تهران– ایرنا– نگارخانه‌های هنری آلمان از فردا (دوشنبه) با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی برای جلوگیری از شیوع کرونا، بازگشایی می‌شوند.

در حالی که قرار است مدارس آلمان به مدت سه هفته دیگر تعطیل باشد و تجمعات عمومی در این کشور ممنوع است، زمان مشخصی برای آغاز به کار مجدد موزه های آلمان اعلام نشده است.

«آندری شلشتریم» (André Schlechtriem) عضو نگارخانه «دیتریش اند شلشتریم» (Dittrich & Schlechtriem) به مجله آرت نت نیوز گفت: بابت بازگشایی مجدد نگارخانه بسیار هیجان زده هستم.

امکان بقای نگارخانه ها صرفا در دنیای آنلاین وجود ندارد. نگارخانه من یک محیط اجتماعی شخصی است که هر بازدیدکننده شخصا ازطرف من یا کارمندانم مورد استقبال قرار می گیرد.

وی تاکید کرد که همواره برای پاسخگویی به پرسش بازدیدکنندگان، شاد و خوشحال هستیم.

درحالی که از مراجعان به نگارخانه ها استقبال می شود، این افراد ملزم به استفاده از ماسک هستند. نگارخانه ها درعین حال تعداد بازدیدها را محدود می کنند و مراجعان باید فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

حمایت جدی و مقتدرانه آلمان از موسسات فرهنگی و کارمندان این بخش

مونیکا گروترس وزیر فرهنگ آلمان ماه گذشته میلادی اعلام کرد که دولت یک بسته کمکی به ارزش ۱۶۸ میلیارد دلار درنظرگرفته که ۵۴ میلیارد دلار آن برای کسب و کارهای کوچک و افرادی که به طور آزاد با بخش های فرهنگی، خلاقانه و رسانه ای همکاری می کنند، کنار گذاشته شده است.

نگارخانه ها و سازمان های هنری کوچک با ۵ کارمند یا کمتر می توانند برای دریافت کمک ۹ هزار و ۸۰۰ دلاری در طول تابستان درخواست دهند و شرکت هایی با ۱۰ کارمند نیز صلاحیت دریافت کمک ۱۶ هزار دلاری را دارند.

ایالت های آلمان نیز برای کمک به هنر بسیج شده اند. سنای برلین ماه گذشته اعلام کرد که پیشنهاد کمک ۱۰۷ میلیون دلاری برای نیروهای آزادکار و کسب و کارهای کوچک را مطرح می کند.

بخش هنری آلمان در طول شیوع کرونا تعطیل شده بود. بنیاد میراث فرهنگی پروسیان  (Prussian) آلمان پیشتر اعلام کرد که موزه های دولتی برلین از ۱۴ مارس (۲۴ اسفند ۹۸) تا ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین ۹۹) تعطیل است. همچنین کاخ ها و منازل مجلل در برلین و برندنبورگ بسته است و یازدهمین دو سالانه برلین به حال تعلیق درآمده است.

دولت برلین پیشتر کنسرت ها و تئاترهای محل تجمع بیش از ۵۰۰ نفر را بسته بود و ده‌ها موزه آلمانی از این رویکرد تبعیت کردند. با این حال، کارمندان موزه یهودی برلین گفتند که کار روی موزه کودکان و نمایشگاه جدید آنوها (ANOHA) را که قرار است طبق برنامه اواسط ماه می (اواخر اردیبهشت ۹۹) تکمیل شود، ادامه می دهند.

مدیران موزه های اتریش نیز تصمیم گرفتند برای جلوگیری از شیوع کرونا همه موزه های عمومی فدرال را تا آخر مارس (۱۲ فروردین ۹۹) تعطیل کنند. همچنین تاریخ افتتاح موزه جدید آلبرتینا مدرن (Albertina Modern) در وین در روز ۱۳ مارس (۲۳ اسفند ۹۸) تا اطلاع ثانوی به بعد موکول شده است.

در همین حال، اتریش خبر داد که اماکن فرهنگی در این کشور شامل موزه ها و کتابخانه ها از اواسط ماه می (اواخر اردیبهشت ماه) بازگشایی می شوند.

 تصمیم به بازگشایی مراکز فرهنگی اتریش در قالب کاستن از شدت قرنطینه ناشی از کرونا در این کشور، اتخاذ شده است.

اتریش از روز سه‌شنبه هفته گذشته، پس از یک ماه اعمال محدودیت‌ها برای مقابله با شیوع کرونا، اولین گام‌ها برای کاستن از میزان محدودیت‌ها را برداشت و به برخی فروشگاه‌ها، مراکز باغبانی و مغازه‌های کوچکتر اجازه فعالیت داد.

موزه های فرانسه نیز هم راستا با ممنوعیت تجمعات بیش از ۱۰۰ نفر در این کشور، تا اطلاع ثانوی بسته اند. این موزه ها و اماکن شامل موزه لوور، موزه اورسی، موسسه فرهنگی – هنری پمپیدو و گراند پله یا کاخ بزرگ پاریس و کاخ ورسای است. برج ایفل نیز بسته شده است. نمایشگاه هایی که قرار بود در ماه های مارس و آوریل (اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹) برگزار شود، به زمان دیگری موکول شده است.

موزه لوور که پربازدیدترین موزه جهان است، اعلام کرده است که تنها افرادی که بلیط آنلاین رزرو کرده اند، حق ورود به این موزه را دارند. بهای بلیط های خریداری شده این موزه از قبل، پس داده می شود.

شیوع ویروس کرونا از زمانی که در جهان جان گرفت، هنر را تحت تاثیر قرار داد و با سرایت به کشورهای مختلف، مسئولان هنری را برآن داشت تا موزه ها و مراکز فرهنگی را برای جلوگیری از شیوع بیشتر آن تعطیل کنند.

بیماری کووید – ۱۹ نخست از چین موجودیت یافت و سپس به دیگر نقاط دنیا از جمله کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکایی سرایت کرد.

در عین حال، موزه های آسیا پس از تعطیلی طولانی مدت، قرنطینه شهرها و آزمایش های انجام شده روی افراد مبتلا، شروع به بازگشایی کرده اند. موزه های واقع در چین، کره جنوبی و ژاپن پس از سرکوب این بیماری، فعالیت خود را از سرگرفته اند.