بجنورد- ایرنا- مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در عمل به شعار جهش تولید و با هدف جلوگیری از خام‌فروشی و افزایش درآمد اقتصادی بهره‌برداران، ۸۰ هزار تن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی استان افزوده می‌شود.

سیدعباس آقامیری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تعهد سال ۹۹ استان برای افزایش ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی ۴۰ هزار تن است اما تلاش داریم تا این میزان را به ۲ برابر برسانیم.

وی با بیان اینکه اکنون تنها نیمی از تولیدات کشاورزی استان شانس فرآوری دارند، اظهار داشت: سالانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ تا ۱.۵ میلیون تن انواع محصولات از مزارع و باغ های استان برداشت می شود.
وی افزود: صنایع تبدیلی و غذایی زیر پوشش سازمان جهاد کشاورزی ۴۷۰ هزار تن از انواع محصولات تولیدی استان را فراوری می کنند اما با احتساب دیگر صنایع که زیر پوشش سایر سازمان ها هستند این رقم به ۷۲۰ هزار تن می رسد.

آقامیری اظهار داشت: مابقی محصولات تولیدی استان به صورت تازه خوری مصرف و یا به سایر استان ها حمل می شود.
وی افزود: هر چه خام فروشی را از گردونه تولید و عرضه محصول حذف و شرایط فراوری را فراهم کنیم، علاوه بر افزایش درآمد، به توسعه بخش کشاورزی هم کمک کرده ایم.

وی گفت: صنایع تبدیلی، بخش مغفول مانده کشاورزی خراسان شمالی است که توجه بیش از گذشته به حوزه سرمایه گذاری آن می تواند نقش بسزایی در رونق اقتصادی استان داشته باشد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: نامگذاری امسال به عنوان جهش تولید فرصت مغتنمی برای جهاد کشاورزی استان است تا با رفع موانع، موجب شتاب در سرمایه گذاری صنایع تبدیلی شود.

آقامیری ظرفیت فراوری صنایع تبدیلی و غذایی استان را افزون بر ۸۴۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: باید تلاش کنیم تا برای رفع مشکلات صنایع استان در بخش های مختلف ظرفیت تولید واحدها افزایش یابد.

وی گفت: میزان سرمایه گذاری در بخش صنایع استان بیش از هزار و ۸۹ میلیارد ریال است که برای حدود ۲۰۰ نفر نیز اشتغال مستقیم ایجاد کرده است اما اگر صنایع با ظرفیت کامل کار کنند اشتغال نیز افزایش خواهد یافت.

آقامیری، مهمترین راهبردهای توسعه استان را افزایش سطح بهره وری کشاورزی از طریق ارتقای زیرساخت و امکانات تولیدی، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی از طریق ارتقای سطح فناوری دانش پایه، جذب سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته و روستاها از طریق تامین زیرساخت های لازم ذکر کرد.

وی گفت: سال گذشته ۱۱ فقره پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری ۲۳۴ میلیارد ریال و ظرفیت تولید سالیانه ۵۱ هزار تن و جذب ۶۲ هزار تن مواد اولیه صادر شده بود که برای ۱۰۴ نفر نیز اشتغال ایجاد می شود.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر تامین تسهیلات مورد نیاز برای ایجاد و راه اندازی واحدهای تولیدی و صنایع مرتبط این بخش تاکید کرد.

از ۹۳ واحد صنایع تبدیلی و غذایی در بخش کشاورزی خراسان شمالی حدود ۵۰ درصد آن فعال، ۲۵ درصد نیمه‌فعال و ۲۵ درصد راکد هستند.

از مجموع واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی استان، ۱۲ واحد مربوط به فراورده های لبنی، ۹ واحد خوراک دام و طیور، چهار کشتارگاه صنعتی دام و طیور، ۱۱ مورد صنایع رب و عصاره محصولات کشاورزی، ۳۴ واحد بسته بندی محصولات کشاورزی، یک واحد جایگزین فراورده های گوشتی بر پایه سویا، هفت سردخانه، چهار برنجکوبی، یک واحد قند و ۱۰ واحد نیز مربوط به سایر بخش ها است.

۷۰ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی قابل ذخیره سازی، نگهداری و فراوری است.

سهم خراسان شمالی ۶ دهم درصد از تولید ناخالص داخلی تمامی بخش های اقتصادی کشور است که سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند.  بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.