه به بیمه بیکاری رانندگان تاکسی

عباس ذاکریان معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم در جلسه شورای اسلامی شهر قم، با اشاره به مساله شیوع ویروس کرونا در جامعه و مشکلات به وجود آمده از لحاظ معیشتی برای رانندگان تاکسی، خواستار شد تا مساله بیمه بیکاری این افراد نیز مورد توجه قرار بگیرد و موانع پرداخت آن از سوی بیمه رفع شود.

تعطیلی اعزام مبلغان دینی ماه رمضان و اجرای طرح‌های جایگزین

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، با اعلام تعطیلی تبلیغ چهره‌ به چهره در ماه مبارک رمضان گفت: امسال طبق ابلاغیه‌های ستاد مبارزه با کرونا، برنامه اعزام مبلغان در ماه مبارک رمضان تعطیل است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سعید روستا آزاد درگفت‌وگویی افزود: دفتر تبلیغات اسلامی به علت ممنوعیت و محدودیت جا به جایی های استانی، اعزام مبلغان از قم و سایر شعبه‌های این دفتر را ندارد.

بازگشایی مشاغل کم‌خطر به صورت مشروط

استاندار قم، با اشاره به مصوبه بازگشایی مشاغل کم خطر بر اساس دستورالعمل های وزارت بهداشت گفت: همراهی مردم مهم‌ترین رکن در کاهش ابتلا به بیماری کروناست.

بهرام سرمست درحاشیه جلسه ستاد ملی کرونا  که به صورت ویدئوکنفرانس و به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری برگزار شد، با بیان این‌که درباره بازگشایی مشاغل کم‌خطر مجوزهایی از سوی دولت صادر شده است، افزود: اصنافی که دارای شرایط بازگشایی هستند باید در سامانه وزارت بهداشت ثبت‌نام و مجوز لازم را کسب کنند.

فاصله‌گذاری هوشمند برای ورود پلکانی به شرایط عادی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: فاصله‌گذاری هوشمند طرحی است که با اجرای آن، راهبرد ورود پلکانی به شرایط عادی دربخش اقتصادی قم دنبال می‌شود.

محمود سیجانی با بیان این‌که طرح فاصله‌گذاری هوشمند ادامه طرح فاصله‌گذاری اجتماعی است، افزود: در طرح فاصله‌گذاری هوشمند اصناف به صنوف پرخطر، کم‌خطر و بی‌خطر تقسیم و فعالیت آنان ساماندهی می‌شود.

حمایت از کسب‌وکارهای فناورانه آسیب‌دیده از کرونا 

رییس پارک علم و فناوری قم، با تشریح بسته‌های حمایتی برای کسب و کارهای فناورانه آسیب دیده ازکرونا گفت: این بسته‌های حمایتی برای واحدهای فناور عضو پارک و برای سه‌ماهه نخست سال‌جاری خواهد بود.

سید حسین اخوان علوی درگفت و گوبا ایرنا، با بیان این‌که حمایت از انواع کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از شیوع ویروس کرونا مسئولیت اجتماعی و وظیفه شرعی است، افزود: در این میان حمایت از کسب‌وکارهای استارتاپی و نوپا اهمیت دوچندانی دارد.

تخفیف ۴۰ درصدی واگذاری زمین در منطقه ویژه سلفچگان

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان گفت: در راستای سیاست جهش تولید و تحقق شعار سال واگذاری زمین در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به سرمایه‌گذاران با ۴۰ درصد تخفیف صورت می‌گیرد.

سید مهدی علیزاده طباطبایی در گفت‌وگویی افزود: در همین راستا و با تصویب هیات مدیره این منطقه برای جذب سرمایه‌گذار و ارتقای تولید، فرآیند واگذاری زمین با ۴۰ درصد تخفیف انجام می‌گیرد.

راه‌اندازی ۱۸۰ واحد صنعتی

رییس سازمان صنعت،‌ معدن و تجارت قم گفت: امسال در راستای راهبرد جهش تولید و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، ۱۸۰ واحد صنعتی در قم تکمیل و راه‌اندازی می‌شود.

محمود سیجانی درگفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، درباره برنامه‌های عملیاتی سازمان صنعت،‌ معدن و تجارت قم برای تحقق شعار سال‌ افزود: این برنامه‌ها در قالب ۱۰ محور کلان دنبال می‌شود که راه‌اندازی واحدهای صنعتی جدید و فعالسازی ظرفیت‌های خالی موجود از مهم‌ترین آنهاست.

اقبال به اوراق تسویه راه برون‌رفت از شرایط موجود اقتصادی

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی قم گفت: اقبال به اوراق تسویه، یکی از راه‌های برون‌رفت از مشکلات موجود اقتصادی کشور در شرایط فعلی است.

عادل علیپور در گفت‌وگو با ایرنا،‌ با اشاره به  شرایط مالی کشور با توجه به تحریم و وقوع بحران کرونا افزود: پیش‌بینی می‌شود، امسال منابع بودجه‌ای با چالش‌هایی مواجه شود، چراکه بسیاری از کشورهای جهان نیز با توجه به شیوع کرونا و حتی بدون شرایط تحریم با چالش‌های اقتصادی مواجه شده‌اند.

مشارکت حرم مطهر حضرت معصومه(س) در رزمایش کمک به نیازمندان

تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) در پیامی، با لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب با موضوع اجرای یک رزمایش گسترده برای کمک به نیازمندان، ضمن تاکید بر مشارکت آستانه کریمه اهل بیت(ع) در این طرح از مردم به ویژه خیران، مسئولان، نهادها و موسسه‌ها برای ارایه حداکثری کمک‌های مومنانه و گره‌گشایی از کارِ گرفتاران دعوت کرد.

آیت‌الله سید محمد سعیدی در این پیام افزود: مسیر زندگانی بشر مملو از ابتلائات گوناگون بوده و هست و در این میان آنچه بیش از همه به چشم می آید، همدلی و فرهنگ اصیل مردم است.

تولید ماسک بهداشتی در قم کافی نیست

فرماندار قم، با اشاره به توزیع ۵۶۱ هزار ماسک بهداشتی در این قم گفت: هنوز ماسک در سطح قم به تعداد کافی تولید نمی‌شود.

مرتضی حیدری در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و عملیات پاسخ به بحران قم افزود: پیگیری تولید و توزیع ماسک و همچنین تامین اقلام بهداشتی مورد نیاز دانشگاه علوم پزشکی از اولویت های کارگروه نظارت و بازرسی ستاد فوق است که ۱۰۰ درصد آن تامین شده‌است.

«کرونا» ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.